Annons

Odds på Malmö FF i Allsvenskan 2023

Spelschema, Malmö FF

Hela spelschemat

Det var LÄNGE sedan dem svenska mesta mästarna slutade så pass långt ned i tabellen som de ändå gjorde ifjol. Eller ja, 13 år för att vara mer specifik. Så kan de givetvis inte ha det och åtgärder har vidtagits. Pengar har i vanlig ordning spenderats och truppen har således genomgått en del förändringar. Den mest anmärkningsvärda förändringen har dock hänt på ledarfronten där man hämtat in popptränaren Henrik Rydström från Kalmar FF. Är han rätt man för uppdraget i Malmö FF och lyfter han tillbaka klubben till toppen i Allsvenskan 2023?

Odds på Malmö FF i Allsvenskan 2023

Malmö FF har det senaste decenniet precis som i år lägst odds att vinna allsvenskan och går som in som förhandsfavoriter, säsong efter säsong. Pressen är kanske än högre denna gång då de bortsett från en stark trupp också har en oerhört vass och upphypad tränare. Ser vi till spelartrupp så är Malmö FF starkast på pappret. Med Rydström vid rodret och inget Europaspel som stör så är det som upplagt för ytterligare ett SM-guld.

Malmö FF: Allsvenskan 2023 Högsta odds Spelbolag
Vinner Allsvenskan 2,70

Information & Statistik: Malmö FF

Malmö FF:s styrkor

Det finns betydligt fler styrkor att ta upp än vad vi hittar svagheter hos MFF. Truppen är bred men också rejält spetsig tack vare några trevliga förstärkningar. Defensivt är Anton Tinnerholm är tillbaka efter 5 bra säsonger i MLS. Han lär få sällskap i backlinjen av ytterligare två nyförvärv. Syftar då på brassen Busanello och kanadensiske landslagsbacken Cornelious. Offensivt har de förstärkt med trollgubben Ali Taha, en värvning många varit kritiska till p.g.a. Tahas dåliga poängskörd, men som jag personligen tror mycket på.

Henrik Rydström är väl ett eget stycke för sig. Han har gjort ett otroligt imponerande jobb med betydligt mindre resurser i Kalmar FF och vi är många som med förtjusning ser fram emot att se vad han kan åstadkomma med MFFs spelarmaterial. Glöm inte heller bort att det finns rejält med sparkapital i form av Sergio Peña, en spelare som borde skina i dessa nya förhållanden. Att ha allsvenskans skarpaste tränarhjärna är ett privilegium och en trygghet för MFF.

Malmö FF:s svagheter

På minussidan har vi ett frågetecken kring anfallarna. Isaac Kiese Thelin har väl inte ÖST in mål och Malmö saknar, likt Djurgården, en skyttekung. Det är dock inget snack om att IKT är nyttig med sitt targetspel och så länge som övriga lagdelar, och framförallt Anders Christiansen, levererar mål så spelar IKT och Buya Turays målskörd mindre roll.

Fakta om Malmö FF:
 

Grundad: 1910
Hemmaplan: Eleda Stadion (gräs), kapacitet 22 500
Tränare: Henrik Rydström
Titlar: 22 SM-guld och 14 cupsegrar.
Placering 2022: Sjua

Malmö FF:s Allsvenskan-historik

Med 22 SM-guld och 14 Cup-guld är det ingen annan som kan matcha Malmö FF:s historia i de svenska tävlingarna. Laget är också de enda som nått Champions League på 2000-talet och nådde final i tävlingen 1978/79 vilket man är ensamma om med i Sverige. MFF har 86 allsvenska säsonger och är 1:a i allsvenskans maratontabell. Malmö har under 2000-talet gjort vad som såg omöjligt ut under 90-talet. Nämligen att peta ner IFK Göteborg från platsen som Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubb.

FAQ: Malmö FF Allsvenskan 2023

Få svar på de vanligast ställda frågorna om Malmö FF i Allsvenskan 2023.

Hur många gånger har Malmö FF vunnit SM-guld?

Malmö FF har blivit svenska mästare 22 gånger.

Var kan jag se när Malmö FF spelar sina matcher?

I våran tv-tablå kan du hitta alla Malmö FFs matcher i årets upplaga av Allsvenskan.

Var hittar jag speltips på Malmö FF i Allsvenskan 2023?

På våran sida om allsvenskan tips.

Kommentarer

Feedback