Reklam

AIK - Tingsryd

9 mars 2016 at 12:55 - Hockey Allsvenskan
7 apr 2017 at 14:20 (Uppdaterad 17 maj 2017 at 14:57) 07/04

Ikväll avgörs vilket lag som vinner finalen

Båda lagen har vunnit båda sina hemmamatcher och ikväll är det AIK som har fördel i och med seriesegern. Resultatet efter fyra spelade matcher är 7-7, alla matcher har varit oerhört jämna och underhållande. Kvällens match kommer med all säkerhet att bjuda på dramatik då båda lagen egentligen inte har något att förlora. Vinnaren går som sagt tidigare direkt till kval medans förloraren får möta vinnaren av slutspelsserien.

Senaste matchen avgjordes under första halvan och bjöd på en hel del dramatik under första perioden. Det dröjde bara 22 sekunder innan Tingsryd tog ledningen efter ett powerplay-mål av Joakim Högberg. Sedan tog det 32 sekunder innan det small igen, 2-0 och en drömstart för smålänningarna. Sent i samma period lyckades AIK komma tillbaka och gjorde två snabba mål. Matchens sista mål gjordes sex minuter in i andra perioden och resultatet 3-2 höll sig matchen ut.

Tingsryds styrka har varit under säsongen att kunna spela på sin ledning även om man tummade lite på det förra matchen. Får de ledningen är de svårt för motståndarna att komma tillbaka in i matchen.

Pressen är på AIK ikväll

Ingen räknar med att Tingsryd ska vinna ikväll, precis som att ingen räknade med att dom skulle vara ett topplag. Pressen är därför enorm på att AIK ska vinna denna matchen och ta sig an Karlskrona i en bäst av sju matchserie. Det har även varit mycket snack om att Tingsryd rent ekonomiskt inte har vad som krävs för att spela i SHL, att deras hall måste byggas om och så vidare. Men om man kunde putta det ekonomiska åt sidan och först och främst fokusera på det sportsliga innan man drar några slutsatser. Fokuset ska vara på den fantastiska ishockey vi får se mellan två lag som båda mer än allt ta steget upp.

[bookmaker_bonus id=16]

Mitt tips

Jag tror att Tingsryd kommer vinna kvällens match, de har ingen press på sig och har tidigare under säsongen visat att de kan slå AIK på bortaplan. Det kommer med all säkerhet bli en riktigt jämn match och gör Tingsryd första målet tror jag AIK får det tufft att komma igenom försvaret. 10Bet ger ett odds på 3.95 på Tingsryd vinst efter fulltid. Ett väldigt spelvärt odds som i mina ögon är på tok för högt. Heja Tingsryd!
  • Höga limiteringsgränser
  • Ute med odds tidigt
  • Bra sportprodukt
Feedback