Chelsea FCChelsea FC

Chelsea FC har verkligen åkt berg och dalbana de senaste åren. Efter att ha kammat hem ligan under Mourinhos ledning säsongen 14/15 tappade den portugisiske demontränaren omklädningsrummet fullständigt 15/16. The special one fick sparken och Gus Hiddink tog över mitt i säsongen men lyckades bara få upp laget till en tiondeplats. Antonio Conte tog över inför förra säsongen och vann ligan ganska komfortabelt. Inför säsongen 2017/18 har det varit ganska lite aktivitet kring laget men det är ingen större skräll om Contes mannar är med och slåss om ligatiteln i maj månad. Som regerande mästare har Chelsea stora förväntningar på sig inför kommande säsong. 
 

Snabbfakta


Stadium (kapacitet): Stamford Bridge (42 500)

Stad: London

Grundad: 1905

Position förra säsongen: 1:a

Manager: Antonio Conte

 

Övergångar

 

Övergångar in:

Ethan Ampadu – Exeter City

Willy Caballero – Klubblös

Antonio Rudiger - Roma

Tiemoué Bakayoko - AS Monaco

 

 

Övergångar ut:

Nathan Ake – Bournemouth

Alex Kiwomya – Doncaster Rovers

Bertrand Traore - Lyon

Christian Atsu - Newcastle United

Asmir Begovic - Bournemouth

Dominic Solanke - Liverpool FC

 

 

Säsongen 2016/17

Säsongen 2015/2016 fick Mourinho sparken mitt i pågående säsong efter att ha tagit hem ligatiteln året före. Den holländska tränaren Guus Hiddink tog över laget tillfälligt men lyckades inte få laget upp på en Europaplats. Laget hamnade på en chockerande 10:e plats – lagets sämsta placering sedan säsongen 95/96. Direkt efter fiaskot kom den italienska succétränaren Antonio Conte in som ny manager för klubben. Efter en tveksam september månad, där man inte vann enda match, fick Conte ordentlig ordning på laget. Chelsea kunde ganska enkelt, fria från europaspel, kamma hem ligatiteln sju poäng före Tottenham.

 

Förväntningar inför säsongen 2017/18

Förväntningarna på Chelsea är stora inför säsongen. Som regerande mästare förväntas man vara med och slåss om ligatiteln hela vägen. Man har i princip intakt trupp från förra året och Conte har fått ytterligare en försäsong att svetsa samman truppen. Förra säsongen tog man hem ligan genom att kombinera extremt disciplinerat i försvarsspel med sylvassa omställningar och ruggig effektivitet. Med en nästan identisk trupp är förväntningarna från fansen att man ska försvara guldet. Chelsea ska även som regerande mästare spela i Champions League och allt annat än en kvartsfinal i Europas finrum bör ses som en stor missräkning.

 

Sommarens transferfönster

Det har varit förvånansvärt tyst från den annars ganska köpglada klubben. The Blues har gjort tre värvningar men det är inget som får konkurrenterna att darra av skräck. Den milleniefödda walesiska talangen Ethan Ampadu har värvats in från Exeter City. Den tidigare City-målvakten Willy Caballero har också värvats in på free transfer. Den största värvningen är den 24-åriga tyska landslags-mittbacken Antonio Rüdiger som köptes in från Roma för 29 miljoner pund. I tysken får Chelsea in en kvalitetsspelare som var med och vann Konfederations Cup med Tyskland tidigare i sommar. Diego Costa är en spelare som det länge ryktas om vill lämna Chelsea. Londonklubben var därför med och slogs om att få in Romelu Lukaku men snuvades av rivalen Manchester United. Om Diego Costa lämnar behöver London klubben få in en anfallare av yttersta rang.   

 

Hur slutar det?

Får Chelsea in en ersättare eller får behålla Diego Costa så är det mycket möjligt att laget står överst i tabellen när säsongen slutar. Annars kan The Boys in Blue få det tufft att vinna titeln. Men oavsett vilket kommer Chelsea vara stora favoriter att nå en av direktplatserna till Champions League. Det återstår fortfarande en stor del av transferfönstret men Chelsea behöver få in några nyförvärv till för att kunna kombinera Premier League, Champions League och de inhemska cuperna.

 

 

Officiella klubbsidor

 

https://www.chelseafc.com/

https://twitter.com/chelseafc

https://www.facebook.com/ChelseaFC/

https://www.instagram.com/chelseafc/