Efter en 52 matcher lång grundserie och två åttondelsfinal-serier är det nu äntligen dags för kvartsfinaler i SHL. Åtta lag återstår och hoppas kunna nå ett steg närmare i jakten på SM-guldet. Under kvartsfinalerna får vi se seriens två topplag Växjö Lakers och Rögle ställas mot lagen från åttondelsfinalerna vilket är Färjestad respektive Frölunda. I övrigt ställs Leksands IF mot Örebro HK samtidigt som de norrländska jättarna drabbar samman. Skellefteå mot Luleå är den på förhand mest spännande kvartsfinalserien.

Odds: Frölunda HC - Rögle BK

1X2 Högsta odds Spelbolag
Frölunda HC 3,85
Oavgjort 5,05
Rögle BK 1,75

Jämför odds på Frölunda HC - Rögle BK i vårat matchcenter för att få högsta odds.

Speltips: Frölunda HC - Rögle BK

Hemmaplansfördelen i gårdagens möte spelade föga roll i kvartsfinalmöte nummer tre för de regerande svenska mästarna. Frölunda blev totalt dominerade av Rögle som lämnade isen med en 0-5 vinst. Redan 13 minuter in i första perioden var det godnatt när Dennis Everberg satte 0-3 bakom Johan Mattson i Frölundakassen. Rögle var extremt effektiva och höll sig framme på returerna där det mesta gick in.

Ikväll kan säsongen vara över för Göteborgslaget. De har en lång uppförsbacke att ta sig upp för om de ska vidare till semifinal då de måste ta fyra raka segrar. Två mål är allt de lyckats mäkta med på tre matcher och de har släppt in 14.

Med ett sånt underläge och den psykiska påfrestningen i det prekära läget Fröunda befinner sig i där vi inte sett några tendenser för att de ska komma tillbaka tippar vi att Rögle ikväll tar sin fjärde raka vinst.

Odds: Färjestad BK - Växjö Lakers

1x2 Högsta odds Spelbolag
Färjestad 2,50
Oavgjort 4,00
Växjö Lakers 2,40

Jämför odds på Färjestads BK - Växjö Lakers i vårat matchcenter för att få högsta odds.

Speltips: Färjestad BK - Växjö Lakers

Färjestad hade igår sin chans att på hemmais ta in på Växjös 2-0 ledning i matchserien. Vilket inte skulle vara helt omöjligt med tanke på att de spelat jämnt i de två tidigare kvartsfinalerna där de förlorat med uddamålet.

Växjö tog ledningen sent i första perioden genom Fredrik Karlström och efter att andra perioden slutat mållös ökade Jack Drury på till 0-2 bara 58 sekunder in i den tredje. Sista målet och spiken i kistan för hemmalagets chanser att komma tillbaka kom fem minuter senare. Färjestad bjöds på bra chanser att komma igen när bortalaget drog på sig utvisningar och ett matchstraff då det var mer än 8 minuter kvar av matchen, men trots ett powerplay på 5 minuter tog de inte vara på chansen.

Tippar att Färjestad missade sin chans här i årets upplaga av kvartsfinalerna att ta sig vidare till semifinalerna. För med ett underläge på 3-0 i matcher är självförtroendet inte på topp och dessutom när man inte gör mål i ett kvartsfinalmöte trots ett 5-minuters powerplay. Därför tippar vi att Växjö vinner match nummer fyra.

Odds: Örebro HK - Leksands IF

1x2 Högsta odds Spelbolag
Örebro HK 1,86
Oavgjort 4,75
Leksands IF 3,60

Jämför odds på Örebro HK - Leksands IF i vårat matchcenter för att få högsta odds.

Speltips: Örebro HK - Leksands IF 

Från att Örebro i möte nummer 2 gjorde en medioker insats, men ändå vann matchen såg det ut som att de var på väg att vika ner sig något. Det står dock ganska klart efter gårdagens insats i Behrn Arena att Leksand inte har något att hämta i vad som återstår av matchserien. Dalalaget gjorde en riktigt fin säsong, men eftersom att de har missat slutspelet i så många år är de för orutinerade i dessa täta och viktiga matcher för att på allvar kunna vara med och hota.

För det var precis som i det första kvartsfinal-mötet en rejäl utskåpning vi fick se(7-1). Det råder inga tvivel om vilka vi tippar som vinnare i kvällens möte. Örebro går vidare till semifinal genom att vinna sin fjärde raka match mot Leksand.

Odds: Skellefteå - Luleå

1x2 Högsta odds Spelbolag
Skellefteå 2,13
Oavgjort 4,15
Luleå 3,10

Jämför odds på Skellefteå - Luleå i vårat matchcenter för att få högsta odds.

Speltips: Luleå - Skellefteå

Det blev slutligen Skellefteå som tog segern i gårdagens sjätte match i kvartsfinalserien i Luleå. En match där hemmalaget inledde bäst med att dra ifrån med en 2-0 ledning tidigt i andra perioden efter att Niklas Olausson gjorde målet. Resten av den andra perioden tillhörde gästerna som kvitterade och gick upp till 2-2. Innan klockan hade passerat tio minuter i den tredje perioden hade Skellefteå dessutom gjort ytterligare två mål. Luleå reducerade sedan till 3-4, men kom aldrig närmre än så. 

Lassinantti var dock inte med i gårdagens match och det återstår att se om han vaktar Luleåkassen i kvällens möte. Han är såklart oerhört betydelsefull och behövs om Luleå ska ta sig till semin. Men enligt rapporterna ska han vara tillgänglig för den sjunde och avgörande matchen. 

Vi tippar att Luleå slår tillbaka och vinner ikväll. Detta trots att Skellefteå var det bättre laget igår. För när de har Lassinantti mellan stolparna är de ett helt annat lag och det är därmed avgörande för laget från Norrbotten. Luleå går till semi ikväll genom att vinna under ordinarie matchtid.