Reklam

AIK - MoDo: Under 5,0

Matchcenter
25 september 2018 at 19:00 - Hockey, Sverige - HockeyAllsvenskan
25 sep 2018 at 12:33 (Uppdaterad 25 sep 2018 at 21:20) 25/09
50
0

Hockeyallsvenskan

Chance (over-exact-under): 27-32-41%
Spelvärde: 107,85%
Lägsta spelbara odds: 1,66
Units: 4/10
Hit/Miss: 4-2
CoolBet Spela nu hos CoolBet
Både AIK och Modo står på maximala sex poäng efter två spelade omgångar. Nu möts två topptippade topplag i en tidig seriefinal i ett förväntat publikfyllt Hovet.
Fokus kommer hamna på att göra saker rätt och riktigt på isen.

Varken AIK eller Modo har förlorat en match under ordinarie tid, inkluderat försäsong på åtta respektive fem matcher. 
Spelidén sitter där och laget vet hur man gör för att vinna matcher trots att insatsen kanske inte var på topp matchen igenom.

Det är två lag som har tänkt tillhöra toppen av serien och en stor faktor att bli det absoluta topplaget tenderar att ha en stark defensiv och bra målvakter. Något som båda dessa lag har. 

Vad talar för ett målsnålt möte:
► Vi börjar med målvakterna. Erik Hanses i bortalaget och Johannes Jönsson i hemmakassen. Två av Hockeyallsvenskans allra bästa målvakter och har inlett säsongen på det viset dessutom. 
Hanses har en räddningsprocent på 92,73% och Jönsson har imponerande 94,92% på två spelade matcher. 
Spelar dessa målvakter på sin topp vinner dom matcherna åt sitt lag om utespelarna inte gör en topprestation. 
► Defensiven har imponerat under säsongsinledningen och under försäsongen. AIK har bara släppt in tre mål på två matcher i Hockeyallsvenskan och under försäsongen släppte laget aldrig in mer än två mål under ordinarie tid i två av sex matcher. Matchenar utöver stannade på ett eller inget insläppt mål.
Modo har visat upp en bra defensiv i starten av serien jämfört med hur det såg ut under försäsongen och bortamatchen mot Björklöven var verkligen imponerande. (seger 3-1) 
Bra boxplay hos båda lagen. AIK har hittills dragit på sig fem tvåminutersutvisningar och har ännu inte släppt in något mål i den spelformen.
Modo har stått för sex utvisningar och har släppt in ett mål vilket ger en boxplay procent på 83,33%.
► Inbördes möten. Mötena lagen emellan är inga målkalas historier. Av förra säsongens fyra möten blev det totalt sexton mål. Ett snitt på fyra mål per match och inget möte klev över linan 5,5 mål.
Av Hovets fem senaste uppgörelser har ett möte slutat med åtta mål på tavlan medan tre har stannat med max fyra och ett på exakt fem mål.

Vad talar emot:
► Offensiven finns hos båda lagen. AIK har gått som ett ånglok i målskörden under försäsongen och under inledningen av Hockeyallsvenskan. 
Båda lagen har hittills svarat för totalt sju mål gjorda på två spelade matcher. Lägg därtill att lagen har sylvassa powerplay-formationer och gör mål i den spelformen allt som oftast.
► Publikfest, seriefinal och topplag som möts. Det tenderar till att gameplanen kan glömmas bort och spelarna bara går ut och kör.
Spelarna rycks med i publikens påhejande och viljan att vinna och göra mål övervinner fokuset på lugn och disciplin.

Inget av lagen vill bryta sin fina säsongsinledning och ta en förlust. Jag förväntar mig två lag som kommer spela med försiktighet och inte ge bort någonting gratis till sina motståndare. Det tillsammans med två av seriens bästa målvakter på banan kommer hjälpa att det ska till mer än det vanliga för att målen ska rassla in.
 

  • Odds som sticker ut
  • Grymt bra välkomstbonus
  • Relativt enkla omsättningskrav

Kommentarer

Feedback