Annons

Odds och speltips på Superettan 2023 - Gefle - Guide

Spelschema, Gefle

Lördag 28 oktober 2023

13:00 Gefle - Landskrona BoIS


Fredag 3 november 2023

19:00 Utsiktens BK - Gefle


Lördag 7 oktober 2023

15:00 Skövde AIK - Gefle


Lördag 21 oktober 2023

15:00 Helsingborg - Gefle


Hela spelschemat

Här kommer Superettan odds och en genomgång av Gefle IF inför säsongen 2023. Gävle-klubben vann division 1 norra förra säsongen och tog därmed klivet upp till Superettan 2023. Även om Gefle IF har hållit till i de lägre divisionerna de senaste åren är laget en klassisk klubb som har hela 16 säsonger i Allsvenskan på sin meritlista. Med den fina säsongen i division 1 förra året har laget nu ambitioner om att etablera sig i Superettan. Lagets allra mest tongivande spelare är kvar i klubben, men att skyttekungen Leo Englund som stod för 22 mål ifjol har valt att stanna betyder oerhört mycket.

Odds på Gefle - Superettan 2023

Odds på Gefle i Superettan Högsta odds Spelbolag
Leo Englund vinner skytteligan 26,00

ALLA ODDS PÅ SUPERETTAN

Speltips: Gefle IF - Superettan 2023

Med tanke på att Gefle IF är nykomlingar i Superettan 2023 tror vi att laget enbart har ett mål med säsongen, nämligen att säkra ett nytt kontrakt och sedan bygga vidare säsongen 2024. Det är ingen vild gissning att Gefle IF kommer hålla till på den undre halvan av tabellen denna säsong. I dagsläget erbjuder dock spelbolagen ungefär sex gånger pengarna på att Gefle slutar top 5, vilket ändå vittnar om att en bra placering inte är helt omöjlig för nykomlingarna. Som vi alla vet är inledningen på säsongen otroligt viktig för alla lag och vill Gefle IF åstadkomma fina resultat i Superettan 2023 gäller det att man hittar spelet och självförtroendet i ett tidigt skede.

Information & Statistik: Gefle IF

Styrkor & Svagheter

Att Gefle IF är ett skickligt fotbollslag råder det inga tvivel om. Laget vann trots allt division 1 norra förra året, vilket inte på något sätt är en enkel uppgift. Vad som utmärkte Gävle-klubben ifjol var det defensiva spelet då man enbart släppte in 29 mål på 30 matcher. Det motsvarar mindre än ett insläppt mål per match och inget annat lag i serien släppte in färre mål. Samtidigt visade man prov på en effektiv offensiv då man gjorde hela 64 mål med Leo Englund i spetsen. Bara ett lag lyckades göra fler mål. Förutom de spelmässiga styrkorna (som såklart är allra viktigast) är Gefle IF även en stor klubb rent historiskt som har mycket erfarenhet av spel i både Superettan och Allsvenskan. Med andra ord har klubben erfarenhet av att möta de allra största och bästa klubbarna inom svensk fotboll.

Att hitta svagheter hos ett lag som vann sin serie det föregående året är inte helt lätt, men heller inte helt omöjligt. Om vi ser till klubbens trupp i dagsläget är det inte många spelare som har tidigare meriter av spel i vare sig Superettan eller Allsvenskan. Även om föreningen i sig har en lång historia av spel i de högsta divisionerna saknas denna erfarenhet bland spelarna i Superettan 2023. Att spela i division 1 och Superettan är trots allt en enorm skillnad. Tempot, tekniken och kvaliteten i övrigt är högre. Har Gefle IF en riktig ledare som kan lyfta laget när det går trögt?

Gefle IF historia

Gefle IF grundades 1882 och är Sveriges äldst idrottsförening. Klubben har 16 säsonger i den högsta serien och hela 48 i den näst högsta serien.Gefle IF hade sin storhetstid mellan 2004-2016 och där ska man till stor del tacka den framgångsrika tränaren, Pelle Olsson. 2017 kom de stora spelartappen och klubben halkade ner till Division 1 fort, men nu är klubben i rätt riktning igen äntligen och ska få spela fotboll i Superettan.

Spelschema, Gefle

Lördag 28 oktober 2023

13:00 Gefle - Landskrona BoIS


Fredag 3 november 2023

19:00 Utsiktens BK - Gefle


Lördag 7 oktober 2023

15:00 Skövde AIK - Gefle


Lördag 21 oktober 2023

15:00 Helsingborg - Gefle


Spelschema, Odds och speltips på Superettan 2023

Kommentarer

Feedback