England vann sin grupp efter två fina storsegrar. Många spelare har visat fin form och laget är taggat för vidare avancemang. Senegal avslutade grupp A fint med två raka segrar och man verkar vara på allvar trots saknaden av Mané. Vi har tittat närmare på oddsen inför åttondelsfinalen i VM 2022 mellan England - Senegal.

Oddsjämförelse England - Senegal

Jämför odds på olika marknader nedan i åttondelen mellan England - Senegal.

Harry Kane är mållös under VM så här långt. Istället har andra spelare klivit fram för engelsmännen. Saka med två baljor i premiären, Bellingham går från klarhet till klarhet. Rashford har som inhoppare prickat in tre bollar och kan vara svår att peta mot Senegal. Lyxproblem för Southgate då både Rashford och Foden fick chansen från start från Wales och som de tog den. Två mål av Rashford och ett av Foden i 3-0-segern. Nu blir det väldigt intressant och se vilka som får chansen i startelvan mot Senegal. Blir det favoriterna Saka, Mount och Sterling, eller får den formtoppade duon Rashford och Foden chansen?

De största spelarna bakom Mané visade verkligen vägen för Senegal mot Ecuador. Sarr satte kvitteringen på straff och kapten Koulibaly gjorde segermålet som innebar avancemang för laget.

Upp till 750 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster från freebet

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 500 kr. Free Bet upp till 1000 kr.


Nu står man inför en mycket tuff uppgift mot England, men man har kvalitet i laget och ska definitivt inte underskattas. Man höll jämna steg med Nederländerna i premiären i över 80 minuter och det finns offensiv spets som kan såra engelsmännen, främst på kontringar.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Odds på England – Senegal

England är stora favoriter att gå vidare enligt spelbolagen. Matchen spelas på Al Bayt Stadium den 4 december klockan 20.00. Se senaste nytt om trupperna och statistik i vårt MatchCenter.


Målfest eller taktiskt tillknäppt?

Om vi ser till antalet mål i gruppspelsmatcherna borde förväntningarna på att se mål i mötet mellan England och Senegal vara stora. England spelade i för sig 0-0 mot USA i en riktigt avslagen och taktiskt tillknäppt match, men gjorde i övrigt nio mål under gruppspelet. Matcherna man spelade snittade 3,66 mål per match, trots att en av matcherna alltså slutade 0-0. Det är såklart 6-2-premiären mot Iran som dopar siffrorna något.

Senegal spelade i stort sett bara målrika matcher och har ännu inte spelat en match utan några gjorda mål. 3,33 mål per match är ett högt snitt för gruppspelet.

England kan glädja sig över att ha många spelare på sin lista över målskyttar så här långt i VM 2022:

Marcus Rashford: 3

Bukayo Saka: 2

Phil Foden: 1

Jude Bellingham: 1

Raheem Sterling: 1

Jack Grealish: 1

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet

Men var är lagets bästa målskytt? Harry Kane har fortfarande inte gjort något mål, men noterades bland annat för tre assist i premiären mot Iran. Det är förmodligen bara en tidsfråga innan han gör sitt första mål.

Efter utklassningen mot Iran i premiären räknade många med att England skulle köra över USA i nästa gruppspelsmatch, men så blev det som bekant inte. Maskineriet hackade ordentligt och matchen kändes rejält avslagen. Det var få målchanser. Dessutom såg det ut som att båda lagen var ganska nöjda med en poäng.

I den sista gruppspelsmatchen mot Wales slutade den första halvleken mållöst, innan England vaknade till liv ordentligt i den andra halvleken. Marcus Rashford hade en bra dag på jobbet och stod för två mål. Phil Foden såg också till att göra mål. England vann med 3-0 och kunde förutom tre poäng räkna in en till hållen nolla bakåt.  Man avancerade från Grupp B som gruppetta.

Senegal har inte gjort lika många mål som England, men har fem olika målskyttar som står noterade för ett mål vardera: Ismaila Sarr (straffspark), Kalidou Koulibaly, Boulaye Dia, Famara Diedhiou och Bamba Dieng.

Laget fick en tuff start på VM när man ställdes mot Nederländerna, som var i VM-final så sent som 2010. Det blev ett förväntat nederlag, men matchen avgjordes först i slutskedet. Då gjorde Cody Gakpo det förlösande 1-0-målet för nederländarna, innan inhoppande Davy Klaassen satte spiken i kistan med några minuter kvar att spela.

I matchen därpå var Senegal klart bättre än Qatar och vann med 3-1. Det var den vinsten som gjorde att man gick in i den sista omgången mot Ecuador med en god chans att ta sig vidare till slutspelet.

I den sista gruppspelsomgången krävdes en seger mot Ecuador för att knipa andraplatsen. Senegal var i behov av tre poäng och tog också ledningen, men när Ecuador kvitterade svävade åttondelsfinalen i fara. Men 2-1 från lagkaptenen Kalidou Koulibaly räckte för att vinna med 2-1 och gå vidare.

Så nu till frågan: blir det en målfest eller en taktiskt tillknäppt åttondelsfinal? Det faktum att matchen betyder väldigt mycket, och att Senegal förväntas ha en hel del respekt för Englands offensiv, talar för att laget kommer att stå ganska lågt. Det kan tala för en tillknäppt och målsnål match.

Samtidigt har båda lagen spelat målrika matcher hittills och har bevisligen en bra offensiv. Kom också ihåg att England vilade några av sina offensiva stjärnor senast. Med pigga ben bör man ha goda chanser att hota Senegal.

Glöm inte heller att Senegal har en potent offensiv, där man redan har fem olika målskyttar i VM 2022.

Allt det här pekar på att det inte är en omöjlighet att vi får se en målfest, men det går inte heller att utesluta att matchen blir målfattig.

Senegalsupportrar VM 2022

Foto: ISSOUF SANOGO / AFP

Möjliga startelvor:

England: (4-2-3-1): Pickford; Trippier - Stones - Maguire - Shaw; Rice - Bellingham; Saka - Mount - Rashford; Kane

Det är inte omöjligt att förbundskaptenen Gareth Southgate satsar på en 4-3-3-formation, som man provade senast mot Wales. Oavsett vilken formation som det blir har Marcus Rashford troligen stärkt sina chanser att få spela efter att ha gjort tre mål hittills. Det kan innebära att Raheem Sterling får inleda på bänken.

Senegal: (4-2-3-1): Mendy; Sabaly - Koulibaly - Diallo - Jacobs; Mendy - P. Gueye; Ndiaye - I. Gueye - Sarr; Dia

England – Senegal: Livestream

Du kan följa matchen mellan England och Senegal på SVT 1, men du kan också livestreama åttondelsfinalen på SVT Play. Det är gratis att streama VM-matcherna på SVT Play.

FAQ England - Senegal
 

Få svar på de vanligast ställda frågorna om åttondelen mellan England - Senegal.

När spelas England - Senegal?

England möter Senegal på Al Bayt Stadium söndagen den 4 december klockan 20.00.

Var kan jag se England - Senegal?


Du kan se matchen på SVT! Och SVT Play. I vårat Fotbolls-VM 2022 spelschema hittar du TV-tider för alla matcher

Vilket lag är favoriter av England - Senegal?

England är stora favoriter att gå vidare till kvartsfinal.

Var hittar jag speltips på England - Senegal?

Här hittar du alla fotbolls vm 2022 tips.

Hur streamar jag England - Senegal?

Läs allt om hur du streamar matcher i VM gratis.