Efter en 52 matcher lång grundserie och två åttondelsfinal-serier är det nu äntligen dags för kvartsfinaler i SHL. Åtta lag återstår och hoppas kunna nå ett steg närmare i jakten på SM-guldet. Under kvartsfinalerna får vi se seriens två topplag Växjö Lakers och Skellefteå ställas mot lagen från åttondelsfinalerna vilket är Luleå respektive Rögle. I övrigt ställs Timrå IK mot Örebro HK samtidigt som de stora rivalerna drabbar samman, Färjestad och Frölunda.

Spela på SHL-slutspelet hos Expekt!

Odds: Växjö Lakers - Luleå HK

Se Växjö Lakers - Luleå HK i vårat matchcenter

1X2 Högsta odds Spelbolag
Växjö Lakers 1,77
Oavgjort 4,30
Luleå 4,10

Speltips SHL-Kvartsfinaler: Luleå HK -  Växjö Lakers 

Det blev tre tuffa matcher för Luleå i kvalet till kvartsfinalerna mot Oskarshamn. Laget har haft en förmåga att ta matcherna till övertid på slutet och man gnetar på bra. Men räcker det mot grundspelet vinnare? Nej, vi är imponerade av hur Lakers presterade på slutet och kollar vi inbördes möten har Växjö fyra raka och dessutom väldigt övertygande segrar mot laget från norr. Dansken Joachim Blichfeld är spelaren vi håller ett extra öga på i denna matchserie.

Vi tippar: Växjö Lakers går vidare med 4-1 i matcher.

Resultat: Växjö Lakers 4-3 i matcher.

Här kan du se SHL speltips

Odds: Färjestad BK - Frölunda HC

1x2 Högsta odds Spelbolag
Färjestad 2,20
Oavgjort 4,20
Frölunda 2,85

Se Färjestads BK - Frölunda HC i vårat matchcenter

Speltips: Färjestad BK - Frölunda HC

Underbart rivalmöte vi bjuds på redan i kvartsfinalerna när Färjestad och Frölunda ska göra upp. Karlstads stolthet avslutade grundserien strålande och vi tror att deras momentum kommer att hålla i även under denna matchserie. FBK har haft ett fint facit mot Frölunda under denna säsong där man vunnit tre av fyra möten med klara resultat. Tomkins och Hildeby är två bra målvakter som vi tror blir nyckeln till Färjestads avancemang här.

Vi tippar: Färjestad går vidare med 4-2 i matcher.

Odds: Örebro HK - Timrå IK

1x2 Högsta odds Spelbolag
Örebro 2,00
Oavgjort 4,20
Timrå 3,15

Se Örebro HK - Timrå IK i vårat matchcenter

SHL speltips: Timrå IK - Örebro HK

Här har vi ett möte som troligtvis kommer bli den mest jämna matchserien. Väldigt svårt att skilja lagen åt och favoritskapet ska ligga på Örebro, men vi gillar Timrås avslutning i grundserien och tror laget lyckas ta sig vidare. Mycket kommer såklart handla om Jonathan Dahlen. Är han i storform kan laget överraska i detta slutspel.

Vi tippar: Timrå IK går vidare med 4-3 i matcher.

Odds: Skellefteå AIK - Rögle BK

1x2 Högsta odds Spelbolag
Skellefteå 1,61
Oavgjort 4,55
Rögle 4,70

 Se Skellefteå - Rögle i vårat matchcenter

Speltips: Rögle BK - Skellefteå AIK

Då är vi framme vid säsongens sista kvartsfinal. Rögle tog sig vidare genom att starkt slå ut Leksand i kvalet. Nu väntar kanske det tuffaste tänkbara motstånd där ett SAIK som varit guld-favoriter stora delar av 2022/23 ska göra upp. Skellefteå har tre övertygande segrar mot Rögle den här säsongen och skåningarna verkar passa dem väl. Det känns som vi har en hyfsat enkel serie att se fram emot här. 

Vi tippar:  Skellefteå går vidare med 4-1 i matcher.

Resultat:  Skellefteå vann med 4-2 i matcher.

Odds på SHL