Newcastle United

The Magpies är tillbaka i fotbollens finrum efter en kort sejour nere i The Championship. Med en ligaseger i ryggen, en erfaren manager och en ägare som är lika opålitlig som alltid så är det inte utan att man längtar efter att se Newcastle spela i Premier League igen.

 

Snabbfakta

 

Stadium (kapacitet): St James’ Park (52 354)

Stad: Newcastle upon Tyne

Grundad: 1892

Position förra säsongen: 1:a, The Championship

Manager: Rafael Benitez

 

Övergångar

 

Övergångar in:

Christian Atsu – Chelsea FC

Florian Lejeune – Eibar

 

Övergångar ut:

Kevin Mbabu – BSC Young Boys

Florian Thauvin – OL Marseille

Matz Sels – Anderlecht (Loan)

Vurnon Anita - Leeds (Loan)

 

 

Säsongen 2016/17

Newcastle United gick in till säsongen 2016/17 som stora favoriter till att vinna The Championship, ett favoritskap som aldrig är lätt att bära upp. Med Rafael Benitez vid rodret, en del spännande nyförvärv och en förhoppning bland fansen om en nystart så blåste det ovanligt positiva vindar kring St James’ Park. I tuff konkurrens med Brighton så vann man tillslut ligan efter en mycket stark avslutning, endast fyra förluster efter årsskiftet. Truppen var den absolut starkaste i The Championship men faktum kvarstår att man kommer behöva förstärka för att klara av omställningen till nästa säsong. Förväntningarna ska inte vara alltför höga, även om Newcastle United bör vara ett lag för Premier League sett till omsättning, publik och storlek!

 

Förväntningar inför säsongen 2017/18

I stort sett alla, undantaget alla som håller på Sunderland, kan hålla med om att en klubb av Newcastles storlek bör vara i Premier League. Som nykomling är det alltid tufft att hävda sig, skillnaden mellan de bästa lagen i The Championship och bottenlagen i Premier League är alltjämt stor. Om inte Mike Ashley lägger sig i alltför mycket och istället låter Rafael Benitez göra sitt jobb så ska ändå Newcastle ha en god chans att hänga kvar. Självklart behövs det flertalet förstärkningar i truppen men stommen finns. En placering över nedflyttningsstrecket efter första säsongen i Premier League måste alltid ses som en bra prestation, det är också där Newcastle United ska lägga sina förväntningar denna säsong.

 

Sommarens transferfönster

Det behövs förstärkningar på i stort sett samtliga positioner. Spelare som Dwight Gayle, Ciaran Clark och Matt Richie har visat förr att man håller för spel i Premier League. Newcastle är trots några dåliga säsonger en klubb som har styrkan att locka till sig riktigt bra spelare, det är något man måste dra nytta av under sommarens Silly Season. Förstärkningar på mittbacksposten, en central mittfältare och i alla fall en till duktig striker är vad Newcastle bör jobba med att få in innan säsongen drar igång.

 

Hur slutar det?

Newcastle är ett lag som känns beroende utav en bra start på säsongen. Lyfter det och man lyckas få publiken med sig så kan det lyfta rejält. Intresset och passionen för Newcastle United är enormt vilket också innebär en stor press på spelarna, speciellt om det skulle gå lite tyngre med ett par förluster i början av säsongen.
När vi summerar ligan i maj så tror ändå betting.se att Newcastle United har klarat ett nytt kontrakt och en placering kring övre botten/nedre mitten av tabellen känns realistiskt.

 

 

Officiella klubbsidor

https://www.nufc.co.uk/

https://twitter.com/NUFC

https://www.facebook.com/newcastleunited/?fref=ts