Crystal PalaceCrystal Palace

Crystal Palace, eller The Eagles som de även kallas, hade en väldigt blandad säsong ifjol. Londonklubben som spelar sina hemmamatcher på Selhurst Park har haft två tuffa säsonger med en 15:e respektive 14:e plats som slutplacering. I år har Frank De boer, den tredje tränaren på ett år, tagit över rodret efter att förra årets inhoppare Big Sam Allardyce valt att inte fortsätta i klubben. Det har varit väldigt tyst från klubben sen De Boer presenterades och hittills har ingen spelare värvats in. Det återstår att se om den holländska tränaren kan slå tionde platsen från säsongen 2014/15 - som är lagets bästa placering sedan återkomsten 2012/2013.

 

Snabbfakta

 

Stadium (kapacitet): Selhurst Park (25,456)

Stad: London

Grundad: 1905

Position förra säsongen: 14:e

Manager: Frank De Boer

 

Övergångar

 

Övergångar in:

Frank de Boer (Manager)

Ruben Loftus-Cheek (Loan) - Chelsea FC

 

Övergångar ut:

Steve Mandanda - OL Marseille

 

 

Säsongen 2016/17

Förra säsongen var det stort tumult för Crystal Palace. Efter två inledande förluster mot West Brom och Tottenham fick managern Alan Pardew tillfälligt ordning på laget och gick obesegrade de nästkommande fem matcherna. Därefter började ett tungt ras för Londonklubben. På nio matcher lyckades man endast ta 5 poäng vilket ledde till att Alan Pardew fick sparken i slutet av december. In kom ingen mindre än Samuel Allardyce. Big Sam fick en tuff start och hade bara en vinst och en oavgjord på hans åtta första matcher som ansvarig för klubben. När krisen var som störst lossnade det ordentligt för The Eagles som vann sex av åtta matcher i följd vilket gjorde att klubben hamnade på säker mark. Till sist blev det en 14:e plats för London-klubben, med endast sju poängs marginal ovanför nedflyttningsstrecket. 

 

Förväntningar inför säsongen 2017/18

När Crystal Palace går in i sin femte raka Premier League säsong är det med den tredje tränaren på ett år. Ska man äntligen lyckas få lite kontinuitet med den nye tränaren Frank de Boer eller kommer han också få gå efter en halv säsong?  Man har ett lag som borde kunna vara betydligt högre upp än fjolårets resultat visade. Med spelare som Christian Benteke, Wilfried Zaha, Yohan Cabaye, Loic Remy och Andros Townsend har man en startelva för övre halvan av tabellen. För att lyckas med detta krävs det dock betydligt mer jämnhet från laget än förra säsongens matcher - då katastrofinsatser blandades med riktiga toppmatcher.

 

Sommarens transferfönster

Det har varit i princip noll aktivitet från Crystal Palace hittills i sommarens transferfönster. Inte en enda spelare har kommit in än så länge. Frank De Boer har dock bara suttit vid rodret i några veckor och det har ryktats om att landsmannen Robin van Persie kan vara aktuell för en flytt till Selhurst Park. The Eagles har redan en ganska bra trupp och hittills har man bara tappat Steve Mandanda. Den franska målvakten fick en kort sejour i klubben och har återvänt till Marseille efter endast en säsong. Vi får se hur sugna ägarna Steve Parish, Joshua Harris och David S Blitzer är på att spendera lite miljoner av de nya tv-pengarna. En förstärkning på backsidan behövs definitivt och om Benteke skulle bli skadad eller behöver vila behövs alternativ på anfallspositionerna.     

 

Hur slutar det?

Att tippa Crystal Palace slutplacering är väldigt svårt med tanke på hur ojämnt laget visat sig vara tidigare säsonger. Styrelsen har precis som många andra ledningar i England svårt att satsa på kontinuitet vilket man visat med tre tränare på ett år. Frank De Boer är dock en man som kan få ordning på laget och lyckas han få ut maximalt av truppen kan det sluta riktigt trevligt för The Eagles. Offensivt finns det stora kvalitéer precis som på mittfältet. Men förstärkning i backlinjen är nästan ett måste för att Crystal Palace ska kunna vara med och slåss på den övre halvan av tabellen. 

 

 

Officiella klubbsidor

https://www.cpfc.co.uk

https://twitter.com/CPFC

https://www.facebook.com/officialcpfc

https://www.instagram.com/cpfc/