Så då var det klart med sommarens stora transferbomb. Lionel Messis karriär i Barcelona är avslutad, säsongen 2021/22 spelar han i Ligue 1 och laget Paris Saint-Germain. I den franska huvudstadsklubben kommer han att återförenas med sin gamle lagkamrat i FC Barcelona, Neymar. Ett tvåårskontrakt är påskrivet och tröjnumret han kommer bära är 30. Det tröjnummer han från början bar när han startade sin karriär i den katalanska storklubben.

Odds på Messi i PSG

Nedan ser du odds på Messi inför säsongen 2021/22

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Messi vinner Ballon d'Or 2021 1,40
Vinnare Högsta odds Spelbolag
Messi vinner skytteligan i Ligue 1 2,75

PSG - fotbollvärldens nya galacticos!

PSG var redan innan Messi blev klar för klubben, fotbollsvärldens nya galacticos. Under sommaren har de värvat in andra stora namn som Gianluigi Donnarumma, Georgionio Wijnaldum, Achraf Hakimi och Sergio Ramos. Redan innan alla dessa stjärnor togs in fanns Neymar, Kylian Mbappé, Marco Verratti, Marquinhos, Mauro Icardi och Ángel Di María i laget sedan tidigare.

I centrum för att leda alla dessa spelare till framgång står den tidigare Tottenham Hotspur-tränaren, Mauricio Pochettino. Nu är det upp till bevis när han basar över planetens mest namnstarka fotbollslag. Siktet är inställt på att ta hem ligatiteln, men även såklart den tyngsta titeln av dem alla, Champions League.

I förra veckan blev det helt klart att Lionel Messi inte kommer att stanna kvar i FC Barcelona och rykteskarusellen sattes igång om var han skulle fortsätta fotbollskarriären. Det dök upp rykten om Manchester City, Inter Miami CF, Newell’s Old Boys, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid och PSG. Den franska storklubben kändes hela tiden som det mest logiska valet eftersom att Neymar redan spelade där och de hade pengarna för att kunna erbjuda honom ett bra kontrakt.

Läs även våran tidigare artikel om när vi spekulerar i var Messi skulle komma att sluta upp

Började i Barcelona som 13-åring

Messi började sin karriär i den katalanska huvudstadsklubben som 13-åring och gjorde allt i sin makt för att kunna fortsätta spela för laget, men det gick slutligen inte och vi fick då se när den argentinske superstjärnan på sin sista presskonferens ge ett tårfyllt farväl till staden som varit hans hem i över 20 år

Bildar världens bästa anfallstrio i PSG

Neymar som sommaren 2017 kostade 2.1 miljarder kr när han gick från FC Barcelona till PSG orsakade stora rubriker eftersom att det är den dyraste fotbollsövergången någonsin, bildar nu tillsammans med Lionel Messi och Kylian Mbappé världens mest stjärnspäckade anfallstrio. Det finns ingen annan fotbollsklubb i världen som ens kommer i närheten av att kunna ställa ut ett lika namnstarkt anfall. Det närmast jämförbara i närtid är Real Madrids mittfält 2005 när de hade Beckham-Zidane-Figo i laget.

Messi skriver på tvåårskontrakt

Den argentinske anfallarens nya kontrakt löper under två säsonger och går ut 30 juni 2023. Enligt ryktena ger det honom en årslön på 357 miljoner kr. I kontraktet finns det en option på att förlänga det ytterligare ett år. Återstår att se om detta blir det sista kapitlet i Lionel Messis spelarkarriär.

Kolla in alla odds på Ligue 1 här.