Vi är framme i slutspelet och kampen om SM-guldet i SHL 2022/23 ser hårdare ut än någonsin. Det finns egentligen ingen klar favorit utan en hel hög av klubbar kämpar om platsen som nummer ett. Regerande mästarna Färjestad ser starka ut, Luleå vill vara med och slåss om titeln igen, Frölunda är som vanligt inte nöjda med nåt annat än en finalplats, Skellefteå har ett starkt lag, Rögle hoppas på att det äntligen blir lagets tur att lyfta bucklan och nere i Småland har Växjö Lakers seglat upp som en favorit till guldet.

Spela på SHL-slutspelet hos Betsson!

Vi på Betting går igenom favoriterna inför slutspelet 2022/23. 

Odds: Vinnare SHL 2022/23

Nedan ser du de högsta oddsen på vinnaren av SHL 2022/23.

Odds: Vinnare SHL 2022/23 - Inklusive slutspel Högsta odds Spelbolag
Växjö Lakers 3,75
Skellefteå AIK 4,00
Färjestad BK 5,00
Örebro HK 8,50
Frölunda HC 12,00
Oskarshamn 18,00

Växjö Lakers

En ny era börjar i Småland där Jörgen Jönsson har tagit över Hallams plats i båset. Känslan är att mästarna från 201 är på nedgång och man rök med klara 4-0 i matcher i kvarten mot Frölunda i våras. Det finns dock fin kvalitet i truppen och värvningarna av Cooper och Bengtsson imponerar. Vi tror verkligen inte att Jönssons lagbygge är redo för ett guld, men man bör säkra en slutspelsplat och väl där kan man bli en tuff utmaning för många lag, om man lyckas sätta spelet lagom tills slutspelet dra i gång.

Skellefteå AIK

Skellefteå rök redan i kvarten i våras, dock var det mot blivande mästarna från Karlstad. Nu är det ett revanschsuget gäng som ska leda laget till nya framgångar igen. Dock har man tappat målkungen Linus Karlsson, men å andra sidan Pär Lindholm tillbaka, och han lär vara sugen på att vinna det där SM-guldet som han aldrig varit med om. Det kan passa laget att inte vara klara förhandsfavoriter och vi tror att Skellefteå kan bli mycket farliga i ett slutspel.

Färjestad BK

Livet leker igen i Karlstad efter guldet i våras. Nu har man fått behålla ganska stora delar av guldlaget, vilket givetvis är en stor fördel. Lägg till att coach Mitell på allvar har fått sätta sin prägel på laget under försäsongen. Färjestad ser mycket starka ut och vi tror att man kommer vara en stark guldkandidat i vår. Trots att pressen kommer vara stor på laget att prestera i och med guldet senast.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Frölunda HC

Frölunda rådde inte på Luleå i semifinalen senast och nu satsar laget som vanligt mot att utmana om guldet igen. Poängkungen Lasch är mycket viktig för lagets offensiv. Kapten Lundqvist kör på en säsong till. Man har värvat in en del etablerade namn som Lindbohm, Innala, Greco och så klart Lasse Johansson som ny burväktare. Laget ska utan tvekan vara ett topplag, men frågan kvarstår om man lyckas prestera bättre när det gäller som mest under vårens slutspel.

Luleå HF

Vi börjar hos silvermedaljörerna från i fjol högst upp i norr. Stommen är kvar i Berglunds lagbygge, men man har tappat poängkungen och hemmasonen Omark. Man har en fortsatt stabil defensiv vilket är den lagdel som är nyckeln till framgång för Luleå. Om man lyckas behålla detta och så har man potential att bli ett mycket svårslaget lag under ett stundande slutspel. Det är dock ett visst frågetecken hur man ska klara sig utan Omarks poängproduktion. Samtidigt som de flesta av topplagen har värvat in mycket bra offensiva spelare.

Rögle BK

Laget vann grundserien den förra säsongen, men sedan rök man lite förvånande mot mästarna Färjestad i semin. Man bärgade dock en historisk CHL-titel. Det finns massvis med offensiv kvalitet i laget med spelare som: Zaar, Tambellini och Everberg är grym klass. Rifalk i mål är också en av seriens bästa. Dock ser Rögles backuppsättning lite svag ut och där måste skåningarna steppa upp om de på allvar ska vara med och slåss om titeln.

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

Här hittar du speltips om SHL!

Speltips: Vinnare av SHL 2022/23:

Som sagt så är topplagen otroligt nära varandra just denna säsong. Vi räknar nog ändå bort att Växjö ska ha något att göra med guldet. Frölunda mot Färjestad vore en drömfinal och den ser vi som ganska trolig. Luleå, Skellefteå och speciellt Rögle har potential. Vi tror dock att Luleå kan få det lite tuffare i år utan Omark. Rögle ser vi som en verklig kandidat och Abbott har byggt upp något väldigt bra under sina år i båset. Man förlorade finalen 2021 men vann CHL i våras, så varför är det inte dags för ett guldfirande i Ängelholm för första gången någonsin? Rögle vinner SHL till oddset 24,00 @Unibet*.

TILL UNIBET!

FAQ vinnare SHL

Här nedan ser du de vanligast ställda frågorna om vinnare i SHL.

Vilket är det senaste laget att vinna SHL?

Färjestad är regerande svenska mästare efter att de besegrade Luleå i förra årets SM-final i den sjunde och avgörande matchen som spelades i Luleå.

Vilket lag har flest SM-guld

Flest SM-guld genom tiderna har Djurgårdens IF med 16 st. Men om vi bara räknar titlar i SHL/Elitserien (som startade 1975/76) är Färjestad det laget med flest SM-guld då de har tagit 10 st. 

Vilken spelare har flest SM-guld genom tiderna i SHL?

De spelare som har vunnit flest SM-guld sedan SHL/Elitserien startade 1975/76 är Mikael Johansson och Charles Berglund. De spelade tillsammans i Djurgården och vann guld med laget åren 1989, 1990, 1991, 2000 och 2001.

Vilka är favoriter att vinna SHL-slutspelet 2022/23?

Enligt oddsen hos spelbolagen är Växjö Lakers just nu favoriter att vinna SM-guld.

Vem vann grundserien i SHL 2022/23?

Växjö Lakers vann grundserien i SHL 2022/23.