Annons

Odds på Swedish Open ATP Båstad

Uppdaterad

Tennisveckan i Båstad är i full gång. Den drog igång måndag den 11 juli och pågår fram till söndag 17 juli när finalen spelas. I våran oddsguide om den svenska klassiska grusturneringen kan du läsa fakta om eventet, vilka stora tennisstjärnor som vunnit tidigare, förra årets vinnare, vilka nordiska spelare som är de stora favoriterna 2022. Senaste oddsen på vinnarna, intressanta argentinska underdogs, speltips där vi tippar årets segrare, hur du gör för att följa Swedish Open via live stream och tv. Dessutom en avslutande FAQ.

Betta på Swedish Open hos Leovegas!

Fakta Swedish Open ATP Båstad

  • Underlag: Grus
  • Huvudlottning, singel: 32
  • Huvudlottning, dubbel: 16
  • Prispott: €524,340 
  • Titelförsvarare Singel: Casper Ruud
  • Dubbel: Sander Arends/David Pel

Swedish Open är en klassisk tennisturnering i Sverige som spelades för första gången i Båstad 1948. Nordea är huvudsponsor och har varit det sedan 2019. Turneringen var mellan åren 2002-2013 den mest populära 250-turneringen på ATP touren då den röstades fram bland spelarna. Stora stjärnor som Robin Söderling, Mats Wilander, Björn Borg och Rafael Nadal har alla stått som segrare i den svenska grusturneringen. Den senaste att vinna Swedish Open är norske Casper Ruud som vann 2021.

Nordiska favoriter i turneringen

De nordiska länderna har starka kort på handen i Båstad och ironiskt nog finns det inte en svensk bland favoriterna. Casper Ruud och Holger Rune hör till de absoluta favoriterna den här veckan.

De kommer in med några intressanta paralleller. Båda fick ett genombrott i Franska Öppna och ingen av dem presterade på gräs där de uppenbarligen inte känner sig bekväma.

Casper Ruud måste förstås vara favorit eftersom han är bland de tre bästa spelarna på lera i världen just nu. Norrmannen har också fått en bra lottning, men det går inte att hitta värde på ett spelförslag på norrmannen då han redan är så högt värderad av marknaden. Använd dig av vårat matchcenter för att själv jämföra odds på flera olika marknader.

Det ska bli intressant att se var Holger Rune står nu. Kommer han att fortsätta sitt momentum från Paris och glömma gräs-säsongen, eller finns det en mental mättnad/trötthet efter en fantastisk säsong på grus. Kommer han att ha den kommande hardcourt-säsongen i USA i bakhuvudet och inte kasta alla resurser i en ATP 250-turnering mitt i tenniskalendern? 

Läs även våran intervju med tennisexperten David Thorstensson gällande tennisveckan i Båstad!

Odds på vinnare ATP Båstad

Här nedan kan du se oddsen på de främsta favoriterna att vinna Swedish Open 2022.

Odds vinnare Swedish Open 2022 Högsta odds Spelbolag
Casper Ruud 2,62
Andrey Rublev 4,33
Pablo Carreno-Busta 10,00
Diego Schwartzman 12,00
Roberto Bautista-Agut 13,00
Holger N Rune 15,00
Alejandro Davidovich Fokina 15,00
Sebastian Baez 17,00
Laslo Djere 23,00
Lorenzo Sonego 26,00

Argentinska spelare kan nå långt

Sebastian Baez

var en matchboll från att slå ut Alexander Zverev ur Franska öppna. Den unge argentinaren verkar vara i nästan samma fas som Holger Rune när det gäller utveckling. Hans potential på grus är imponerande, men han saknar den stora segern som Holger Rune redan har. Han är dock ett spännande namn att lägga ett spel på vid ATP-turneringen i Båstad.

Diego Schwartzman

bör alltid räknas till utmanarna på grus. Den lille argentinaren har dock haft en besvikelse till säsong efter att ha startat bra i Sydamerika på grus, men inte fått det att lyfta sedan dess. Men här finns det potential och om han kan återfinna den formen han tidigare hade under året kan det mycket väl bli en semifinal mot Casper Ruud.

Francisco Cerundolo

har haft en vild säsong med några starka resultat på grus, men en av de största överraskningarna i år var när han nådde semifinal i Masters 1000-turneringen i Miami på hard court. Han har dock fått en skoningslös lottning mot Casper Ruud i den andra omgången.

Speltips för ATP Båstad

Jag satsar på dansk framgång med det här speltipset:

Holger Rune vinner ATP Båstad: Odds 15.00 hos Bet365*

Om man ser till Runes nivå på gruset jämfört med Ruud och Rublev, som erbjuder odds 2,62 respektive odds 4,33 på att vinna Båstad, så tycker jag att ett odds på 15.00 är riktigt spelvärt. Dansken är inte så långt ifrån dessa två spelare - och definitivt inte i en sommarturnering som Båstad, där nivåskillnaden ofta jämnas ut mellan spelarna.

Jag skulle anta att Rune kommer till Båstad mycket motiverad efter en månad på gräs, där han spelat få matcher och haft lite framgång. Dags för revansch på favoritunderlaget?

Å andra sidan kan namn som Ruud och Rublev ha växlat ner lite, vilket de största spelarna ofta gör i ATP 250-turneringar. Det är förstås ett hårt uttalande när Ruud är känd som kungen av ATP 250-turneringar. Hans nya status som finalist i French Open kan dock ha ändrat på det. 

TILL BET365

Det blir en argentinare som är veckans långskott i ATP Båstad:

I det andra speltipset är det mer av en chansning, men som har alla förutsättningar för att det ska gå in.

Sebastian Baez vinner ATP Båstad: Odds 21.00 hos Bet365*

Baez har en grym toppnivå på grus och jag ser honom gå hela vägen i Sverige den kommande veckan. Det säger något om argentinarens nivå att han är en boll från att slå ut Alexander Zverev ur Franska Öppna.

Baez har också levererat i ATP 250-turneringar tidigare i år. I Estoril krossade han allt motstånd när han vann titeln i övertygande stil.

Lottningen är inte generös, men det är också anledningen till det höga oddset på Baez. Jag tror dock att marknaden har underskattat honom alldeles för mycket i det här fallet.

TILL BET365

Live streama Swedish Open 2022

Hos Bet365 kan du live streama alla matcher i Swedish Open utan kostnad så länge du har ett spelkonto. Dessutom hittar du ett fint utbud med livebetting på matcherna. Du kan också följa Swedish Open på tv. C More är det som gäller om du vill se Nordea Open 2022 via svenska kanaler. Om du vill vara säker på att inte missa något från den svenska tennisturneringen är Bet365 ett välkommet alternativ. Här kan du själv läsa och jämföra olika spelbolag.

FAQ Swedish Open 

Vilket underlag spelas ATP Båstad på?

För den svenska tennisturneringen är det grus som gäller.

Vem vann förra årets herrarnas singel?

Norske Casper Ruud är regerande mästare i Swedish Open.

När vann en svensk spelare senast tennisveckan i Båstad?

Det var Robin Söderling som vann turneringen på hemmaplan 2011.

Kommentarer

Feedback