Reklam

SHL 2021/2022 – Odds och speltips

Återigen så nalkas det en ny säsong på den mytomspunna SHL (tidigare Elitserien). Vem tar hem det hela, vilken spelare tar hem skytteligan och kommer nyförvärven att hålla måttet. Vi kommer således i denna artikel att fokusera på att belysa ovanstående aspekter samt mycket mer så att du ska få en adekvat bild om det hela.

Odds vinnare av SHL 21/22

Oddsen nedan är för vinnaren av SHL 2021/2022 inklusive slutspel.

Vinnare SHL 21/22 Högsta odds Spelbolag
Färjestad 4,50
Frölunda 7,00
Luleå HF 7,00
Rögle 7,00
Växjö Lakers HC 7,00
Skellefteå AIK 11,00
Örebro HK 14,00
Leksands IF 21,00
Djurgårdens IF 26,00
Malmö Redhawks 28,00
Brynäs IF 36,00
Linköping HC 41,00
Oskarshamn 126,00
Timrå IK 151,00

Speltips Vinnare av SHL

Det hela blir en nagelbitare av sällan skådad slag, särskilt med tanke på att förra årets vinnare, i form av Frölunda HC gick hela vägen och kunde titulera sig som svenska mästare, trots att man “bara” lyckades bli 3:a i grundspelet.
Vi anser således att det hela kommer stå mellan Skellefteå AIK, klubben som lyckades med bedriften att vinna grundserien hela 4 säsonger i följd, något som även resulterat i 2 SM-guld. Man ska heller ej glömma Färjestad BK inklusive förra årets finallag i form av Djurgårdens IF.

Tabell SHL 21/22

I tabellen nedan hittar du nuvarande ligaställningar tillsammans med tonvis av annan statistik för SHL 2021/2022.

Odds Skytteligan i SHL

Det finns för tillfället inga odds på skytteligan i SHL hos svenska spelsajter. Så fort odds finns tillgängliga kommer du hitta dessa här.

Speltips Vinnare av skytteligan

Den gångna säsongen så blev det hela en delad historia i form av Simon Ryfors från Rögle och Daniel Fiksten från Färjestad BK. Det hela blev en kamp ända in på själva mållinjen där Viksten faktiskt behöva bara hitta nätmaskorna en gång i den sista matchen för att lyckas tangera Ryfors 25 mål.
Den sistnämnda inledde sin säsong genom att hitta nätmasken 2 gånger i premiäromgången. Han fortsatte sin fina målproduktion genom att under grundserien hitta nätmaskorna hela 9 mål på endast 12 matcher.
Viksten å andra sidan är en välkänd profil i SHL och hade inför den gångna säsongen varit en pålitlig målmaskin. Det personliga rekordet på 17 mål slogs med råge den gångna säsongen där han även lyckades bli tvåmålsskytt under hela 5 matcher!

Hur spelas SHL?


SHL är en abbreviation för den Svenska Hockeyligan, vilken för övrigt är även den högsta ligan när det kommer till ishockey inom rikets gränser. Ligan startades 1975 och benämndes för Elitserien fram till 2013 då den nuvarande namnet SHL började användas. Under åren så har det skett en rad förändringar när det kommer till antalet deltagande lag och matcher. I skrivande stund så består SHL av 14 lag där man under grundserien spelar 52 omgångar totalt.


Hockeyligan har under åren som gått haft sina dominanter, där framför allt Djurgårdens IF benämns i folkmun som de mesta mästarna, vilket de har all rätt att göra med tanke på att DIF idag har mest titlar, dock så räknar de mest inbitna järnkaminerna tiden från 1922.


Om man istället fokuserar på starten av dåvarande Elitserien så är det Karlstadslaget i form av Färjestads BK som innehar mest titlar. På senare år så har det hela handlat om framför allt Frölunda HC och Skellefteå AIK.
De 6 främsta hockeylagen kvalificerar sig direkt till kvartsfinalerna. De hockeylag vilka slutar på positionerna 7-10 möter varandra i respektive åttondelsfinal, där två av dessa kvalificerar sig för kvartsfinalerna. I åttondelsfinalerna så spelare man bäst av 3 matcher samtidigt som det i kvartsfinalerna gäller bästa av 7 matcher.

Laget som placerats sig bäst under grundserien får en hemmaplansfördel när det vankas slutspel.
Det hela innebär att den bäst placerade laget får spela på hemmaplan, något som potentiellt sett kan mynna ut i att de blir tilldelade en hemmamatch mer än motståndarna, förutsatt att 7 matcher spelas vill säga.

Vad får Vinnaren av SHL?

Förutom den sportsliga framgången så får även vinnaren av grundserien en bonus på 1 miljon kronor. Summan måste dock anses vara symbolisk eftersom de flesta lag tjänar flera miljoner per match med tanke på biljettintäkterna, sponsorer, reklam etc.
Dock så måste ett lag ta sig igenom hela slutspelet där man möter ett annat lag i en final som pågår i form av bäst av 7 matcher för att slutligen kunna titulera sig själva som Sveriges bästa ishockey lag!

Intressant Fakta om SHL

Här nedan så listar vi kortfattat intressant fakta som vi anser att du bör ha kännedom om när det kommer till SHL:

  • 15 lag har vunnit SM-guldet sedan serien startades upp
  • Djurgårdens IF är laget som vunnit flest SM-guld
  • Färjestad BK är den som vunnit Elitserien/SHL mest
  • 454 eller 74,9% av spelarna i SHL har  svensk nationalitet
  • Resterande 25,1% har en annan nationalitet

Kommentarer

Feedback