Annons

Odds på Djurgårdens IF - Allsvenskan 2023

Spelschema, Djurgården

Hela spelschemat

Efter fjolårets succé i Europa och andraplatsen i Allsvenskan är det inte mer än korrekt att Djurgården tar sig an kommande säsong som en av förhandsfavoriterna. Detta blir femte raka säsongen under ledningen av Kim och Tolle, vars tid i klubben inte kan ses som något annat än en framgångsrik sådan. Djurgården har varit rätt så aktiva under transferfönstret och breddat truppen rejält. Allt gott eller? Nja, ett tidigt uttåg i pågående Europa Conference League, eller ett misslyckat kval till kommande upplaga, skulle innebära att Kim och Tolle sitter på en alldeles för profilstark och stor trupp för att kunna ge alla rättvist med speltid i Allsvenskan. Löser de det? Här kan du läsa om Allsvenskan odds.

Odds på Djurgårdens IF i Allsvenskan 2023

Djurgården ser, åtminstone på pappret, ut som ett starkare lag än under 2022 och även när vi slänger ett öga på vinnare oddsen i Allsvenskan 2023. Det blir visserligen en tuff uppgift för nyförvärvet Carlos Gracia att täcka upp efter att Hjalmar Ekdal sålts till Burnley, men i övrigt har Djurgården förstärkt på nästan samtliga lagdelar. Offensivt finns det mer bredd, och spets, framförallt i värvningen av en multinationell Oliver Berg, även om det fortfarande är aningen oklart vilken position han kommer att spela på. Vi tycker att Djurgården har goda möjligheter, trots Europaspel, att bli bäst i Stockholm. Kontinuitet blir nyckeln här då övriga Stockholmslag har genomgått lite väl stora truppförändringar.  

Djurgården: Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 4,00
Bäst i Stockholm 1,90

Information & Statistik: Djurgårdens IF

Djurgårdens styrkor

Djurgården har en högkvalitativ spelartrupp och förlitar sig inte på en skyttekung för att vinna matcherna. Offensiva trion Wikheim, Asoro och Edvardsen stod alla för en godkänd poängskörd senast och det blir spännande att se framförallt Gustav Wikheim in action med en hel försäsong i benen.

Mittfältstrion bakom är kanske det starkaste, eller åtminstone det mest stabila, centrala mittfältet i Allsvenskan. I och med att Kim och Tolle gillar kontinuitet och hela truppen ”trusts the process” har alla positioner och spelare tydliga roller, också varför de klarade sig relativt bra när det väl fanns avbräck.

Djurgårdens svagheter

Går vi vidare mot svagheter så har åtminstone undertecknad svårt att peka ut tydliga svagheter. Det finns ändock en del frågetecken att räta ut när det kommer till försvarslinjen, som i skrivande stund ser svagare ut än vad den var ifjol. Isak Hien lämnade halvvägs igenom förra säsongen och nu har Hjalmar Ekdal lämnat inför denna vilket får ses som två oerhört tunga tapp. Lagkaptenen Marcus Danielson må fortsatt hålla hög klass, men åldern börjar ta ut sin rätt och det har varit funnits frågetecken under försäsongen kring hans fysiska status. Hel är han givetvis en av Allsvenskans bästa spelare. Carlos Gracia och Jesper Löfgren, som troligen får kämpa om den andra mittbacksplatsen, är bra mittbackar med allsvenska mått mätt. Den förstnämnda måste dock komma in i Djurgårdens spel och den sistnämnda är givetvis varken på Hjalmar eller Isaks nivå. Defensiven har lämnat mycket att önska under försäsongen.

Bortsett från det så ser jag inga direkta svagheter, men följande punkter behöver lyftas fram.

  • Djurgårdens facit på naturgräs i Allsvenskan var allt annat än imponerade. Det går däremot att argumentera för att det inte är fullt så dåligt som vissa vill få det till då de gjorde bra resultat på naturgräs i Europa Conference League.
  • Tele2s matta har inför den här säsongen lagts om. Mattan ska inte alls vara lika snabb som den tidigare och det är därför oklart om Djurgården kommer att kunna dra samma fördel av hemmaspelet som de tidigare gjort.
  • Även om det oftast pratas om vilken positiv atmosfär det är kring Djurgården så måste man ändå ställa sig frågan huruvida Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kommer att kunna hålla alla spelare nöjda. Skulle man floppa i Europa så kommer många bra spelare att tvingas dela på alldeles för få minuter.

Fakta om Djurgården:
 

Grundad: 1981
Hemmaplan: Tele2 Arena (konstgräs), kapacitet 30 000
Tränare: Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf
Titlar: 12 SM-guld och 5 cuptitlar
Placering 2022: Tvåa

Djurgårdens Allsvenskan-historik

Djurgårdens IF har en lång historia av allsvensk fotboll. Laget har vunnit 12 SM-guld vilket är fjärde flest av samtliga klubbar. Det första SM-guldet kom 1912 och det tolfte och senaste 2019. Innan SM-guldet 2019 hade Djurgården inte vunnit sedan 2005 och laget hade sin storhetsperiod under början av 2000-talet när laget vann SM-guld 2002, 2003 och 2005. Detta efter att ha spelat i Superettan så sent som 2000. 

Genom åren har många stora stjärnor tillhört klubben som Kim Källström, Johan Elmander och Marcus Danielsson. Laget har också fem segrar i Svenska Cupen varav den senaste 2018. Klubbens värsta rivaler är AIK och Hammarby IF. Tränare idag är Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf medan Bosse Andersson är sportchef.

FAQ: Djurgården Allsvenskan 2023

Få svar på de vanligast ställda frågorna om Djurgården i Allsvenskan 2023.

Hur många gånger har Djurgården vunnit SM-guld?

Djurgården har blivit svenska mästare tolv gånger.

Var kan jag se när Djurgården spelar sina matcher?

I våran tv-tablå kan du hitta alla Djurgårdens matcher i årets upplaga av Allsvenskan.

Var hittar jag speltips på Djurgården i Allsvenskan 2023?

På våran sida om allsvenskan tips.

Spelschema, Djurgården

Spelschema, Odds på Allsvenskan

Kommentarer

Feedback