Annons

Odds på Slovakien - Hockey-VM 2023

Spelschema, Slovakien

Hela spelschemat

Vi får gå tillbaka till 2012 för att hitta Slovakiens senaste medalj i ett VM. Det var i Stockholm/Helsingfors som man lyckades plocka med sig en silvermedalj efter finalförlust mot Ryssland. Enligt spelbolagens odds på hockey vm 2023 talar det inte riktigt för att det ska kunna bli någon slovakisk överraskning i år och man kommer få kriga stenhårt för att ens ta sig vidare från gruppen är vår tro.

Odds på Slovakien i hockey-VM 2023

Se oddsen nedan på Slovakien i ishockey-VM 2023

Odds: Slovakien VM 2023 Högsta odds Spelbolag
Slutar topp 3 i VM 8,00
Vinner Grupp B 18,00

Mer odds hockey vm hittar du här!

Slovakiens styrkor

Efter den starka insatsern i OS 2022 när de tog bronset mot Sverige hade de något att bygga vidare på i världsmästerskapet som väntade. Efter några fina insatser under gruppspelet som räckte till kvartsfinal blev det dock för tufft när de ställdes mot de blivande världsmästarna, Finland. Har ett tillräckligt starkt spelarmaterial för att kunna gå långt i turneringen och om allt stämmer kan det räcka till en semi.

Svagheter hos Slovakien

Slovakien har varit känt för sina storspelare i den nordamerikanska proffsligan när Miroslav Satan, Marian Gaborik och Zdeno Chara var på toppen av sina karriärer. Nu är det lite mer skralt med stora namn och spelarna från den inhemska ligan imponerar inte. Mycket hänger på de tre tillskotten från NHL, Samuel Knazko, Martin Chromiak och Pavol Regenda. 

Fakta/historik om Slovakien i Ishockey-VM

Slovakien hade sin golden era i början av 2000-talet där man faktiskt lyckades vinna VM 2002 i Sverige. Nu var den senaste framgången silvret från 2012 och de senaste åren har inte skördat några stora framgångar. 

Slovakien VM-trupp 2023

Uppdateras när truppen släppts.

Lagen som Slovakien kommer att möta i sin VM-grupp

Dessa nationer möter Slovakien i hockey vm grupp b.

Spelschema, Slovakien

Spelschema, Ishockey VM 2023

Kommentarer

Feedback