Reklam

Odds på Colorado Avalanche - NHL 2021/22

De har flera säsonger i rad nu varit de absoluta favoriterna att vinna Stanley Cup, enligt experter och spelbolagens odds. Men Colorado har inte kunnat ta sig vidare från kvartsfinalen de tre senaste åren. De är återigen favoriterna att vinna den åtråvärda trofén även denna säsong. De har på pappret spelarmaterialet, men håller de hela vägen till titeln 2021/22?

Styrkor

De senaste säsongerna har Nathan MacKinnon växt ut till att bli en av NHL:s mest produktiva spelare. Det kommer även handla om honom i att leda laget i poäng det kommande spelåret. Men även svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog och finske poängmaskinen, Mikko Rantanen.  

Svagheter

Har haft det svårt att prestera när det gäller som allra mest i slutspelet av Stanley Cup eftersom att de åkt ut tre år i rad i kvartsfinalen. Kanske kan de med nye målvakten, Darcy Kuemper avancera längre, 2021/22?

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Colorado Avalanche gör 2021/22 sin 42:a säsong i NHL. Laget kommer från staden Denver i delstaten Colorado. Deras hemmaarena heter Ball Arena. De spelar i Western Conference och Central Division. De har vunnit Stanley Cup två gånger. Klubbens största profiler genom åren är Peter Forsberg, Joe Sakic, Milan Hejduk, Adam Foote, Patrick Roy, Ray Bourque, Paul Kariya, Teemu Selänne, Jarome Iginla och Rob Blake.

Historik

Colorado Avalanche blev en del av NHL, inför säsongen 1979/80. Laget hette då Quebec Nordiques, men flyttade inför säsongen 1995/96 till staden Denver i delstaten Colorado. De vann sin första Stanley Cup 1996 när de besegrade Florida Panthers i finalen med 4-0 i matcher. Det var första gången i ligans historia där ett nytt lag tog hem titeln.

Kommentarer

Feedback