Annons

Speltips på Växjö - SHL 2022/23

Spelschema, Växjö

Hela spelschemat

Som regerande mästare i fjol hade Växjö lite av en katastrofsäsong. Ut med 4-0 i matcher mot Frölunda i kvarten kan inte ett mästarlag vara nöjda med. Hallam är nye tränare för Tre Kronor, och Jörgen Jönsson är ny man att styra i båset. Gynge har lämnat för AIK. En hel del spelare har värvats in; Cooper, Bengtsson och Kossila bör förstärka laget i SHL 2022/23.

Odds på Växjö SHL 22/23

Det ser tyvärr ut som för Växjö att man har hamnat lite bakom de andra topplagen. Inga direkta spetsvärvningar in samtidigt som den mycket skicklige tränare Hallam har lämnat. Om man ska peka på ett topplag som kan göra en sämre säsong om tappa momentum så kommer de flesta att peka mot just Växjö.

Växjö: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Växjö: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 13,00
Växjö: Att vinna grundserien SHL 2022/23 24,00

Växjös styrkor

Truppen innehåller ganska många stora namn bland backuppsättningen. Cooper har gjort det mycket bra i Oskarshamn och det blir spännande att följa hans utveckling i en större klubb. Även nye Bengtsson har fin erfarenhet från KHL och bör hålla hög klass i SHL. Lägg till Koivisto och Joel Persson och Växjö har en mycket stabil grund att stå på.

Växjös svagheter

Stort frågetecken om laget har en riktigt bra målvakt som verkligen behövs om man ska lyckas utmana de bästa lagen. Man släppte in ganska mål under förra året och nu har backarna spetsats till. Frågan är om det räcker då ingen av duon Åhman och Larmi har övertygat mellan stolparna.

Fakta om Växjö:
 

Grundad: 1997
Hemmaarena: Vida Arena, kapaciet 5 750
Tränare: Jörgen Jönsson
Titlar: 3 SM-guld
Placering 2021/22: 5:a i grundserien, ut i kvartsfinal.

Växjös historia

Tre SM-guld totalt och alla dess har kommit sedan 2015. Växjö är utan tvekan en mycket stor klubb just nu inom svensk hockey. Tre guld är ett ännu bättre facit om man  ser till att klubben bara har spelat 11 säsonger i SHL och debuterade så sent som 2011.

Kommentarer

Feedback