Annons

Förhandstitt med odds på Modo - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, MoDo

Hela spelschemat

Modo Hockey, den anrika och klassiska klubben från Örnsköldsvik, visade sin storhet när man vann både grundserien och slutspelet i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen. Självklart är nivån väldigt mycket högre i SHL jämfört med Allsvenskan, men om Modo kan spela på samma jämna nivå den kommande säsongen ser det ljust ut. Rent oddsmässigt tror spelbolagen att Modo kommer få en tuff SHL 2023/24. Vi ska dock inte glömma att en Modo med största sannolikhet har vind i seglen efter den fina fjolårssäsongen. Med andra ord borde vi inte bli allt för förvånade om Modo lyckas undvika kvalplatserna i SHL.

Odds på Modo i SHL 23/24

Se utvalda odds på Modo Hockey SHL 23/24.

Modo: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Modo: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 46,00
Modo: Att sluta topp 2 15,00

Modos styrkor

Förra säsongen visade Modo prov på fin hockey när man först vann grundserien för att sedan gå och vinna slutspelet. Vad som stack ut med Modo var att laget fungerade mycket bra som helhet. Bara ett lag (Björklöven som slutade tvåa i grundserien) hade bättre målskillnad efter 52 matcher. Men det som imponerade allra mest var det offensiva spelet och effektiviteten framför buren. 178 mål gjorde man i Hockeyallsvenskan, vilket är imponerande siffror.

Modos svagheter

Både målvaktssidan och forwardssidan håller hög nivå i Modo Hockey. Vad som dock är något oroväckande i dagsläget är backarna. Även om Pontus Näsén och David Bernhardt dominerade i det offensiva spelet ska det bli intressant att se hur dom klarar sig i SHL där motståndet är av annan kaliber. Modos svåraste uppgift kommer med största sannolikhet bli att hålla det tätt bakåt.

Fakta om Modo:
 

Grundad: 1921
Hemmaarena: Hägglunds Arena, kapacitet 7 265
Tränare: Ville Nieminen
Titlar: 2 SM-guld 
Placering 2022/23: Uppflyttade från HockeyAllsvenskan

Modos historia:

Modo, klubben som grundades redan 1921, är tillbaka i SHL efter sju svåra år. Rent historiskt är Modo Hockey en av landets större och mest framgångsrika klubbar. På maratontabellen för den svenska hockeyligan ligger man på plats 7. Totalt sett har klubben varit i sex SM-finaler och vunnit två SM-guld. Laget spelar sina hemmamatcher på Hägglunds Arena. Den kommande säsongen blir klubbens 56:e säsong i Sveriges högsta division.


 

Kommentarer

Feedback