Annons

Förhandstitt med odds på Skellefteå AIK - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Skellefteå

Hela spelschemat

Att Skellefteå klarade sig från konkurs med minsta möjliga tidsmarginal 1997 kan idag låta konstigt, men så var fallet. Vad som kanske är mest förvånade är att Skellefteå rankades som Sveriges rikaste klubb så sent som 2016/2017. Hursomhelst, de senaste åren har klubben varit ett av Sveriges bästa hockeylag. 2014 vann man sitt tredje SM-guld och sedan dess har man dessutom varit i fyra SM-finaler. Ifjol tog man sig hela vägen till finalen där Växjö blev för svåra. Men att Skellefteå är ett riktigt bra hockeylag råder det inga tvivel om och många håller laget som en av favoriterna till att vinna SHL 2023/24.

Odds på Skellefteå SHL 23/24

Skellefteå kommer vara med i toppen av tabellen allt annat vore en väldigt stor överraskning. Frågan är om laget har det lilla extra som kommer att krävas under ett slutspel. Vi ställer oss frågande till detta just nu, men att laget är ett topplag är det ingen tvekan om.

Skellefteå: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Skellefteå: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 7,80
Skellefteå: Att sluta topp 2 3,80

Skellefteås styrkor

Förra säsongen när Skellefteå gick hela vägen till SM-finalen visade laget såklart många styrkor på vägen. Under grundserien var Skellefteå ligans starkaste hemmalag, vilket såklart gav hela truppen en viss trygghet. Det som stack ut allra mest med Skellefteå var dock att laget hade en otroligt fin balans där alla lagdelar fungerade och presterade på topp under i stort sett hela säsongen. Med sina 165 gjorda mål samt 118 insläppta hade man seriens överlägset bästa målskillnad.

Skellefteås svagheter

Tar man sig till SM-final är man såklart ett oerhört skickligt hockeylag. Men under finalserien mot Växjö kom Skellefteå aldrig upp i nivå riktigt. Man förlorade finalen med 4-1 i matcher och gjorde inte speciellt många mål under dessa. Växjö är såklart riktigt bra, men att det i slutändan blev så pass ensidigt förvånade. Ska vi prata om någon form av svaghet hos Skellefteå är det att man inte riktigt når sin fulla potential när det gäller som allra mest.

Fakta om Skellefteå:
 

Grundad: 1921
Hemmaarena: Skellefteå Kraft arena, kapacitet 5 801
Tränare: Robert Ohlsson
Titlar: 3 SM-guld
Placering 2022/23: 2:a i grundserien, förlorade finalen

Skellefteås historia

Som tidigare nämnt är Skellefteå ett av Sveriges absolut mest anrika hockeylag. Skellefteå AIK är en idrottsklubb som grundades redan 1921. Själva hockeylaget startade 1943 och sedan dess har man skördat stora framgångar på isen. Klubben har hela 46 säsonger i Sveriges högsta division på vilka man har vunnit 3 SM-guld och nått 9 SM-finaler totalt. I den svenska maratontabellen är Skellefteå placerade på en åttonde plats.

Spelschema, Skellefteå

Spelschema, Odds SHL 23/24

Kommentarer

Feedback