Här är Janne Anderssons trupp till kvalmatchen mot Bulgarien. Betting.se har kollat hur det går för samtliga spelare i sina klubblag.

 

Målvakter

Karl-Johan Johnsson - EA Guingamp

Spelar regelbundet i klubblaget EA Guingamp i Ligue 1 och gör det jättebra. Blev uttagen i veckans lag nyligen efter en storartad insats mot PSG (trots förlust 0-3).

Kristoffer Nordfeldt - Swansea

Är inne på andra säsongen som tvåa i Swansea bakom Lukasz Fabianski. Får bara spela vid skador eller cupmatcher. Har ryktats gå på lån till Championship-klubbar, vilket vore klokt. Måste få spela regelbundet för att kunna konkurrera i landslaget.

Robin Olsen - FCK

Given etta både i landslaget och FCK, men han skulle nog må bra av att ta nästa steg i karriären. Det var på gång i tidigare i somras då han omgärdades av rykten till Premier Leauge, men FCK har meddelat att man inte tänker släppa honom förrän tidigast nästa sommar.

 

Försvarare

Ludwig Augustinsson – Werder Bremen

Har omedelbart tagit en plats i startelvan i sin nya klubb Werder Bremen. Efter två omgångar ligger Bremen dock sist i Bundesliga med 0 gjorda mål och två raka förluster.

 Andreas Granqvist – FK Krasnodar

Nyckelspelare i Ryssland och en av veteranerna i Krasnodar där han tjänar multum. Ståle Solbakken försökte plocka över honom till FCK men det fanns bara ett litet problem: lönen. - Han tjänar mer än hela vår trupp tillsammans, sa Solbakken till danska Tipsbladet. Kontraktet går ut nästa sommar och då blir det av allt att döma en återkomst till Helsingborg.

 Filip Helander – Bologna

Är inne på sin andra säsong i Bologna och har väl inte riktigt fått det att lyfta. Fick fjolårssäsongen störd av skador och gjorde bara 11 matcher. Det blev ingen speltid i premiärmatchen heller, men han fick hoppa in i förra matchen mot nykomlingen Benevento. Har ryktats lämna Bologna för Leeds där han i så fall skulle bli lagkamrat med gamla kompisen Pontus Jansson.

Pontus Jansson – Leeds

Kung i Leeds och enormt populär bland fansen. Lär bli såld om inte Leeds tar steget upp till Premier League.

Emil Krafth – Bologna

Har svårt att etablera sig i Italien. Gjorde 16 matcher från start förra säsongen men har nu förpassats till bänken igen till förmån för Vasilis Torosidis. Den sistnämnde fick låga betyg förra matchen vilket kanske kan öppna upp för Krafth från start igen.

Mikael Lustig – Celtic

Supergiven i Brendan Rogers lagbygge i Celtic. Får genomgående höga betyg i tidningarna och är mycket uppskattad i Glasgow.

Victor Nilsson Lindelöf – Manchester United

Svensk fotbolls största transfer på senare år har haft det tufft i sin nya klubb. Fick en del speltid på försäsongen men imponerade inte och har blivit petad i de inledande matcherna av Premier League.

Martin Olsson – Swansea

Den ende svensken som spelar regelbundet i Premier League, måhända i ett bottenlag, men ändå. Har tappat sin plats i landslaget till Ludvig Augustinsson, men det är alltid bra att ha en rutinerad och backup i matchform.

 

Mittfältare

Viktor Claesson – FK Krasnodar

Har verkligen hittat rätt i Ryssland, spelar regelbundet och har gjort en del mål både i ligan och Europa Leauge. Tyvärr för Vigges del åkte Krasnodar ut mot Röda Stjärnan i play off till Europa Leauge.

Jimmy Durmaz – Toulouse

Är på gång igen efter en tuff fjolårssäsong. Kom med i veckans lag efter en fin insats mot Rennes i förra omgången.

Albin Ekdal – Hamburg

Får äntligen spela centralt på mittfältet i Hamburg efter en stökig vår där han fick vikariera som mittback på grund av skador. Till skillnad från förra säsongen har HSV öppnat riktigt starkt och ligger på delad förstaplats. Togs ut i veckans lag av tidningen Kicker efter sin insats mot FC Köln.

Emil Forsberg – RB Leipzig

Fick inte lämna Leipzig trots stort intresse från bland annat Milan. Lagets självklara nyckelspelare gjorde säsongens första poäng när han assisterade Timo Werner till ett mål i 4-1-segern mot Freiburg i söndags.

Alexander Fransson – FC Basel

Har haft det kämpigt i Schweiz då han tappade sin startplats under våren, vilket innebar att även landslagsplatsen tappades. Totalt startade han bara en tredjedel av matcherna i Basel under fjolårssäsongen, men med en ny sportslig ledning hoppas han få en nystart. Har startat två matcher och hoppat in i två i inledningen av denna säsong.

Jakob Johansson – AEK Aten

Var dominant på mittfältet i Sveriges seger mot Frankrike. I klubblaget sitter han i en lite jobbig sits då han inte velat förlänga vilket har gjort att AEK hotat med att bänka honom. Marknadsvärdet har höjts i och med succén i landslaget, och Jakob Johansson med representant ska givetvis ha betalt därefter. Franska Toulouse har nämnts som ett tänkbart alternativ.

 Sebastian Larsson – Hull City

Bytte klubb efter 6 år som startspelare i Sunderland FC. Lite överraskande blev det Hull City som valet föll på – trots intresse från pengastarka turkiska klubbar. Har åkt in och ut i startelvan i inledningen av säsongen i Championship, där Hull nu huserar.

Marcus Rohdén – Crotone FC

Hade en stor del i den mirakulösa upphämtningen när Crotone till slut lyckades hålla sig kvar i Serie A. Startade i premiären mot AC Milan men blev utbytt i den 56:e minuten. Deltog inte i matchen mot Hellas Verona i söndags på grund av skadekänning, men han ska vara ok nu.

Gustav Svensson – Seattle Sounders

Överraskningen i truppen. "Gurra" har gjort det oerhört bra i topplaget Seattle Sounders i MLS. Har ett och ett halvt år kvar på kontraktet i USA.

 

Anfallare

Samuel Armenteros – Benevento

Blev klar för Serie A-nykomlingen Benevento igår. 20 miljoner kronor fick italienarna betala för att köpa loss honom från Heracles. Kommer från en kanonsäsong i Holland där han slutade trea i skytteligan på 19 mål.

 Marcus Berg – Al Ain

Skyttekungen från grekiska ligan lämnade för arabvärlden och Al Ain i en affär som gör honom ekonomiskt obereonde för resten av livet. Öppnade starkt i asiatiska Champions League och gjorde debut i 40 graders värme mot saudiska Al Hilal.

Christoffer Nyman – Eintracht Braunschweig

Janne Anderssons favorit ”Totte” Nyman  gjorde en stark fjolårssäsong och har ryktats till Werder Bremen nu i sommar. Det verkar dock som att han blir kvar i 2. Bundesliga, där han är en nyckelspelare för Braunschweig.

Ola Toivonen – Toulouse

Öppnade som startspelare i Toulouse förra säsongen men tappade sin plats på våren och ryktades, sjukt nog, tillbaka till Allsvenskan och Djurgården. Är nu tillbaka som startspelare i Toulouse, så återkomsten till Allsvenskan får vänta.