Annons

Tampa Bay Lightning - NHL odds 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Tampa Bay Lightning

Hela spelschemat

Ett av NHLs mest framgångsrika lag de senaste säsongerna är Tampa Bay Lightning med två Stanley Cup-vinster 2020 och 2021. De gick även hela vägen till finalen 2022 där de föll mot Colorado Avalanche. Förra spelåret blev de utslagna redan i förstarundan av Toronto Maple Leafs, vilket kan vara positivt för laget då deras vila under sommaren blir längre än på flera år och längre tid att ladda upp inför NHL 23/24. Men frågan är om det tidiga uttåget signalerar en nedgång eller om de kan komma tillbaka starkare och bli en utmanare om pokalen?

Odds på Tampa Bay Lightning i NHL 23/24

Tampa Bay Lightning odds NHL 23/24 ser du nedan.

Odds: Tampa Bay Lightning att ta sig till slutspel NHL 23/24: Ja Högsta odds Spelbolag
Tampa Bay Lightning 1,68

Tampa Bay Lightning styrkor

Deras förstakedja är riktigt stark med Braden Point – Nikita Kucherov – Steven Stamkos. Kucherov var mellan 19/20 till 21/22 borta en hel del p.ga skador, men kom tillbaka förra säsongen och vann den interna poängligan med 113 poäng. Oerhört starkt med tanke på hur mycket han missat de senaste åren och ett bevis på vilken höjd han besitter. Flest mål i laget gjorde förstecentern Point då han nätade 51 gånger. Hedman är fortfarande en av ligans bästa backar och i den unge Mikhail Sergachev har de framtiden i defensiven. Nämnas ska såklart även Andrei Vasilevskiy som är en ligans bästa målvakter.

Tampa Bay Lightning svagheter

Spelarna i laget som varit med under framgångsåren börjar komma till åren. Stamkos som varit en av ligans vassaste målskyttar de senaste åren gjorde förra säsongen 34 mål och frågan är om han har 40-50 mål i sig ännu en gång? Victor Hedman var inte ens med i nomineringen för James Norris Trophy förra säsongen. Med dessa äldre spelare i laget är det skralt med unga talanger på ingång eftersom att de bytt bort sina draftval mot mer etablerade spelare och det kan komma att bli svårt att bygga om när det behövs.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Lightning gör 2023/24 sin 31:a säsong i NHL. Tampa Bay Lightning kommer från staden Tampa i Florida och deras hemmaarena heter Amalie Arena. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De har vunnit Stanley Cup tre gånger, varav senaste titeln togs, 2020/21. Klubbens största profiler genom åren är Martin St. Louis, Vincent Lecavalier, Nikolai Khabibulin, Brad Richards, Fredrik Modin, Steven Stamkos, Victor Hedman, Nikita Kucherov, Andrei Vasilevskiy.

Historik

NHL-säsongen 1992/93 spelade Tampa Bay Lightning sin första säsong i den nordamerikanska hockeyligan och tillsammans med Ottawa Senators ingick de som ett nytt lag i ligan. De spelade senast i Stanley Cup-slutspelet säsongen 2022/23 då de blev utslagna av Toronto Maple Leafs i förstarundan med 4-2 i matcher. 

Spelschema, Tampa Bay Lightning

Spelschema, Genomgång av odds NHL 2023/24

Kommentarer

Feedback