Reklam

Odds på Florida Panthers - NHL 2021/22

Panthers tog sig förra säsongen ett steg närmare delstatskonkurrenten Tampa Bay Lightning i vilket lag som är bäst i Florida när de slutade bättre än dem i Central Division. När det kommer till slutspel är det dock Tampa som med sin rutin och sitt spelarmaterial är det bättre laget. De mötte varandra i första rundan 2020/21 där Panthers fick stryk med 4-2 i matcher.

Styrkor

Panthers börjar få till en riktigt fin offensiv där Jonathan Huberdeau växt ut till en av ligans bästa poängplockare de senaste säsongerna. Detsamma gäller även Aleksandar Barkov som de senaste fyra spelåren legat på mer än en poäng per match. Svenske Patric Hörnqvist gör sitt andra år i klubben och var i flera år en av de viktigaste spelarna i Pittsburgh Penguins.

Svagheter

Är lite väl svaga när det gäller i slutspelet, då de faller enkelt. Kanske kan de lösa detta med de mer rutinerade spelarna som Patric Hörnqvist och inför 2021/22 inhämtade Joe Thornton?

Fakta om laget: Antal spelade säsonger, var är laget från, antal gånger de vunnit Stanley Cup

Florida Panthers gör 2021/22 sin 28:e säsong i NHL. Laget kommer från staden Sunrise i delstaten Florida, USA. Deras hemmaarena heter FLA Live Arena. De spelar i Eastern Conference och Atlantic Division. De har aldrig vunnit Stanley Cup. Klubbens största profiler genom åren är Pavel Bure, Jay Bouwmeester, Scott Mellanby, John Vanbiesbrouck, Ed Jovanovski, Bryan McCabe, Ray Whitney och Olli Jokinen.

Historik

1993/94 var Florida Panthers första säsong i NHL. De spelade senast i Stanley Cup-slutspelet 2020/21. Deras bästa prestation i slutspelet var när de nådde finalen säsongen 1995/96 och föll med 4-0 i matcher mot Colorado Avalanche.

Kommentarer

Feedback