Reklam

Getnet Wale/Leonard Kipkemoi Bett - Djilali Bedrani/Matthew Hughes: Leonard Kipkemoi Bett att ta medalj

1 oktober 2019 at 17:15 - Friidrott, World Championships - Outdoor | mix
27 sep 2019 at 10:03 (Uppdaterad 5 okt 2019 at 08:41) 27/09
43
0
Chans: 23%
Spelvärde: 161,00%
Lägsta spelbara odds: 4,35
Units: 4/10
Hit/Miss:
LeoVegas Spela nu hos LeoVegas
Kenya är det land som fullkomligt dominerat 3000 hinder under många, många år. Det spelar ingen roll vilka lopp eller mästerskap det handlat om, det här är deras nationalgren. Här backar vi vinnaren av deras uttagningsmästerskap.

Startfältet är väldigt öppet och även om oddset är snålt på Soufiane El Bakkali är det nog ändå korrekt att utmåla honom som favorit. Getnet Wale och Benjamin Kigen bör vara främsta konkurrenter, särskilt då den nya "kronprinsen" på sträckan, Consenslus Kipruto, haft skadebekymmer.

Spelmässigt finner jag dock stort värde i silvermedaljören på U20-VM, Leonard Bett.

Guldoddset på strax över 30 gånger pengarna känns vanskligt att reka, men fakta är att han för bara två veckor sedan spurtade ner halva det fält som kommer vara på upploppet här. Leonard Bett vann de kenyanska VM-uttagningarna, före då Kigen och Kibiwott (Kipruto bröt men har automatisk plats som regerande världsmästare).

Spurtar man ner världseliten och klockar 8:20.29 så nära inpå VM ska medaljchansen vara klart rimlig. Det är förstås mest sannolikt att han inte klarar av att prestera så bra igen, men pallplats till sju gånger pengarna kan jag inte avstå.

  • 100 kr freebet i välkomstbonus! Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet
Feedback