Ligue 1 har kanske inte varit den hetaste ligan för svenska storstjärnor genom åren. Det har dock funnits några ljusglimtar och vi tänker såklart mest på Zlatan Ibrahimovic tid i Paris SG, Johan Elmander i Toulouse samt Kim Källströms och Erik Edmans tid i Rennes. Vi på betting.se går i den här artikeln igenom alla svenskar som spelar i Ligue 1 2023/24. För att räknas bland svenskar i Ligue 1 måste spelaren tillhöra eller vara utlånad till ett a-lag som spelar i franska högsta serie.

Spela på Ligue 1 hos FastBet!

Gabriel Gudmundsson - Lille

Den svenska vänsterbacken har haft en imponerande resa och är idag en respekterad spelare i Ligue 1. Gabriel Gudmundsson som är son till den forna storstjärnan Niklas Gudmundsson, vars storhetstid var i Blackburn är numera ett givet namn i det svenska landslaget. På 92 matcher för Halmstad gjordes 17 mål, vilket är imponerande från backposition.

Född: 29 april, 1999

Marknadsvärde: 500 miljoner kronor

Klubbar: Halmstad, Groningen och Lille

Oliver Zanden - Toulouse

Med endast 18 matcher för Elfsborg i Allsvenskan så plockades vänsterbacken upp av den franska Ligue 1-klubben Toulouse. Den första säsongen präglades tyvärr mestadels av skador och det blev endast fem framträdanden för Oliver Zanden. Känslan säger att äventyret ej kom bli långvarigt i Frankrike och en återvändan till Sverige långt från omöjlig.

Född: 14 augusti, 2001

Marknadsvärde: 15 miljoner kronor

Klubbar: Elfsborg och Toulouse

Jens Cajuste - Reims

Efter en trög start i Reims så har nu äntligen Jens Cajuste fått både självförtroendet och speltiden tillbaka. Det blev 31 ligamatcher förra säsongen i Ligue 1 där han gjorde 3 mål och en assist. Något som sticker ut är hela 9 gula kort samt så fick landslagsmittfältaren även syna det röda en gång. Helt klart är Cajuste ett av Sveriges absolut största löften på mittfältet idag.

Född: 10 augusti, 1999

Marknadsvärde: 90 miljoner kronor

Klubbar: Örgryte, Midtjylland och Reims

Amin Sarr - Lyon

Ett mål och en assist på 13 matcher i Ligue 1 för Lyon blev det för anfallaren Amin Sarr den första säsongen. Talangen gjort ett stort avtryck i Allsvenskan när han blev utlånad från Malmö FF till Mjällby AIF där han var briljant. Det tog sedan inte lång tid innan det blev flytt till Nederländerna och Heerenveen.

Född: 11 mars, 2001

Marknadsvärde: 50 miljoner kronor

Klubbar: Malmö FF, Heerenveen och Lyon

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

FAQ: Svenskar i Ligue 1

Få svar på de vanligaste ställda frågorna om svenskar i Ligue 1.

Vilken svensk är den dyraste övergången till en klubb i Ligue 1?

Zlatan Ibrahimovic är den dyraste svensken någonsin i Ligue 1 (185 miljoner kronor Milan till PSG).

Vilken svensk har gjort flest mål i Ligue 1?

Zlatan Ibrahimovic är idag den svensk som gjort flest mål i Ligue 1 (113).

Vilka svenska spelare har vunnit Ligue 1?

Zlatan Ibrahimovic har vunnit Ligue 1 med Paris SG.

Vilken svensk spelare är största stjärnan i Ligue 1 idag?

Jens Cajuste får ses som den största svenska stjärnan i Ligue 1 idag.