Annons

Odds och speltips på Superettan 2023 - Skövde AIK - Guide

Spelschema, Skövde AIK

Söndag 29 oktober 2023

13:00 Skövde AIK - Utsiktens BK


Söndag 5 november 2023

15:00 Trelleborgs FF - Skövde AIK


Lördag 7 oktober 2023

15:00 Skövde AIK - Gefle


Måndag 23 oktober 2023

19:00 Jönköpings Södra - Skövde AIK


Hela spelschemat

Om cirka tre veckor drar svenskt seriespel i gång och odds på Superettan 2023 börjar bli alltmer aktuellt. Ett lag som gjorde stor succé i Sveriges näst högsta division förra året var Skövde AIK. Skövde är en relativt liten klubb jämfört med många andra lag i serien, men har under de senaste åren visat prov på en fin fotboll. Ifjol slutade man på en femte plats med enbart fyra poäng upp till Allsvenskt kval.

Ambitionerna för klubben denna säsong är att göra en minst lika bra säsong och återigen sluta i toppen av tabellen. Laget har dock tappat en av sina bästa spelare i form av den effektiva målskytten Jack Cooper Love som stod för hela 14 mål och fyra assist ifjol. Istället har Emil Bellander kommit till klubben – en anfallare som har öst in mål i Sandvikens IF tidigare.

Odds på Skövde AIK - Superettan 2023

Odds på Skövde i Superettan Högsta odds Spelbolag
Slutar sist i Superettan 2023 7,50

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: Skövde AIK - Superettan 2023

Skövde AIK är långt ifrån favoriter till att sluta topp tre den kommande säsongen. I dagsläget erbjuder spelbolagen ungefär 6.8 gånger pengarna på att laget hamnar topp fem i Superettan 2023. Med tanke på den fina fjolårssäsongen tror vi att Skövde kommer göra en minst lika bra säsong detta år. Även om man har tappat sin bästa målskytt har man tagit in en skicklig anfallare som kan komma att göra succé. Trots att Skövde är en förhållandevis liten förening med små resurser ser truppen otroligt spännande ut. Det finns en hunger och vilja i klubben som gör att vi har all anledning till att tro på laget. Att Skövde AIK slutar topp fem till nästan 7 gånger pengarna känns i dagsläget som ett bra spel. Vill man vara på den säkra sidan kan man låta laget spela ett par omgångar för att se hur de presterar på planen, men räkna med att Skövde blir farliga även i år.

Information & Statistik: Skövde AIK

Styrkor & Svagheter

Förra säsongen hade Skövde ett av seriens bästa försvar då man bara släppte in 39 mål på 30 matcher. Lagets främsta styrka är alltså att man är otroligt disciplinerade där alla jobbar för varandra ute på planen. Tränaren och den forne landslagsspelaren Tobias Linderoth har onekligen gjort ett otroligt bra jobb med sitt lag sedan han tog över 2021. Förmodligen kommer Skövde AIK ha ett lika bra försvarsspel under 2023. Kombinationen av ett välorganiserat lag och optimismen som finns i klubben tror vi att övriga lag i serien kommer få det tufft att göra mål mot detta hungriga gäng under 2023.

Trots att Skövde stod för en makalöst bra säsong ifjol finns det såklart vissa svagheter och orosmoment i laget. Bland annat är truppen väldigt ung där många spelare fortfarande är i tonåren. Det mesta gick Skövdes väg förra säsongen och när allt flyter på är det enkelt att spela fotboll. Frågan är hur laget klarar av eventuella motgångar. Kan den unga truppen exempelvis vända på en negativ säsongsinledning om det skulle ske? Hur klarar man sig utan Jack Cooper Love som på egen hand fixade många poäng under 2022? Rent spelmässigt visade Skövde att man är ett skickligt fotbollslag som är bra på att rulla bollen. Eventuella svagheter inför Superettan 2023 är det mentala. Kan de stora förväntningarna och ambitionerna göra att spelarna känner en tyngd på sina axlar? Det återstår att se.

Skövde AIK historia

Den 20 juni 1919 föddes Skövde AIK. Klubben har 15 säsonger i den näst högsta serien på meritlistan och den största framgången var 1970 då klubben kvalade till Allsvenskan. 2022 var Skövde AIK endast fyra poäng från att nå nytt kval upp till den högsta divisionen. Klubben tränas av Toias Linderoth och man spelar sina matcher på Södermalms IP.

Spelschema, Skövde AIK

Söndag 29 oktober 2023

13:00 Skövde AIK - Utsiktens BK


Söndag 5 november 2023

15:00 Trelleborgs FF - Skövde AIK


Lördag 7 oktober 2023

15:00 Skövde AIK - Gefle


Måndag 23 oktober 2023

19:00 Jönköpings Södra - Skövde AIK


Spelschema, Odds och speltips på Superettan 2023

Kommentarer

Feedback