Fredag ​​kväll möts Belgien och Italien i kvartfinalen av fotbolls-EM. I denna artikel delar vi på Betting.se med oss av högsta odds på matchen.

Belgien spelade sig vidare ur åttondelsfinalen, där de skickade de försvarande europeiska mästarna från Portugal ut ur turneringen med en 1-0-seger efter ett fint matchvinnande mål av Thorgan Hazard.

I sin åttondelsfinal fick Italien något överraskande gå in i förlängning mot Österrike innan de fick hål på försvaret och gjorde två mål i förlängningen. Även om Österrike minskade ledningen i den 114: e minuten lyckades Mancinis lag vinna matchen och fixa biljetten till kvartfinalen.  

Missa inte våra speltips inför Belgien - Italien!

Odds på Belgien - Italien

1X2: Belgien - Italien Högsta odds Spelbolag
Belgien 3,40
Oavgjort 3,20
Italien 2,50
Över/Under: Belgien - Italien Högsta odds Spelbolag
Över 2.5 mål 2,46
Under 2.5 mål 1,62
Båda lag gör mål: Belgien - Italien Högsta odds Spelbolag
Ja 2,10
Nej 1,80
Odds på målskytt: Belgien - Italien Högsta odds Spelbolag
Romelu Lukaku gör mål 2,62
Ciro Immobile gör mål 2,62
Lorenzo Insigne gör mål 3,75
Domenico Berardi gör mål 4,00
Federico Chiesa gör mål 4,33
Eden Hazard gör mål 4,50
Kevin De Bruyne gör mål 5,00
Jorginho gör mål 6,50
Nicoló Barella gör mål 7,60
Thorgan Hazard gör mål 8,50
Youri Tielemans gör mål 8,50
Leonardo Spinazolla gör mål 13,00

 Jämför alla odds på Belgien - Italien i vårt matchcenter!

Spelbolag i Sverige har störst förtroende till italienarna i fredagens kvartsfinal. Som framgår av oddstabellen ovan kan du få odds 2,50 hos NoAccountBet* på italiensk seger under ordinarie tid. Om du tror på oavgjort kan du få odds på 3,20 på detta hos Bet365* , medan en belgisk vinst ger 3,40 hos Unibet* .

Inget av lagen har hitills förlorat en match i EM-slutspelet, detta kommer ändras för ett av lagen på fredag. Om detta sker under ordinarie tid, under förlängning eller på straffar får vi se.

Belgien har hittills vunnit alla sina fyra matcher i EM, och totalt sett har de mött bättre motståndare än vad italienarna har. Därför kan det förvåna vissa att bettingsidor har Italien som favoriter. Det kan dock mycket väl ha något att göra med det faktum att både Kevin De Bruyne och Eden Hazard antagligen inte spelar under fredagens kvartsfinal.

Belgerna borde vara glada över att åttondelsfinalen mot Portugal inte varade tio minuter längre, för de såg trötta ut i matchens slutskede, där också portugiserna var nära att kvittera. Raphaël Guerreiro i Dortmund slog straffen tillräckligt bra för att slå målvakten och utöka hemmalagets ledning till 4 - 0 efter 94 minuter. De försvarande mästarna lyckades dock inte göra mål och därför är det fortfarande bara Danmark som har lyckats sätta bollen bakom Thibaut Courtois i EM.

Skottstatistiken var 24-6 till Portugals fördel, och den belgiska Thomas Vermaelen sa till UEFA efter matchen att de bara vann på tur.

- "Under första halvlek spelade vi högt upp, och vi satte stor press på Portugal, men om du tittar på andra halvlek hade vi turen att vinna.", sade Thomas Vermaelen som spelar för Vissel Kobe på klubbsidan.

Italien imponerade på de flesta i gruppspelet där de lätt tog förstaplatsen i gruppen med tre av tre segrar och slutade med en målskillnad på 7-0. I gruppspelet spelade Italien alla sina matcher hemma i Rom på Stadio Olimpico. De blir inga fler EM-hemmamatcher för italienarna detta EM. Åttondelsfinalen mot Österrike spelades på Wembley, och kvartfinalen mot Belgien kommer att spelas på Allianz Arena i München.

Mot österrikarna hade Italien flera bra chanser under ordinarie tid, men de lyckades bara komma in på resultattavlan under förlängningen. Här satte ersättaren Federico Chiesa 1-0-målet, och tio minuter senare ökade Matteo Pessina, som också var en inhoppare, till 2-0. Sasa Kalajdzic minskade övertaget i andra halvlek av förlängningen, men det var med ett mål för österrikarna. Österrike kan dock resa hem med sitt bästa EM-resultat någonsin. Innan detta slutspel hade de aldrig lyckats gå vidare från gruppspelet vid ett EM.

Vinnaren av kvartsfinalen mellan Belgien och Italien kommer antingen möta Frankrike, Schweiz, Kroatien eller Spanien i semifinalen på Wembley i London.

Det senaste mötet mellan Belgien och Italien ägde rum vid det EM 2016, där de två länderna spelade i samma grupp. Då vann Italien 2-0 på mål av Emanuele Giaccherini och Graziano Pellé. Många av de belgiska stjärnorna från dagens lag var också närvarande då, medan Italien har ersatt många spelare sedan mötet. Courtois, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, E. Hazard, De Bruyne och Lukaku började alla i den matchen, medan endast Chiellini och Bonucci från den italienska startuppställningen förväntas starta igen på fredag ​​kväll.

Förväntade startelvor

Belgien: Courtois - Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Meunier, Tielemans, Witsel, T. Hazard - Mertens, Carrasco - Lukaku

Italien: Donnarumma - Spinazolla, Chiellini, Bonucci, Di Lorenzo - Barella, Jorginho, Verratti - Insigne, Immobile, Chiesa

Läs våra bästa speltips på EM