Reklam

Odds på Juventus - Champions League 2021/22

Juventus går in i årets Champions League utan Ronaldo och med Allegri tillbaka som tränare. Slut är det på experiment med icke etablerade namn på tränarposten för den gamla italienska mästarklubben från Turin. Det behövdes en förändring efter att de förlorat den inhemska titeln till Inter och åkt ur i redan i åttondelen mot Porto av den europeiska mästarturneringen förra säsongen.

Styrkor

Finns en viss säkerhet att Max Allegri är tillbaka. De flesta spelarna känner till honom och han har fört laget till flertalet titlar tidigare. Mittbacksparet Bonucci-Chiellini bär på massor av erfarenhet och går in i säsongen med ett EM-guld de bärgade med hemlandet i somras. Dessa två kommer fortsatt bli viktiga under årets Champions League.

Svagheter

Allegri har haft det problematiskt att ta Juventus längre, ute i Europa. Han har flera titlar i Serie A med klubben, men har aldrig kunnat lyfta laget i Champions League. Intressant ska det bli att se hur pass mycket tappet av Ronaldo kommer påverka. Positivt är att de gjort sig av med en hög lönekostnad, men vilken effekt kommer det att ha på de sportsliga framgångarna?

Fakta om laget: Var är laget från, antal guldvinster i Europa, hemmaarena.

Juventus kommer från staden Turin i Italien. De spelar sina hemmamatcher på Juventus Stadium. Två titlar har de tagit i Champions League.

Champions League historik

1958/59 spelade Juventus för första gången i Champions League. Under 80-talet gick de till final två gånger i turneringen, 1982/83 och 1984/85. Det sista året tog de sin första titel när de besegrade Liverpool i finalen. Andra gången de blev mästare i Europa var 1995/96 när de vann över Ajax i finalen.

Kommentarer

Feedback