Annons

Speltips på Skellefteå AIK - SHL 2022/23

Spelschema, Skellefteå

Hela spelschemat

Det har nu gått åtta år sedan laget tog guld och fyra år sedan den senaste SM-finalen. Skellefteå är fortfarande ett topplag i SHL, men man har stagnerat lite de senaste åren när det gäller att gå hela vägen till final. Pär Lindholm är givetvis en mycket bra värvning, men samtidigt har laget tappat en hel drös av spelare. Svårbedömt är ordet om laget ska lyckas i SHL 2022/23 eller inte?

Odds på Skellefteå SHL 22/23

Skellefteå kommer vara med i toppen av tabellen allt annat vore en väldigt stor överraskning. Frågan är om laget har det lilla extra som kommer att krävas under ett slutspel. Vi ställer oss frågande till detta just nu, men att laget är ett topplag är det ingen tvekan om.

Skellefteå: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Skellefteå: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 8,00
Skellefteå: Att vinna grundserien SHL 2022/23 7,00

Skellefteås styrkor

Forwardssidan ser på förhand riktigt stark ut. Max Lindholm ser ut som ett spännande nyförvärv från AIK, Pär Lindholm och Wingerli är tillbaka i klubben och de är två mycket bra spelare. Utöver detta finns Hugg, Johnson, Joakim Lindström och kapten Möller. Mycket fin bredd och lagets offensiv kan vara vapnet som leder till en SM-final.

Skellefteås svagheter

Å andra sidan så ser det ut som att lagets defensiv saknar en del rutin då det kryllar av yngre spelare. Detta behöver så klart inte vara en nackdel, men risken finns att svackorna blir lite längre när det finns så många unga spelare som helt naturligt kan få det svårt att hålla en jämn nivå över en lång säsong.

Fakta om Skellefteå:
 

Grundad: 1921
Hemmaarena: Skellefteå Kraft arena, kapacitet 5 801
Tränare: Robert Ohlsson
Titlar: 3 SM-guld
Placering 2021/22: 3:a i grundserien, utslaget i kvartsfinal.

Skellefteås historia

Klubben har nått åtta SM-finaler genom tiderna, och lyckats vinna tre av dessa. Visst svider det lite för fansen att man varit så pass nära men ändå förlorat fem finaler. Speciellt när alla dessa förlorade finaler kom mellan åren 2011 till 2018.

Kommentarer

Feedback