I helgens toppmatch i Premier League 2022/23 tar ligaledarna Arsenal emot Liverpool på Emirates Stadium.

Arsenal har återhämtat sig från förlusten med 3-1 på Old Trafford då de har tagit två segrar i rad. I helgen som var besegrades Tottenham med 3-1 i derbyt på Emirates. Gunners har inför helgens drabbning ett poängs försprång till mästarna Manchester City i toppen.

Liverpool, å andra sidan, har ännu inte kommit igång den här säsongen och ligger i mitten av tabellen efter 3-3 mot Brighton senast, ett resultat som visar varför oddsen för Arsenal mot Liverpool pekar på en hemmaseger.

Är Arsenal på riktigt?

Efter sju segrar på de åtta första Premier League-matcherna stiger hoppet hos fansen över att Mikel Artetas lag kan vara utmanare om titeln.

Tillskottet av Gabriel Jesus innebär att Arsenal har en beprövad målskytt som centralpunkt i anfallet, samtidigt som Granit Xhaka ser ut att ha återuppstått i en mer offensiv mittfältsroll för Gunners.

En serie på sju raka hemmasegrar i ligan visar att Arsenal har blivit dominerande på hemmaplan och de har dessutom gjort minst två mål i varje match, vilket visar på deras offensiva förmåga.

Liverpool tog dock alla tre poäng när de besökte Emirates i mars, 2-0-segern för Klopp och co ska tas med i beräkningen när man bedömer oddsen för Arsenal mot Liverpool inför matchen. Gunners har en tendens att underprestera när de möter Big Six-lagen.

2.65 hos Bethard* på hemmaseger för Arsenal är ett fint odds. Ett annat spel att kolla in är över 2.5 mål i matchen med tanke på båda lagens höga målproduktion.

Odds: Premier League 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Arsenal: Att vinna 2,65
Över 2.5 mål 1,61
Arsenal: Att göra över 1.5 mål 1,96

Över 2,5 gjorda mål: 1.61 hos Mr Green*

1.61 hos Mr Green* på att det blir över 2,5 mål är inte de mest attraktiva oddsen, men med tanke på att båda lagen har defensiva svagheter är det ett bra alternativ.

Arsenal att göra över 1,5 mål till 1.96 hos Betsson* är ett bra alternativ att överväga med tanke på hur dåliga Liverpool var defensivt mot Brighton.

Liverpools defensiva problem är återkommande

Efter ha hållt nollan mot Everton i Merseysidederbyt före landslagsuppehållet återkom Liverpools defensiva problem med råge när de kryssade (3-3) hemma mot Brighton.

Leandro Trossards hattrick för Seagulls avslöjade brister i försvaret, där Virgil van Dijks tröga start på säsongen fortsatte och Trent Alexander-Arnold återigen kämpade med koncentrationen.

På bortaplan har Liverpool hållt nollan i en av deras fem senaste och dessutom har de inte vunnit på sina tre senaste matcher på bortagräs den här säsongen.

Det är därför svårt att hitta skäl att lägga sitt spel på bortavinst. Merseyside-laget ligger 11 poäng bakom Arsenal i tabellen.

Liverpool har dock ett starkt övertag om vi väger in de senaste gångerna lagen ställts mot varandra, då Arsenal inte vunnit något av de sju senaste mötena. Liverpool har dessutom inte släppt in ett enda mål de senaste sex gångerna de mötts i tävlingsmatcher - en självförtroendeboost för The Reds-försvaret.

Arsenal – Liverpool oddstips

Liverpools starka resultat på senare tid mot Arsenal är en av de få saker som talar till deras fördel när man kollar på oddsen inför mötet inför söndagens viktiga match. Speltipset på matchen hittar du här.

Arsenal att vinna till 2.65 hos Bethard* är ett bra odds, men eftersom att de känns lite osäkra mot topplagen kan det vara riskfyllt.

Mål verkar vara det säkraste här och för att få upp oddsen ligger Arsenal att göra över 1.5 mål nära till hands.

Över 1,5 mål i första halvlek till 2.37 hos Betsson* är ett annat bra alternativ.