Annons

Speltips : IFK Göteborg - Norrköping: 1

Matchcenter
20 april 2024 at 15:00 - Fotboll, Sverige - Allsvenskan
Gamla Ullevi
Uppdaterad
9
0
Betting. That's it.
Visa mer
Show less

Allsvenskan

Chans (1-X-2): 60-20-20%
Spelvärde: 111,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 3/10
Hit/Miss: 1-1
Expekt Till Expekt
Det vankas ny omgång i Allsvenskan och på lördag ser vi ett såkallat tramsigt "kamratderby". Jag tycker det bör råda klasskillnad mellan lagen i dagsläget.

Blåvitt på rätt spår

Efter en tung inledning av Allsvenskan där det först blev storförlust på hemmaplan mot Djurgården (4-1) och sedan även torsk på Örjans Vall mot Halmstad så kom en viktig 3 poängare i Kalmar.

Det ska väl ändå sägas att det inte direkt var någon katastrof spelmässigt i de två första rundorna och där det med normal utdelning borde blivit minst en pinne mot HBK.

Blåvitts statistik på Guldfågeln Arena:

  • xG: 1.57 (vs 0.54)
  • Skott på mål: 9 (vs 2)
  • Hörnor: 8 (vs 2)

Trots denna överlägsna matchbild så krävdes ett riktigt slarv från backlinjen och målvakten Brolin som bjöd på 0-1 som blev slutresultatet.

IFK Göteborgs danska tränare Askou börjar få ihop ett lag med en intressant spelide och där det flödar nytt hungrigt blod istället för det trötta vi fått lida till under flera säsonger.

Det här laget kommer garanterat inte vara inblandat i någon bottenstrid likt förra året, jag ser mer ett lag som bör kunna hamna på den övre halvan utan konstigheter.

Norrköping får det jobbigt

Om Blåvitts framtid ser ljus ut så tycker jag läget är helt tvärtom i Peking. Andreas Alm tog över som tränare inför säsongen och även om han gjorde några fina säsonger som spelare där så lär det bli jobbigare vid sidlinjen.

Jag har sett fyra matcher med IFK Norrköping så här långt i år.

  • Malmö FF i Svenska Cupen: Gjorde två mål men annars helt utspelade på Eleda Stadion.
  • Malmö FF i premiären: Stark första halvlek men man föll ihop totalt och släppte även där 5 bollar.
  • Mjällby AIF: Usel insats på Strandvallen där man blev totalt överkörda med 3-0.
  • GAIS: En seger som satt långt inne. 0-0 hade nog varit mest rättvist.

Tyvärr Peking fans men jag håller er som ett av de sämsta lagen så här långt denna säsong. Blir inte alls förvånad om ni blir inblandade i nedflyttningsstriden till hösten.

Speltips

Mitt allsvenskan tips: IFK Göteborg rak vinst till 1.85 hos nya Expekt.

Här tycker jag inte det är något snack om saken. Blåvitt ser klart mognare ut för dagen och har fått ihop spelet plus laget betydligt bättre än Andreas Alm och Co.

Att matchens spelas på Gamla Ullevis naturgräs gör saken inte sämre för hemmalaget samtidigt som Peking fortfarande drömmer mardrömmar om Strandvallens gräsmatta.

Stora frågetecken till bortalagets försvar som redan släppt in 8 mål efter 3 omgångar. Tror man kommer få det riktigt jobbigt med Thomas Santos som kanske var Göteborgs bästa spelare senast.

1-1 slutade förra säsongens möte på GU. Då var blåvitt det laget som borde fått med sig alla poäng, då med ett betydligare svagare lag än det vi ser nu.

Tippar att vi ser en bekväm 2-0 vinst för IFK Göteborg på lördag.

  • Support dygnet runt
  • Bra utbud på inhemska ligor
  • Generös välkomstbonus

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Fler speltips

Kommentarer

Feedback