Sommarens stora transferrykte har de senaste dagarna fått ny luft under vingarna. Det handlar om Lionel Messi som för tillfället är kontraktslös och hans vara eller icke vara i FC Barcelona. De senaste uppgifterna säger att han ska lämna klubben och att hans nästa destination kommer bli antingen PSG eller Manchester City.

Anledningen till att det blev såhär är för att klubben inte kan lösa det ekonomiskt med Messi. FC Barcelona lider av stora ekonomiska svårigheter och har stoppats av La Liga från att genomföra förnyandet av hans kontrakt, detta på grund av regler om lönetak. Allting var till en början helt klart med förlängning då Leo Messi själv gick med på att sänka sin lön med 50% och hela tiden gick ut med att han ville fortsätta spela för klubben.

Men allting har nu tagit en helt annan vändning. Barcelonas president Joan Laporta har själv gått ut och kommenterat att han önskar Messi all lycka i hans framtida karriär. Men det spekuleras fortfarande i om detta bara är ett drag från Barcelona om att sätta press på La Liga om att skjuta till mer pengar till klubben. Det råder en del osäkerhet kring hela Messi-soppan. För skulle La Liga tappa Messi skulle det innebära att de förlorar massa intäkter då han är ligans största namn.

Odds: I vilken klubb spelar Lionel Messi säsongen 2021/22?

Klubblag Högsta odds Spelbolag
PSG 1,65
FC Barcelona 2,50
Manchester City 8,00
Newell's Old Boys 17,00
Inter Miami CF 21,00

PSG

Vi vet sedan länge att lagets argentinske tränare Mauricio Pochettino är en stor beundrare av Messi. De har pengarna för att erbjuda honom ett riktigt monsterkontrakt. Även lagets ambitioner passar den argentinske bolltrollaren då de kommer att gå all in för att vinna Champions League denna säsong. Om Messi nu kommer att byta klubb, är detta enligt oss hans nästa mest troliga destination.

Manchester City

Återföreningen med Pep Guardiola är något som står högt upp på listan för Lionel Messi och det höll på att hända redan inför att förra årets säsong skulle dra igång då Messi var missnöjd med den dåvarande sittande presidenten i klubben, Josep Maria Bartomeu. Men som vi alla vet, blev han kvar. Nu känns det inte lika troligt att han kommer att gå till Manchester City eftersom att de nyligen värvade Jack Grealish från Aston Villa för den högsta summan någonsin i Premier League.

Läs våran förhandstitt av Premier League 2021/22!

FC Barcelona

Helt osannolikt är det inte att han stannar i Spanien och FC Barcelona även om det verkar hopplöst för tillfället enligt de senaste nyheterna och ryktena. Men det återstår att se om detta bara är ett spel från klubbpresidenten Joan Laporta för att pressa La Liga om att ändra reglerna för lönetaket i ligan. Vi vet sedan tidigare vad Messi har gått med på för att få fortsätta spela för den katalanska storklubben genom att halvera sin lön och skriva på ett sexårskontrakt. Samtidigt vet ligan att det kommer kosta att förlora sin bästa spelare.

Speltips: Var spelar Lionel Messi nästa säsong?

Vi tippar att han kommer sluta upp med Mauricio Pochettino i Paris Saint Germain. Där kommer han få spela med några av världens bästa fotbollsspelare som Kylian Mbappé, Sergio Ramos, Neymar och Gianluigi Donnarumma. Det är även hans bästa chans att kunna ta hem Champions League igen. Därför blir vårat tips att han går dit.

TILL UNIBET

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se