Reklam

Odds på Boston Bruins - NHL 2021/22

Bruins har flera säsonger i rad setts som en av de främsta utmanarna om att ta hem Stanley Cup. Deras förstakedja är en av ligans bästa med Marchand-Pastrak-Bergeron. Men när det väl gäller levererar de inte. Två spelår i rad har det tagit stopp i kvartsfinalen. För att gå längre denna säsong hoppas de på att nyförvärvet, Taylor Hall ska komma igång under NHL-säsongen 2021/22 med poängproduktionen på allvar.

Styrkor

Den nämnda anfallstrion och lagets förstakedja måste leverera genom hela säsongen om de ska ha en chans att ta hem Stanley Cup. Förväntningarna är även höga på Linus Ullmark i målet. Får laget ut vad de hoppas på från Taylor Hall kan det bli en riktigt rolig säsong för Bruins.

Svagheter

Boston sitter på massor av spelare med hög kapacitet. Det gäller att få ut det mesta möjliga från nämnda spelare som Taylor Hall och Charlie Coyle.

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Bruins gör 2021/22 sin 97:e säsong i NHL. Boston Bruins kommer från staden Boston i Massaschusetts och deras hemmaarena heter TD Garden. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De har vunnit Stanley Cup sex gånger, varav senaste titeln togs, 2010/11. Klubbens största profiler genom åren är Bobby Orr, Ray Bourque, Phil Esposito, Adam Oates, Cam Neely och Joe Thornton.

Historik

1 november 1924 uppstod laget som Boston Bruins och är tillsammans med Montreal Canadiens, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, Toronto Maple Leafs och New York Rangers det första laget att spela i NHL. Dessa lag brukar benämnas som “Original Six”.

Kommentarer

Feedback