Annons

Speltips på Rögle - SHL 2022/23

Spelschema, Rögle

Hela spelschemat

SM-silver för två år sedan och vinnare av grundserien senast. Skåningarna har verkligen etablerat sig som ett topplag i SHL de senaste åren. Tvillingarna Abbott leder Rögle även i SHL 2022/23 och förväntningarna på att laget ska nå framgång är fortsatt höga. Full rulle i Ängelholm under silly season, massa spelare in och ut. Smarta nyförvärv från andra SHL-klubbar kan räcka långt och nye Sheen har öst in poäng i Tyskland.

Odds på Rögle SHL 22/23

Rögle: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Rögle: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 7,00
Rögle: Att vinna grundserien SHL 2022/23 4,50

Laget siktar mot topplatserna igen så klart, men känslan är att man hellre går till final i år än vinner grundserien. Så vi tror att Rögle kanske inte blir lika dominanta under grundserien i år utan tappar några placeringar där. Även om man utan tvivel kommer vara med och slåss högt upp i tabellen.

Rögles styrkor

Det är svårt att bortse från Rögles målvakter. Rifalk hade näst bäst räddningsprocent förra säsongen och han är en klassmålvakt som mycket väl kan vara redo att testa i NHL. Clang bakom Rifalk är redan klar för Anaheim Ducks men spenderar säsongen på lån i Rögle. Trolig konkurrens om platsen mellan stolparna i laget och detta är lagets bästa del utan tvekan. 

Rögles svagheter

Ekeståhl-Jonsson har lämnat vilket försvagar backarna. Och just på backsidan så ser det lite tunt ut för Rögle. Visst Sund och Jonsson är två bra spelare men bakom dem finns det inga riktiga toppnamn. Detta kan straffa sig under en lång säsong där Rögle siktar på att ta sig långt i slutspelet.

Fakta om Rögle:
 

Grundad: 1932
Hemmaarena: Catena Arena, kapacitet 6 310
Tränare: Cam Abbot
Titlar: Inga titlar i Sverige, 1 CHL-titel
Placering 2021/22: Vinnare av grundserien, utslaget i semifinal.

Rögles historia

Rögle har tretton säsonger i SHL innanför bältet och 2021 var faktiskt första gången som laget tog sig hela vägen till final. Dock så vann man senaste upplagan av CHL vilket innebär att pokalskåpet i Ängelholm inte längre står helt tomt.

Kommentarer

Feedback