Annons

Odds på IFK Göteborg i Allsvenskan 2023

Spelschema, IFK Göteborg

Hela spelschemat

Vi går in i Allsvenskan 2023 med låga förväntningar på Blåvitt. Fjolårets åttondeplats innebar ytterligare en i raden medelmåttiga säsonger av IFK Göteborg. Mittenplaceringarna har dessvärre blivit en dålig ovana och supportrarna har fått genomlida ett par tuffa år. Siktet är givetvis högre ställt, men en usel insats i Svenska Cupen vittnar snarare om att Änglarna har ett tufft år framför sig. Kan Stahre styra klubben mot ett trendbrott och få laget att prestera på den nivån som truppen ändå borde vara kapabel till?

Vilka tre lag åker ur Allsvenskan 2023?

Odds på IFK Göteborg i Allsvenskan 2023

Mikael Stahres framtid är oviss just nu och chansen är stor att han ryker den närmsta framtiden om inget oförutsett händer. Att Mikael Stahre blir första tränare som får kicken kommer snart upp hos spelbolagen, och då kan det vara värt att ladda bössan.

IFK Göteborg: Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Bäst i Väster 4,00
Direktnedflyttning 31,00

Information & Statistik: IFK Göteborg

IFK Göteborgs styrkor

Även om man inte visar prov på några vidare styrkor hittills under 2023 så har ändå IFK Göteborg på sikt en högre potential då det finns en del sparkapital i truppen. Dels i form av just nu skadade förstärkningar men också i form av högklassiga spelare, likt Marcus Berg. Kanske kan de få IFK Göteborg på rätt köl så småningom, för i slutändan sitter man ändå på en kompetent trupp.

IFK Göteborgs svagheter

I brist på styrkor är det naturligtvis lättare att hitta svagheter. Det går inte att blunda för hur dåligt spelet stundtals sett ut och det börjar luta mot att Mikael Stahre helt enkelt inte är rätt man för jobbet. I gruppspelets sista match, mot IFK Norrköping, spelade Stahre en fantasilös 4-4-2 och var helt inkapabel till någon typ av förändring för att förändra matchbilden. Det var närmare 0-5 än 1-3, om vi säger så. Det har också blivit allt tydligare att försvaret är allt annat än stabilt just nu. 8 insläppta på 3 gruppspelsmatcher i Svenska Cupen är underkänt så det bara skriker om det.

Fakta om IFK Göteborg:
 

Grundad: 1904
Hemmaplan: Gamla Ullevi (gräs), kapacitet 18 416
Tränare: Mikael Stahre
Titlar: 18 SM-guld och 8 cuptitlar
Placering 2022: Åtta

IFK Göteborgs Allsvenskan-historik

IFK Göteborg har en lång historia och är en av svensk fotbolls giganter genom tiderna. Klubben har 18 SM-guld vilket är näst flest. Dessutom har laget vunnit Svenska Cupen 8 gånger och UEFA-cupen två gånger. Prisskåpet är fullt på Kamratgården, även om man bara har tagit ett SM-guld på 2000-talet. Tidigare profiler är så många i klubben att det inte finns plats att nämna alla här. Ingen nämnd ingen glömd. Totalt har man 89 allsvenska säsonger och är tvåa i maratontabellen. Därmed är det bara Malmö FF som har bättre pokalskåp av svenska klubbar.

Spelschema, IFK Göteborg

Spelschema, Odds på Allsvenskan

Kommentarer

Feedback