Sverige har satt sig i en drömsits efter skrällsegern mot Frankrike i juni. Det svenska fotbollslandslaget leder grupp A när fyra omgångar återstår. Nu väntar en jobbig bortamatch i Sofia när man ställs mot Bulgarien - ett Bulgarien som bland annat besegrade Holland i senaste hemmamatchen med 2-0. Sverige vann hemmamötet med 3-0 men det är en helt annan sak att åka till Sofia och återvända med tre poäng. Betting.se går igenom de bulgariska spelarna som Sverige måste se upp med inför torsdagens spännande drabbning.Bulgarien Fotboll

Bulgarien har haft några stora profiler genom tiderna som Georgi Asparuhov, Yordan Letchkov och Dimitar Berbatov. Den största bulgariske fotbollsspelaren genom alla tider var tidigare även manager för landslaget. Världsstjärnan Hristo Stoichkov förgyllde fans runtom i världen med sitt bländande spel och sin näsa för mål. Idag är det desto glesar på stjärnhimlen för bulgarerna. Många tongivande spelare är borta på grund utav skador och avstängningar som till exempel kaptenen Ivaylo Petev.  Men där är fortfarande några spelare Sverige måste se upp med inför torsdagens match.

 

Ivelin Popov (Spartak Moskva)

Lagets största stjärna på pappret spelar till vardags i Spartak Moskva. Den 29-årige offensive mittfältaren har haft en hel del kontroverser genom sin karriär. 2008 blev Popop avstängd från ungdomslaget efter att kastat en flaska i huvudet på lagets busschaufför. Föraren tappade kontroll och lyckades med nöd och näppe undvika en olycka. Popop blev även avstängd från landslaget för resten av livet då han efter att ha förnedrat lagets massör vid flertalet tillfällen. Bland annat tvingade han den stackars massören att göra armhävningar framför spelarna. 2015 bestämde sig dock den nye tränaren Ivaylo Petet att åter ta ut Ivelin Popov. Trots alla kontroverser finns det mängder med talang i spelaren. Bland annat blev han matchhjälte i landets förra kvalmatch mot Vitryssland när han gjorde matchens enda mål.


Kristiyan Malinov (CSKA Sofia)

Den 23-årige mittfältaren spelar till vardags i CSKA Sofia. Efter att ha spelat för Litex Lovech drogs lagets licens från Bulgariska Fotbollsförbundet in 2016 vilket gjorde att Malinov och flertalet andra spelare flyttade till huvudstaden för spel i CSKA Sofia. På 122 klubblagsmatcher har det blivit 10 mål för den 1,70 långa mittfältaren. Det har hittills enbart blivit en landskamp för bulgaren men med många spelare skadade lär han få en viktig roll mot Sverige.

 

Simeon Slavchev (Sporting Lissabon)

Ett av få utlandsproffs för det bulgariska landslaget är mittfältaren Simeon Slavchev som till vardags spelar för den portugisiska klubben Sporting Lissabon. Mittfältaren startade sin karriär i Septemvri Sofia innan han 2014 värvades till Sporting Lissabon. Det har dock endast blivit en match från start för bulgaren som spenderat tre sessioner på lån hos Bolton Wanderers, Apollon Limassol och Lechia Gdansk. 23-åringen har gått igenom alla steg i ungdomslandslagen med spel i U17, U19, U21 och A-landslaget. Totalt har det blivit 10 landskamper för mittfältaren som inte gjort mål än för Bulgarien. Vi får hoppas att det första inte kommer mot Sverige