Den första kvartsfinalen i EM 2021 spelas på fredag ​​kl 18.00 mellan Schweiz och Spanien. Betting.se ger dig i denna artikel odds på matchen som spelas i St. Petersburg.

Två av de mest minnesvärda matcherna under detta EM spelades i måndags och fredagens första kvartsfinal består av de två lagen som spelade vidare från dessa matcher. Både Spanien och Schweiz gick vidare till kvarten efter två helt galna åttondelsfinaler, vilka bägge slutade i 3-3 efter ordinarie speltid.

Spanien verkade annars ha allt under kontroll mot Kroatien då de ledde matched med 3-1 och det var några minuter kvar av ordinarie tid, men två snabba kroatiska mål från Mislav Oršić och Mario Pašalić fick Parken att koka i en sann Balkananda. I förlängningen fick kroaterna också en fantastisk möjlighet att ta ledningen med 4-3, men den chansen brände Andrej Kramarić från nära håll. 

Kort därefter satte Álvaro Morata matchens solklart snyggaste mål, han tämjde snyggt fotbollen och satte 4-3-målet. Ett par minuter senare säkrade Mikel Oyarzabal den spanska segern med sitt 5-3 mål efter ett fint inlägg av Dani Olmo, som förövrigt också spelade väldigt bra under matchen.

Missa inte våra speltips inför Schweiz - Spanien!

Odds inför Schweiz - Spanien

Nedan hittar du de högsta oddsen inför kvartsfinalen mellan Schweiz och Spanien. Matchen börjar klockan 18:00 på Krestovsky Stadium i Sankt Petersburg. Du kan se matchen på TV4 eller på Viaplay.

1X2: Schweiz - Spanien Högsta odds Spelbolag
Schweiz 5,75
Oavgjort 3,75
Spanien 1,77
Över/Under: Schweiz - Spanien Högsta odds Spelbolag
Över 2.5 mål 2,08
Under 2.5 mål 1,82
Båda lag gör mål: Schweiz - Spanien Högsta odds Spelbolag
Ja 2,00
Nej 1,82
Odds på målskytt: Schweiz - Spanien Högsta odds Spelbolag
Álvaro Morata gör mål 2,20
Ferran Torres gör mål 2,87
Dani Olmo gör mål 3,00
Pablo Sarabia gör mål 3,40
Haris Seferovic gör mål 3,40
Xherdan Shaqiri gör mål 5,50
Breel Embolo gör mål 5,50
Steven Zuber gör mål 6,00
Koke gör mål 8,50
Jordi Alba gör mål 8,50
Remo Freuler gör mål 9,50
Aymeric Laporte gör mål 11,00

Jämför alla odds på Schweiz - Spanien i vårt matchcenter!

Upptakt: Schweiz - Spanien

Svenska bettingsidor har Spanien som storfavoriter att vinna mot schweizarna. I skrivande stund kan du få oddsen 1,77 på spansk seger efter ordinarie tid hos Unibet* . Om du tror på ytterligare en oavgjord match för de två lagen, kan du få odds 3,75 på detta hos NordicBet*. Schweizisk seger efter ordinarie tid ger oddsen 5,75 hos Bet365*.

Man bör dock inte underskatta Schweiz, vilket deras åttondelsfinal mot Frankrike gav en bra bild av. Här tog Schweiz ledningen med 1-0 i första halvlek, och när de fick en straffspark strax in i andra halvlek trodde man att det mycket väl kunde vara en tidig utgång för Frankrike. Men när Ricardo Rodriguez brände straffen och Frankrike strax efter ledde 2-1 efter två snabba mål av Karim Benzema, hade man parkerat dessa tankar igen för en kort stund.

Frankrike körde iväg ännu mer när Paul Pogba i 75: e minuten sköt ett långskott som resulterade i 3-1-målet. Ändå lyckades Schweiz kontra och göra två mål till innan domaren Fernando Rapallini visslade av. Således var den andra 3-3-matchen i åttondelsfinalerna verklighet. I förlängningen gjordes inga mål så den dramatiska matchen behövde avgöras med straffar. Här var Kylian Mbappé den enda som missade sin straff, och detta innebar en tidig utgång för de regerande världsmästarna. Således är både de försvarande europeiska mästarna och de regerande världsmästarna ute ur EM.

Som redan nämnts var Spanien också med om ett 3-3-drama mot Kroatien, men under förlängningen var spanjorerna för starka för VM-silvermedaljörerna. Det var en fantastisk match och ett bra avslut på EM för kroaterna.

Schweiz och Spanien ska nu resa till Ryssland för att spela kvartsfinal och vinnaren i denna match möter antingen Italien eller Belgien på Wembley i London för att spela om en finalplats.

De två länderna spelade mot varandra två gånger under hösten i Nations League. Den första matchen slutade med en 1-0-seger för Spanien hemma i Madrid, där Mikel Oyarzabal stod för målet. I matchen som spelades i Schweiz blev det 1-1 i en match där Sergio Ramos brände två straffar, vilket gjorde att man förstås inte vann denna uppgörelse.

Den senaste gången som Spanien och Schweiz möts i EM/VM-sammanhang var i VM 2010. I den matchen vann Schweiz med 1-0 på ett mål av Gelson Fernandes. Schweiz var faktiskt det enda laget som lyckades vinna över Spanien under det VM-slutspelet. Denna match var den första gruppspelsmatchen i ett VM som Spanien vann guld i.

Startelvor i matchen

Schweiz: Sommer - Elvedi, Akanji, Rodríguez - Widmer, Zakaria, Freuler, Zuber - Shaqiri - Seferovic, Embolo

Spanien: Simón - Azpilicueta, García, Laporte, Alba - Koke, Busquets, Pedri - Torres, Morata, Sarabia

Läs våra bästa speltips på EM