I våran artikel om ATP Hamburg Open 2022 kan du läsa om de största namnen i tennisvärlden som deltar, både herrar och damer, hur du gör för att lägga ett spel, faktaruta, största favoriterna att ta hem titeln med odds och speltips, största spelarna genom tiderna att vinna grusturneringen, hur du på enklast möjliga vis live streamar eventet och en avslutande FAQ.

Den årliga tennisturneringen ATP Hamburg Open som spelas i tenniscentret Am Rothenbaum i Tyskland pågår mellan 16-24 juli. Grus är underlaget för de tävlande i ATP 500. Både damer och herrar deltar, där några av världens främsta spelare tävlar om att ta hem titlarna. ATP Hamburg Open var mellan åren 2000 till 2008 en del av Masters-serien och brukade anordnas i maj, som en förberedelse inför French Open, innan turneringen ändrades år 2009 till att hållas i juli varje år och istället degraderades till att bli en del av 500-serien. På WTA-touren är den en del av 250-serien.

Betta på ATP Hamburg Open hos Expekt*

Få en bra start med ditt bettande hos Expekt* där du som ny spelare kan ta del av ett freebet på 100% upp till 1500 kr. Minsta insättning är 100 kr. Tänk på att du inte är berättigad till att ta del av erbjudandet om du sedan tidigare har ett konto på Expekt* eller hos någon av deras systersajter.

18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.sespelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.

TILL EXPEKT

Oddstabell vinnare ATP Hamburg Open

Odds på vinnare i ATP Hamburg Open 2022 Högsta odds Spelbolag
Carlos Alcaraz 1,72
Andrey Rublev 6,00
Alejandro Davidovich Fokina 10,00
Borna Coric 13,00
Lorenzo Musetti 17,00
Alex Molcan 17,00
Karen Khachanov 21,00
Francisco Cerundolo 21,00
Aslan Karatsev 21,00
Filip Krajinovic 23,00

Årets största namn i ATP Hamburg

Varje år möter de 32 bästa singelspelarna varandra i kampen om titlarna årets herrsingel och damsingel, samt de 16 bästa dubbellagen varandra för att kora årets herrdubbel och damdubbel. I årets upplaga deltar några av tennisvärldens största namn där vi kan hitta spelare som 19-åriga Carlos Alcaraz, den 26-åriga estländska Anett Kontaveit och den 24-åriga ryska spelaren Andrey Rublev.

Gör såhär för att betta på ATP Hamburg

  1. Välj ditt/dina spel.
  2. Skapa ditt spelkonto. Du kan enkelt registrera ditt spelkonto med Bank-ID.
  3. Skaffa dig bästa förutsättningar genom att läsa våra speltips.
  4. Nu är det bara att hoppas på att spelen går in.

Datum: 16-24 juli.

Plats: Hamburg - Am Rothenbaum, Tyskland.

Regerande mästare singel 2021 (ATP, WTA): Pablo Carreño Busta, Elena-Gabriela Ruse

Spelades för första gången: 1892

Typ av turnering: ATP 500, WTA 250

Underlag: Grus

Vinstsumma män: €1,030,900

Vinstsumma kvinnor: $251,750

Största favoriterna att vinna ATP Hamburg Open

Vi listar årets 5 topprankade spelare (WTA, ATP). Dessa är enligt vår bedömning de största favoriterna att gå långt i år. Ha full koll på hur det går för spelarna i vårat matchcenter.

Carlos Alcaraz

19-åriga Carlos Alcaraz från Spanien har ATP ranking 6 och är den största favoriten inför årets turnering. Carlos som blev professionell spelare redan som 15-åring har tagit fem singeltitlar på ATP-touren under karriären där de två i Masters sticker ut mest. Även om det inte blivit någon Grand Slam-titel ännu gjorde han bra ifrån sig i US Open 2021 och i French Open 2022 då han tog sig till kvartsfinal båda gångerna. Underlaget passar honom perfekt då hans främsta titlar tagits på grus och Hardcourt.

Andrey Rublev

24-årige Andrey Rublev är för tillfället rankad som nummer 8 i världen, men var så sent som under 2021 uppe på femteplats på ATP-rankingen. Den ryske Rublev kan kännas aningen begränsad i sitt spel då han egentligen har två lägen där hans hårda slag är svåra att bemästra och han är duktig på att försvara sig. Så på hårda underlag där spelet går snabbt gör han sig bäst.

Anett Kontaveit

På damsidan är estländskan, Anett Kontaveit den stora favoriten. 26-åringen rankas som nummer 2 på WTA-touren och har under karriären tagit 6 singeltitlar. I Grand Slam är hennes främsta merit att hon tog sig till kvartsfinalen i Australian Open 2020. Nu går hon in i turneringen efter ett händelserikt 2022 där hon bytt tränare och precis före Wimbledon återhämtade sig från Covid.

Diego Schwartzmann

Den 29-årige argentinske Diego Schwartzman går in i Hamburg efter att så sent som förra veckan deltagit i Båstad där han åkte ut i kvartsfinalen mot spanjoren Carreno-Busta. Rankas som nummer 14 i världen och är en av de absoluta favoriterna att gå hela vägen i Hamburg. Fyra ATP-titlar har det blivit hittills i karriären där han tog den senaste på hemmaplan i Argentina Open 2021.

Daria Kasatkina

Den 25-årige ryskan har haft ett framgångsrikt 2022 där hon numer är rankad nummer ett i hemlandet efter flertalet fina resultat. I årets upplaga av French Open gick hon in som nummer 20 på världsrankingen, men efter att hon tog sig till semin där hon blev utslagen av världsettan Iga Świątek gav det henne en skjuts till 12:e plats. Hon föredrar att spela på grus, men har även gjort bra ifrån sig tidigare år på gräs då hon i Wimbledon 2018 gick till kvartsfinalen.

Speltips: Vinnare ATP Hamburg Open 2022

Vi tippar att Carlos Alcaraz står som vinnare efter att årets upplaga av Hamburg Open är avklarad. Hans 2022 på grus har varit extremt bra där han redan tagit två titlar i ATP-500, Rio de Janeiro och Barcelona. Han är årets bästa spelare i serien. De senaste 7 månaderna har han vunnit 20 matcher på grus och bara förlorat 2. Imponerande är det att trots att han hade lite svårigheter med Kuhn i 16-delsfinalen där han förlorade första set, kom han tillbaka och vann andra set med 1-6. Det sista var desto jämnare då det slutade 7-6 till spanjoren.

TILL BETSSON!

Tidernas framgångsrikaste spelare

Otto Froitzheim är den spelare som vunnit ATP Hamburg flest gånger. Mellan åren 1907 till 1925 blev det totalt 7 segrar på hemmaplan. Den första svenska titeln kammades hem av Lennart Bergelin 1951 där han slog Sven Davidson i finalen. Davidson vann dock turneringen 1958. Sedan dröjde det till 1988 innan Kent Carlsson stod som segrare. En av de genom tiderna största svenska tennisspelarna, Stefan Edberg vann här, 1992, vilket är senaste gången vi hade en svensk som slutade etta. Roger Federer har tagit fyra titlar, 2002, 2004, 2005 och 2007.

Live streama Hamburg Open 2022

Om du vill streama ATP Hamburg Open 2022 enkelt från din dator kan du skapa ett konto hos Bet365*. Det enda som behövs för att kunna se turneringen från hemmet är att du har insatta pengar på ditt spelkonto. 

TILL BET365

FAQ Hamburg Open

När spelades ATP Hamburg Open för första gången?

Sedan 1892 har tennisturneringen spelats i Hamburg.

Spelas ATP Hamburg Open alltid i Tyskland?

Ja. Till skillnad från många andra sportevenemang spelas alltid ATP Hamburg Open i Hamburg, Tyskland. Matcherna spelas på grusplaner i tenniscentret Am Rothenbaum i kvarteret Harvestehude.

Vilka är de regerande mästarna i ATP Hamburg Open?

De regerande mästarna i singel och dubbel är:
Herrsingel: Pablo Carreño Busta, från Spanien
Damsingel: Elena-Gabriela Ruse, från Rumänien
Herrdubbel: Tim Pütz, från Tyskland och Michael Venus, från Nya Zeeland
Damdubbel: Jasmine Paolini, från Italien och Jil Teichmann, från Schweiz

När hålls ATP Hamburg Open?

Tidigare hölls turneringen alltid i maj, då som en föregångare till French Open. Sedan år 2009 hålls turnering istället i juli varje år utomhus i tenniscentret Am Rothenbaum i Tyskland.

Vad är ATP Hamburg Open?

ATP Hamburg Open, tidigare känd som German Open Tennis Championships, är en professionell tennistunering som hålls i Tyskland varje år. ATP Hamburg Open grundades år 1892 och matcherna spelas enligt tradition utomhus på grusplaner.

Är ATP Hamburg Open endast för män?

Före 2021 var ATP Hamburg Open enbart en turnering för manliga spelare och damevenemanget hölls då separat. Numera är turneringen öppen för både manliga och kvinnliga deltagare. Både singelspel och dubbelspel är öppet för herrar och damer.

Var kan jag se uppdateringar för ATP Hamburg Open?

Man kan följa kvalet, matcherna och resultaten på ATP Hamburg Opens hemsida. Hemsidan uppdateras regelbundet med matchreultat och information. Här hittar man också information om spelarna, deras bakgrunder och tidigare vinster. På hemsidan kan man även köpa biljetter för de kommande matcherna i juli.