Skillnaden på Stryktipset och Europatipset är vilka typer av matcher man spelar på. Medan Stryktipset är mer inriktat på den brittiska fotbollen är Europatipset mer inriktat på den europeiska toppfotbollen. Det kan vara matcher från La Liga, Serie A, Allsvenskan, Premier League och så vidare. Precis som i stryktipset är det 13 matcher där du ska tippa 1, X eller 2. Du kan välja att gardera matcherna enligt samma princip som stryktipset.

Europatipset är en produkt från Svenska Spel* som startads 1993 och gick då under namnet ”Italienska stryktipset” då det bara var matcher från Serie A på kupongen. Av många framstår Europatipset som enklare än Stryktipset. Toppmatcherna är fler, utbudet är bredare, vilket också gör att fler personer har chansen att visa upp sina kunskaper.

Är vinsterna lika stora på Europatipset som på Stryktipset?

Stryktipset är betydligt mer populärt än vad Europatipset är. Men det behöver inte nödvändigtvis innebära att vinsten blir mindre. Eftersom att det är mindre spelare är det mindre som delar på vinsten. Det är lika underhållande att spela på Europatipset som Stryktipset men skillnaden är vad det är för matcher. Är du inte så intresserad av brittisk fotboll utan mer den övriga europeiska så är Europatipset det klockrena valet.

I regel så är vinsterna något större på Stryktipset, detta för att 13 rätt på Europatipset är något vanligare. Fler vinnare med 13 rätt ger mindre utdelning än om du hade vart ensam om att pricka in samtliga matcher.

För Europatipset ser vinstplanen ut enligt följande:

Antal rätt                                       Vinstfördelning                            Vinstchans

13 rätt                                             40%                                                  1:1 594 323

12 rätt                                             23%                                                  1:61 320

11 rätt                                             12%                                                  1:5 110

10 rätt                                             25%                                                  1:697

Återbetalning: 65%

Det är inte många som prickar in 13 rätt men när det väl händer kan utdelning vara väl värd väntan. Återbetalningen är relativt hög på Europatipset vilket gör det till ett populärt och fördelaktigt spel, om inte annat så adderar det lite extra spänning när du sitter och kolla helgens toppmatcher.

Hur spelar man Europatipset?

Hämta din kupong på nätet eller i på ett Svenska Spel-ombud. Fyll sedan i alla tretton rader. En match är en rad.

I rutan för varje match står tre alternativ: 1, X eller 2, och det är det som du ska tippa. 1 innebär att hemmalaget ska vinna, X att det blir oavgjort och 2 att bortalaget vinner.

Spelar du via nätet finns det mycket användarvänlig och användbar information att ta del utav. Lagens form, svenska folkets fördelning av tecken och mycket mer. För varje match kan du även kolla upp laguppställningar och senaste nyheterna ifrån TT.

När du fyllt i alla lag är det bara att betala, sen är ditt tips klart! Fördelarna med att spela Europatipset online är flera, bland annat så sköts rättningen utav din kupong automatiskt. Du behöver med andra ord aldrig vara rädd för att missa en eventuell utbetalning.

Via Svenska Spels hemsida kan du även få notiser varje gång det blir mål i matcherna som ingår i kupongen.

Tips

Om du inte själv är någon expert på sports betting finns alltid hjälp nära till hands. Läs igenom våra speltips så får du bättre koll på matcherna. Premier League, Allsvenskan, Serie A eller La Liga spelar ingen roll, hos Betting.se täcker vi alla ligor. Kika in för att få tips om hur du ska fördela dina tecken på Europatipset inför en kommande ligaomgång.

Vägen till framgång på Europatipset är att vara så påläst som bara går. Se till att kolla mycket fotboll, läs expertanalyser och håll koll på skador och avstängningar. För dig som vill plocka hem de största utbetalningarna så gäller det att pricka in skrällarna. Leta upp information som få andra har koll på och använd det till din hjälp när du ska sätta omgångens skräll.

Där finns en mängd olika faktorer som spelar in när du ska välja att strecka dina matcher. Hemma/bortaplan, form, tabellplacering, skador och avstängningar är bara några utav sakerna som är nödvändiga att hålla koll på. Välj varsamt vilka matcher du garderar, en kupong utan några garderingar är otroligt svår att vinna med. Är där en match där ena laget endast ses som en knapp favorit så kanske det är läge att skriva ner krysset också.

Kolla mycket matcher är utan tvekan det bästa sättet att förbereda sig inför Europatipset. När du kollar matcher ser du saker som kanske inte statistiken kan bevisa. Vidare rekommenderas det att läsa in så mycket som möjligt kring fotboll generellt så att du får en bättre helhetsbild. Till skillnad från Stryktipset så gäller det att ha koll på alla Europas stora ligor när det kommer till Europatipset.