Efter ett uppehåll sedan juni öppnar vm-kvalet dörrarna för en kväll med en del högintressanta matcher. Svenska fotbollslandslaget reser Sofia för att hämta tre poäng och behålla förstaplatsen i grupp A. I samma grupp åker Dick Advocaat och hans mannar till Paris för kvalets tuffaste bortamatch när man ställs mot Frankrike. I övriga grupper är det inte lika - ur svenska ögon - spännande matcher.

VM 2018 Ryssland

På Stade de France ikväll spelar två lag pressade att vinna. Holland måste ha med sig poäng för att ha en realistisk chans att få direktplats till Vm i Ryssland. Laget riskerar annars att hamna sex poäng efter toppduon. Les Blues i sin tur åkte på ett bakslag när Frankrike-dödaren Ola Toivonen sänkte laget på Friends Arena i juni. Man ligger efter Sverige på målskillnad men bör gå rent resten av matcherna om första platsen ska bli deras.

I samma grupp är det bottenmöte mellan Luxemburg och Vitryssland. Kanske inte den mest stjärnspäckade matchen men 20:45 är det avspark på Stade Josy Barthel. Förra matchen mellan nationerna slutade 1-1.

 

Portugal och Schweiz vinner enkelt

I grupp B är det toppen mot botten när ettan Schweiz tar emot sistaplacerade Andorra. Matchen ska bara kunna sluta på ett sätt och Schweiz lär befästa sin ledning och få med sig alla tre poäng från kvällens match. Även Portugal, som för närvarande ligger tvåa i gruppen, spelar ikväll när Färöarna åker till Lissabon. Förra matchen mellan lagen slutade med en överlägsen seger för Portugal med hela 6-0. Färöarna hoppas resultatet inte upprepas även om allt annat än en stabil portugisisk seger vore en jättesensation. I grupp B spelar även Lettland mot Ungern i en ganska betydelselös match.

 

Belgien tågar mot VM i Ryssland

Obesegrade Belgien leder grupp H med sina 16 poäng. Belgarna lär fortsatt vara obesegrade efter kvällens omgång eftersom man tar emot Gibraltar som inte lyckats skrapa ihop en enda poäng i kvalet. Europamästaren från 2004 ställs mot Magnus Pehrssons gamla lag när Grekland tar emot Estland på Karaiskakis Stadium i Aten. Grekerna som ligger på andra plats i gruppen hoppas kunna bryta den oavgjorda trenden som drabbat laget de tre senaste matcherna. I grupp H spelar även Bosnien och Herzegovina som får åka till soligare breddgrader för ett möte mot Cypern. Båda lagen behöver vinna för att kunna hota grekerna om andraplatsen.