Annons

Speltips : Daniil Medvedev - Borna Coric: Medvedev vinner 2-0 i set

Matchcenter
2 mars 2023 at 18:25 - Tennis, ATP
Centre Court, Dubai Duty Free Tennis Centre
2 mar 2023 at 10:51 (Uppdaterad 3 mar 2023 at 00:36) 02/03
109
+1
Chans: 66%
Spelvärde: 105,60%
Lägsta spelbara odds: 1,52
Bet: 6
Hit/Miss:
Bethard Till Bethard
Häromdagen satte vi dit en säker 2-0-seger på Mikael Ymer, en spelare som faktiskt ofta spelar tresetare. Nu ska vi göra lite samma sak igen.

Kanske är det mer en känsla än något som stämmer överens med verkligheten. Det känns som att Medvedev ibland trasslar till det för sig mer än han borde men det handlar nog mest om förväntningarna man har på honom. Han har vunnit två raka turneringar, Rotterdam och Doha. Ganska tuffa turneringar ska sägas. På dessa turneringar har han förlorat totalt tre set. Eller om man så vill, han har vunnit sju matcher i raka set, tre i tresetare. Den här veckan har han fyllt på med två vinster i raka set. 

Nu Coric som motståndare för Medvedev. Coric som äntligen visat lite form och som slog Kokkinakis i förra omgången, en bra seger.

Men någonstans så, absolut, Coric börjar närma sig lite form. Men Medvedev, två titlar i rad och bra spel dessutom. Man får väl börja se det som att han åtminstone är nära toppform och en Medvedev i toppform, det är liksom ingen vanlig topp-10-spelare. Det är en av världens absolut bästa spelare. För mig är han i grund och botten den som är närmast Djokovic i toppen, alltså första utmanare.

Det som sticker ut lite här, och som vissa nog lurar sig på, är de inbördes mötena. Coric har 4-2 där men matcherna spelades 2017, 2018, och 2019. 2019 var första året som Medvedev närmade sig toppen. Innan dess låg Coric längre fram än honom så jag skulle säga att det inte är något konstigt överhuvudtaget med de matcherna.

Det är en klasskillnad här. Det blir ingen utpräglad servematch även om båda två har en bra serve. Det kommer finnas marginaler och jag tror att Medvedev är bra nog för att han inte ska behöva komma riktigt nära att förlora ett set. Just en seger i raka set ligger nog också i Medvedevs intresse. Det är en komprimerad turnering över sex dagar här i Dubai. Om han ska pressa Djokovic imorgon bör han nog inte slösa bort alltför mycket kraft idag. 

  • 100% upp till 1000 kr
  • Höga odds
  • Snabba utbetalningar

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback