Reklam

Odds på Carolina Hurricanes - NHL 2021/22

Hurricanes dundrade fram under grundsäsongen 2020/21. De vann Central Division före de regerande mästarna Tampa Bay Lightning. Laget som de senare ställdes mot i slutspelet och även åkte ut mot i kvartsfinalen. Carolina ses 2021/22 som en av de främsta utmanarna om att vara med och slåss om divisionstiteln.

Styrkor

Det är inte lätt för någon klubb i ligan att ställas mot Hurrícanes då hela laget sliter fram tills att matchen är över. Plus att de har finländske Sebastian Aho som snittar ett poäng per match. Med tillskottet av Frederik Andersen som målvakt ser det riktigt bra ut inför den kommande säsongen. Förra spelåret var de ett av ligans bästa lag i både box och powerplay.

Svagheter

Hurricanes har tappat sin poängmässigt bästa back från den föregående säsongen, Dougie Hamilton. De måste hitta en lösning på det han bidrog med offensivt. Problematiskt till en början kan det bli med deras nya målvakter, Andersen-Raanta, som kan behöva tid att spela in sig i laget.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Hurricanes gör 2021/22 sin 25:e säsong i NHL. Carolina Hurricanes kommer från staden Raleigh i North Carolina och deras hemmaarena heter PNC Arena. De spelar i Eastern Conference och Metropolitan Division. De har vunnit Stanley Cup en gång. Klubbens största profiler genom åren är Ron Francis, Eric Staal, Rod Brind´Amour, Artūrs Irbe, Eric Cole och Sami Kapanen.

Historik

Bildades 1979 under namnet Hartford Whalers och blev samma år ett lag i NHL. Klubben flyttade 1997 till var den är belägen i dag, Raleigh, North Carolina. Carolina Hurricanes vann sin första och hittills enda Stanley Cup, säsongen 2005/06. I finalen mötte de Edmonton Oilers som de besegrade med 4-3 i matcher.

Kommentarer

Feedback