Så var det dags för ännu ett sånt där jobbigt landslagsbreak i ligafotbollen. Den har ju nyss startat men det är redan paus. Nåväl, vi får lägga fokus på landslaget som faktiskt leder gruppen före Frankrike, vilket är lite smått otroligt.


Janne Anderssons nya landslag har imponerat på de flesta, med sina ospexiga trupper och startelvor, men vad gör det när vi i nuläget leder kvalgruppen och gör fina insatser.
Med Party-Janne har landslaget återgått till det gnuggiga Sverige och som spelar som ett lag igen. 
Det är fyra matcher kvar av VM-kvalet som avslutas i början på oktober. Därefter är det playoff i november för de åtta bästa grupptvåorna.
Såhär ser tabellen ut inför landskampen mot Bulgarien.

1. Sverige 6 4 1 1 12-4 13
2. Frankrike 6 4 1 1 11-5 13
3. Nederländerna 6 3 1 2 13-6 10
4. Bulgarien 6 3 0 3 9-12 9
5. Vitryssland 6 1 2 3 4-11 5
6. Luxemburg 6 0 1 5 6-17 1

 

Bakom oss jagar Frankrike och för pessimisten så känns det som att de kan gå rent i de resterande matcherna då de har Holland hemma, Luxemburg hemma, Bulgarien borta och Vitryssland hemma i sina avslutande matcher. Eventuellt att Holland kan sätta upp lite motstånd mot fransmännen.
Apropå Holland så kan de inte heller räknas bort helt. De ligger på tredjeplatsen med tio poäng och som tidigare nämnt har de Frankrike borta kvar. Lägg till Bulgarien hemma, Vitryssland borta och slutligen Sverige hemma. När Sverige mötte Holland i Jannes första riktiga landskamp för ganska precis ett år sen, så slutade matchen 1-1 efter en stabil prestation, men lite tur med domsluten, med bland annat ett bortdömt holländskt mål i slutet av andra halvleken.

För svensk del så har vi som bekant Bulgarien på torsdag. Det första mötet slutade 3-0 och det var aldrig något snack om vilka som skulle plocka hem poängen.
Startelvan i den matchen var Robin Olsen - Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson - Jimmy Durmaz, Oscar Hiljemark, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Marcus Berg, Ola Toivonen.
En del har skett sen dess, en del spelare har kommit tillbaka från skada och andra har fått bli bänknötare i sina klubblag, exempelvis Hiljemark som är långt ifrån spel. Lustig är tillbaka i spel för sitt Celtic medan VNL gnuggar läktare på Old Trafford, men lär nog spela i kvalet ändå.


Följande spelare startade mot Frankrike i juni:
Robin Olsen -  Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist ,  Ludwig Augustinsson -  Jimmy Durmaz,  Albin Ekdal,  Jakob Johansson, Emil Forsberg - Ola Toivonen,  Marcus Berg.
... och mycket talar för att det är samma gäng som kliver ut mot Bulgarien. JJ imponerade mot Frankrike och är svårpetad.

 

Resterande matcher i VM-kvalgrupp A

31 augusti: Bulgarien - Sverige
31 augusti: Frankrike - Holland
31 augusti: Luxemburg - Vitryssland

3 september: Vitryssland - Sverige
3 september: Holland - Bulgarien
3 september: Frankrike - Luxemburg

7 oktober: Sverige - Luxemburg
7 oktober: Vitryssland - Holland
7 oktober: Bulgarien - Frankrike 

10 oktober: Frankrike - Vitryssland
10 oktober: Luxemburg - Bulgarien
10 oktober: Holland - Sverige

Playoff för de åtta bästa grupptvåorna som gör upp om fyra platser
9 & 10 november: Playoff
13 & 14 november: Playoff