Snart är det dags för en ny säsong av världens bästa hockeyliga. Det är lång tid innan Stanley Cup drar igång nästa vår så här kommer vi att vända blickarna mot grundserien i NHL och vilka som kan tänkas vinna NHL 23/24. Vi på Betting har valt ut fem lag som vi anser vara favoriter i kampen om President’s Trophy. Men som vanligt kan det bli mycket jämnt i toppen av ligan och andra lag kan mycket väl vara med i fighten om vilket lag som vinner NHL när grundserien är färdigspelad den 18 april 2024.

NHL favoriter vinnare

Odds NHL nedan på favoriterna att vinna grundserien (President’s Trophy) 2023/24.

Vinnare grundserien (President's Trophy) NHL 23/24  Högsta odds Spelbolag
Carolina Hurricanes 6,60
Colorado Avalanche 7,60
New Jersey Devils 7,60
Toronto Maple Leafs 8,20
Edmonton Oilers 8,40

Vilket lag är störst favorit att vinna NHL 2023/24?

Här kommer de fem lagen som vi anser vara favoriter att vinna NHL 23/24. Vi pratar alltså om laget vi tror tar hem grundserien och inte vilka som får lyfta Stanley Cup under 2024. Värt att notera är att det lag som vinner grundserien ganska sällan även vinner Stanley Cup. Senast detta skedde var när Chicago Blackhawks vann först Presidents Trophy och sedan Stanley Cup säsongen 2012/13. Carolina Hurricanes plockade näst flest poäng under fjolårets grundserie efter suveränerna Boston Bruins, nu är man bland de största favoriterna. Colorado Avalanche vann grundserien 2020/21 och Stanley Cup året efter. Nu siktar man på att studsa tillbaka efter att ha åkt ut i den första slutspelsrundan i fjol. New Jersey Devils var grymma under förra säsongens grundserie och har en bra chans att vara med i toppen i år igen. Toronto Maple Leafs var också ett topplag med långt över 100 poäng. Edmonton Oilers hungrar efter titlar med Connor McDavid och man kan mycket väl få det att lossna under NHL 2023/24.

Speltips på vinnare av NHL:s grundserie 2023/24

Som sagt så finns det många favoriter att vinna NHL 23/24. Men vi tror att Edmonton Oilers kommer att glänsa under den kommande grundserien. De hade hela tre spelare som smällde in över 100 poäng i fjol: Connor McDavid noterades för otroliga 153 poäng, Leon Draisaitl gjorde 128 poäng och Ryan Nugent-Hopkins stod för 104 poäng. Om laget hittar en lite högre växel i år så kommer de att bli väldigt svårslagna. Vi tippar att Edmonton steppar upp och vinner President’s Trophy. Spelet lägger vi hos ComeOn* till oddset 8.20. Om de sedan håller hela vägen i Stanley Cup låter vi vara osagt, men de ser ut att ha ett mycket starkt lag inför NHL 2023/24.

TILL COMEON!

Kommer det stå mellan Carolina Hurricanes och Colorado Avalanche?

Hurricanes skrapade ihop fina 113 poäng under förra säsongens grundserie och Avalanche slutade på 109 poäng. Båda vann sina respektive divisioner och går in i årets NHL-säsong med en rejäl medvind i ryggen. Carolina tog sig hela vägen till final i Eastern Conference och visade att man verkligen är ett lag att räkna med när slutspelet drar i gång. Frågan är om man är lite mer av ett slutspelslag än ett lag som toppar formen för tidigt under säsongen? Colorado rök som regerande mästare i den första slutspelsrundan mot Seattle Kraken. Man kommer med största sannolikhet göra en bra grundserie, men det kan vara så att det lilla extra krutet kommer att sparas då man verkligen inte kommer att vilja åka ut direkt i slutspelet igen.

Vill du läsa om favoriterna att vinna Stanley Cup? Se favoriter Stanley Cup! 

Kan New Jersey Devils, Toronto Maple Leafs och Edmonton Oilers utmana om President’s Trophy?

Här har vi tre till utmanare om President’s Trophy. Devils plockade hem hela 112 poäng i fjolårets grundserie och det ser nu ut som att man verkligen utmanar bland de bästa lagen i ligan. Maple Leafs tog 111 poäng och åkte ut i den andra sltuspelsrundan precis som Devils. Oilers är som sagt våra favoriter att vinna NHL 23/24 och man tog 109 poäng i fjol. McDavid ser bara ut att bli bättre och bättre, och en del pekar på att laget nu är redo att äntligen utmana i den översta toppen på allvar. Oilers rök mot de blivande mästarna från Las Vegas i den andra slutspelsrundan. Så laget borde vara fyllda av revanschlusta.

Kan något annat lag utmana de fem största favoriterna?

Bakom de fem favoriterna ovan, så finns det en drös med lag med hög kvalitet som vill vara med i toppen av NHL. fjolårets överlägsna vinnare av grundserien Boston Bruins har tappat en mängd med viktiga spelare och kommer få det tufft att vinna igen. De regerande mästarna Vegas Golden Knights ska såklart inte räknas bort, men de tillhör inte de största favoriterna. Dallas Stars har ett skickligt och ungt lag på pappret som kan explodera under den kommande säsongen. Storstadslagen Los Angeles Kings och New York Rangers lurar också bakom de stora favoriterna och de kan definitivt få till det om de får igång ett bra spel från starten av säsongen.

För komplett NHL spelschema, se spelschema NHL 23/24.

Favoriterna att vinna NHL

Här kommer en saftig genomgång av de fem lagen som vi tycker är de största favoriterna att vinna NHL 23/24. Alla lagen har mycket fina trupper, en drös med heta svenskar och några av ligans allra bästa spelare.

Carolina Hurricanes vinner NHL

Orkanerna från Raleigh, North Carolina stod för en grym fjolårssäsong där det bar hela vägen till Eastern Conference-finalen mot Florida Panthers. Där fick man dock stryk med 4-0 i matcher.

Carolina Hurricanes

Foto:  Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Huvudtränare Rod Brind’Amours lagbygge har förstärkts efter den förra säsongen, samtidigt som man inte har tappat några av fjolårets tongivande spelare. Finske lagkaptenen och storstjärnan har belönats med ett nytt mäktigt åttaårskontrakt, och även svensken Jesper Fast har fått ett nytt kontrakt med Carolina Hurricanes.

Man har som sagt satsat hårt på att spetsa truppen med nyförvärv och det råder ingen tvekan om att klubben siktar mot att gå till Stanley Cup-final, som man missade den förra säsongen. Michael Bunting från Toronto väntas gå in en förstakedja bredvid stjärncentern Aho.

Dmitri Orlov, Tony DeAngelo och Caleb Jones ska stärka upp defensiven. Just Orlov kommer att bidra med fin rutin och han kan även blixtra till offensivt. Hurricanes ser ut att ha en riktig stark trupp på pappret och man lär vara redo att dra igång grundserien med ett vägvinnande och snabbt spel direkt från första nedsläpp. Laget har egentligen inga större svagheter och det mesta talar för att Hurricanes kommer att vara ett av de bästa lagen under den kommande grundserien.

Nya Spelare:

  • Michael Bunting (Toronto Maple Leafs)
  • Dmitri Orlov (Boston Bruins)
  • Brendan Lemieux (Philadelphia Flyers)
  • Tony DeAngelo (Philadelphia Flyers)
  • Caleb Jones (Chicago Blackhawks)

Spelare som lämnat:

  • Ondrej Kase (HC Litvinov)
  • Malte Strömwall (Frölunda HC)

Förväntad förstakedja:

Jaccob Slavin - Brent Burns; Michael Bunting - Sebastian Aho - Seth Jarvis.



Colorado Avalanche vinner NHL

Laget gick in i den förra säsongen som regerande Stanley Cup-mästare och i grundserien flöt allt på bra då man vann Central Division med 109 poäng. Sedan åkte man väldigt oväntat ut mot Seattle Kraken i den första slutspelsrundan.

Colorado Avalanche

Foto:  DOUG PENSINGER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP ​​​​​​​

En tidig och oväntad sorti för Colorado Avalanche. Lagets svenske lagkapten Gabriel Landeskog missade förra säsongen med en knäskada och han kommer även missa NHL 23/24, då väntar ytterligare rehab av samma skada. Frågan är om avsaknaden av Landeskog kommer att drabba laget hårt även i år?

Colorado har under försäsongen försökt täcka upp hålet efter Landeskog och komplettera med spelare runt storstjärnan MacKinnon. Forwarden Drouin från Montreal har tidigare spelat med MacKinnon och han kan gå rätt in i förstakedjan. Center Ryan Johansen ska in som andrecenter och där kan han få sällskap av Lehkonen som kan flyttas ned ett snäpp för att bredda lagets offensiv över flera kedjor.

MacKinnon och Rantanen gjorde 97 mål tillsammans i fjol och här har laget en riktigt vass duo. Backen Cale Makar är grym offensivt och stod för 66 poäng den gångna säsongen. Denna trio lär bli otroligt viktigt för laget och det gäller att man inte blir för beroende av dessa herrars målproduktion, andra spelare bör också kliva fram och göra lite fler  poäng.

Nya Spelare:

  • Ross Colton (Tampa Bay Lightning)
  • Jack Ahcan (Boston Bruins)
  • Ryan Johansen (Nashville Predators)
  • Jonathan Drouin (Montreal Canadiens)
  • Arvid Holm (Winnipeg Jets)
  • Corey Schueneman (Montreal Canadiens)
  • Riley Tufte (Dallas Stars)
  • Chris Wagner (Boston Bruins)
  • Miles Wood (New Jersey Devils)
  • Tomas Tatar (New Jersey Devils)

Spelare som lämnat:

  • Charles Hudon (Ontario Reign)
  • Keith Kinkaid (Chicago Wolves)
  • Denis Malgin (ZSC Lions)
  • J:T Compher (Detroit Red Wings)
  • Erik Johnson (Buffalo Sabres)

Förväntad förstakedja:

Devon Toews - Cale Makar; Jonathan Drouin - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen.

New Jersey Devils vinner NHL

New Jersey Devils spelade stundtals en mycket fin och kanske sin bästa hockey på många år under den förra säsongen av NHL. Under grundserien blev det hela 52 segrar och 114 poäng, klubbens bästa resultat någonsin under en grundserie.

New Jersey Devils målvakt

Foto:  Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Devils manglade sönder rivalerna från New York Rangers i den första slutspelsrundan med 4-1 i matcher. Innan det tog stopp mot Carolina Hurricanes i den andra slutspelsrundan. 

Nu går man i en NHL-säsong som en av de största favoriterna till att vinna NHL 23/24. Något som inte hänt på länge i Newark. Både svensken Jesper Bratt och schweizaren Timo Meier har skrivit på nya långa kontrakt nyligen, vilket har gjort att förväntningarna på laget har höjts ytterligare. Toffoli från Calgary är ett spännande nyförvärv som gjorde 73 poäng i fjol. Bratt och Toffoli väntas bilda kedja med poängkungen Jack Hughes och där kan laget få en riktigt fin och skarp andrakedja.

Defensivt har laget tappat två bra backar i Severson och Graves, och den stora nöten att knäcka för laget blir hur man ska få till en stark defensiv. Offensivt är vi inte det minsta oroliga att laget kommer att producera.

Nya Spelare:

  • Colin Miller (Dallas Stars)
  • Erik Källgren (Toronto Maple Leafs)
  • Chris Tierney (Montreal Canadiens)
  • Tomas Nosek (Boston Bruins)
  • Tyler Toffoli (Calgary Flames)
  • Keith Kinaid (Colorado Avalanche)
  • Cal Foote (Nashville Predators)
  • Kyle Criscuolo (San Jose Sharks)
  • Justin Dowlin (Vancouver Canucks

Spelare som lämnat:

  • Mason Geertsen (Vegas Golden Knights)
  • Ryan Graves (Pittsburgh Penguins)
  • Miles Wood (Colorado Avalanche)
  • Brian Pinho (New York Islanders)
  • Jesper Boqvist (Boston Bruins)
  • Tomas Tatar (Colorado Avalanche)
  • Damon Severson (Columbus Blue Jackets)

Förväntad förstakedja:

Jonas Siegenthaler - Dougie Hamilton; Timo Meier - Nico Hischier - Dawson Mercer.



Toronto Maple Leafs vinner NHL

Laget lyckades för första gången på 17 år vinna en runda i slutspelet i våras när man slog Tampa Bay Lightning. Sedan blev det dock respass mot de blivande finalisterna, Florida Panthers.

Toronto Maple Leafs

Foto:  Claus Andersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Klubbens general manager Kyle Dubas lämnade i maj och han hans efterträdare heter Brad Treliving. Det första Treliving gjorde i Toronto Maple Leafs var att få lagets stora stjärna Auston Matthews att krita på ett nytt fyraårskontrakt.

Treliving har även satt sin prägel på truppen. Hela fem spelare som varit ganska tongivande har flyttat vidare: O’Reilly, Bunting, Schenn, Acciari och Holl. Istället har fokus flyttats på att addera mer fysiskt starka spelare till lagbygget.

Svensken John Klingberg har hämtats in från Minnesota. Tyler Bertuzzi ska addera fysik bredvid Matthews i förstakedjan. Max Domi ska göra detsamma till lagets andrakedja. Noterbart är att Max Domi är son till den förre Torontospelaren och busen Tie Domi.

Truppen har alltså stått inför en ganska stor renovering under sommaren och frågan är om Matthews kan leda detta nya lagbygge till större framgångar än under fjolårssäsongen?

Nya Spelare:

  • John Klingberg (Minnesota Wild)
  • William Lagesson (Carolina Hurricanes)
  • Martin Jones (Seattle Kraken)
  • Simon Benoit (Anaheim Ducks)
  • Ryan Reaves (Minnesota Wild)
  • Tyler Bertuzzi (Boston Bruins)
  • Max Domi (Dallas Stars)
  • Dylan Gambrell (Ottawa Senators)

Spelare som lämnat:

  • Noel Acciari (Pittsburgh Penguins)
  • Michael Bunting (Carolina Hurricanes)
  • Erik Gustafsson (New York Rangers)
  • Justin Holl (Detroit Red Wings)
  • Erik Källgren (New Jersey Devils)
  • Alexander Kerfoot (Arizona Coyotes)
  • Ryan O’Reilly (Nashville Predators)
  • Luke Schenn (Nashville Predators)
  • Mac Hollowell (New York Rangers)
  • Radim Zohorna (Pittsburgh Penguins)
  • Victor Mete (Philadelphia Flyers)
  • Filip Kral (Lahti Pelicans)

Förväntad förstakedja:

Morgan Reilly - T:J Brodie; Tyler Bertuzzi - Auston Matthews - Mitchell Marner.



Edmonton Oilers vinner NHL

Lagets storstjärna Connor McDavid var klarsynt och tydlig efter att Edmonton Oilers åkte ut mot de blivande Stanley Cup-mästarna Vegas Golden Knights i den andra rundan av slutspelet i våras. Han hävdade att det bara är en Stanley Cup-titel som gäller för laget, allt annat vore ett misslyckande. Sett till kvaliteten på lagets spelare och truppbygge.

Edmonton Oilers

Foto:  Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

McDavid och Leon Draisaitl är två av ligans allra bästa spelare och tillsammans satte de dit nästan 300 poäng under fjolårets grundserie. En fullständigt makalös siffra. Det som var frustration efter uttåget mot Golden Knights bör nu ha kunnat vändas till en riktigt stark revanschlusta för laget från Edmonton.

Nu har man fått in McDavids tidigare lagkamrat Connor Brown och han är tilltänkt att gå rakt in i förstakedjan. Detta innebär att Oilers kommer att kunna mönstra två otroligt starka kedjor offensivt. De andra lagens defensiver kommer att få otroliga problem att stoppa Oilers anfall. Och det ser verkligen ut som att laget kan bli en mycket svårstoppad vinstmaskin under den kommande säsongen av NHL.

Nya Spelare:

  • Connor Brown (Washington Capitals)
  • Drake Caggiula (Pittsburgh Penguins)
  • Lane Pederson (Columbus Blue Jackets)
  • Ben Gleason (Dallas Stars)

Spelare som lämnat:

  • Nick Bjugstad (Arizona Coyotes)
  • Devin Shore (Seattle Kraken)
  • Klim Kostin (Detroit Red Wings)
  • Kailer Yamamoto (Detroit Red WIngs)

Förväntad förstakedja:

Darneil Nurse - Cody Ceci; Zach Hyman - Connor McDavid - Connor Brown.



Vinnare NHLs grundsäsong (President's Trophy) de tio senaste säsongerna

Se lista nedan på tio senaste säsongernas vinnare av NHLs grundserie.

Lag Säsong
Chicago Blackhawks 2012/13
Boston Bruins 2013/14
New York Rangers  2014/15
Washington Capitals 2015/16
Washington Capitals 2016/17
Nashville Predators 2017/18
Tampa Bay Lightning 2018/19
Colorado Avalanche 2020/21
Florida Panthers 2021/22
Boston Bruins  2022/23

Spela på vinnare NHL hos svenska spelbolag

Nedan ser du spelbolag med svensk licens där du kan spela på vinnare NHL 23/24.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 500 kr i bonus!
För sportälskare!
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, 6x omsättningskrav på sport, 1.80 min odds. Bonusen är giltig i 60 dagar

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr
Villkor och krav:  Referera till NordicBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr. Min insättning 100 kr.

100 kr gratisspel

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Odds bonus på upp till 100 kr
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

FAQ vinnare NHL

Få svar på de vanligast ställda frågorna om NHL vinnare nedan.

Vilket lag i NHL har vunnit grundserien/President’s trophy flest gånger?

Detroit Red Wings är mesta mästare av grundserien då man vunnit Presidents Trophy sex gånger.

Vilket lag är favoriter att vinna NHL 2023/24?

Just nu är Carolina Hurricanes knappa favoriter enligt spelbolagen att vinna NHL:s grundserie 23/24.

Vilket lag vann NHL:s grundserie förra säsongen?

Boston Bruins vann grundsäsongen 2022/23 och skrapade ihop 135 poäng.

Var kan jag tippa på vilka som vinner NHL 2023/24?

Klicka på någon av knapparna i artikeln som tar dig vidare till spelbolagen eller se våra speltips nhl.