Från stjärnorna i Sydkorea och Japan till lokala hjältar. Här följer några spelare som förväntas briljera i Asian Cup som avgörs i Qatar under januari/februari 2024. Spelare från de bästa ligorna i världen har lagt sina klubbåtaganden på hyllan för att delta i den kanske starkaste upplagan av de asiatiska mästerskapen hittills.

Spela på Asian Cup hos SpeedyBet!

Samtidigt som afrikanska mästerskapen sparkar igång så gär även asiatiska mästerskapen det vilket betyder en häftigt intensiv perios med internationell fotboll. Betting kommer såklart följa båda turneringarna med fokus på lagen med de största stjärnorna. I den här artikeln har vi listat de 10 bästa spelarna i denna upplaga av de asiatiska mästerskapen i fotboll

1. Son Heung-min - Sydkorea

Utan tvekan den största stjärnan som kommer att lysa upp turneringen i Qatar. Men kommer Son att kunna leda Sydkorea till en tredje titel? 31-åringen leder Tottenham Hotspur, ett av topplagen som kämpar om den engelska Premier League-titeln.

Son har gjort 12 mål på 20 Premier League-matcher den här säsongen, så Spurs förlust är Sydkoreas vinst. Den tidigare Hamburg- och Bayer Leverkusen-anfallaren, som har vunnit utmärkelsen Årets asiatiska spelare vid tre tillfällen, har gjort 41 mål på 116 matcher för sitt land.

2. Kim Min-jae - Sydkorea

Förra året utsågs Kim till Asian International Player of the Year för spelare baserade utanför Asien efter att han hjälpt Napoli till sin första Serie A-titel sedan 1990. 27-åringen, som anses vara en av världens bästa mittbackar och har det passande smeknamnet "The Beast", flyttade från Napoli till Bayern München förra sommaren. Kim har spelat 56 landskamper, där han debuterade 2017.

3. Salem Al-Dawsari - Saudiarabien

Al-Dawsari är mest känd för att ha gjort det kanske mest berömda målet i Saudiarabiens historia, ett skott från kanten som avgjorde lagets historiska seger över Argentina i VM i Qatar 2022. Följaktligen utsågs Al-Dawsari till årets asiatiska fotbollsspelare 2022, för spelare i asiatiska klubbar.

Den 32-årige yttern betraktas som en nyckelspelare för både Al Hilal i Saudi Pro League och för Saudiarabien. Han har gjort 21 mål på 74 matcher för sitt land och har hjälpt sin klubb till förstaplatsen i ligan, där de är sju poäng före Cristiano Ronaldos Al Nassr. För en kort stund var den saudiske stjärnan utlånad till Villarreal.

Al-Dawsari mål mot Argentina i VM 2022.

4. Takefusa Kubo - Japan

Kubo har briljerat i La Liga den här säsongen med nio mål på 18 ligamatcher för Real Sociedad. 22-åringen hade bara fyllt 18 år fyra dagar före sin debut för Japan 2019 och har redan gjort 29 framträdanden för sitt land och gjort tre mål. Kubo värvades till Barcelona vid 10 års ålder men flyttade tillbaka till Japan med Tokyo FC:s U18-lag fyra år senare.

Real Madrid tog tillbaka anfallaren till Spanien en månad efter hans landslagsdebut, men efter en rad lån var det Sociedad som till slut värvade Kubo 2022 och gav honom en fast plats i förstalaget. Under sin tid i Tokyo FC blev Kubo både den yngsta spelaren och sedan den yngsta målskytten i en J-League-match när han bara var 15 år.

5. Mehdi Taremi - Iran

Taremi var tvåa efter Min-jae i valet av årets asiatiska internationella spelare 2022. Den 31-årige anfallaren har gjort 43 mål på 76 internationella framträdanden. Höjdpunkten i hans klubbkarriär kom när han skrev på för Porto 2020 från den portugisiska toppklubben Rio Ave.

Taremi gjorde karriär inom iransk fotboll innan han gick till Al Gharafa SC i Qatar Stars League, där han tillbringade två säsonger innan flytten till Portugal 2019.

6. Kaoru Mitoma - Japan

Den främsta anledningen till att hålla koll på Mitoma är den skada han ådrog sig på fotleden den 21 december i en ligamatch. Kantspelarens medverkan i den japanska truppen är därför i risk, särskilt med tanke på att ett av landets andra stjärnnamn, Daichi Kamada från Lazio, har utelämnats.

Mitoma har varit en framstående spelare för Brighton sedan han kom från Kawasaki Frontale 2021 och den omedelbara låneperioden han hade i Union SG där han gjorde 7 mål på 27 framträdanden. Av alla världsnamn och influenser i den japanska truppen kan Mitomas fotled mycket väl komma ha den största betydelsen för nationens framgångar i turneringen.

7. Akram Afif - Qatar

Afif gjorde det avgörande tredje målet, från straffpunkten, när Qatar slog Japan i finalen av Asian Cup 2019 och kommer att bära hoppet om sitt lands titelförsvar. 27-åringen, som spelar för Al Sadd i Qatar Stars League och är en av de största lokala stjärnorna, har gjort 23 mål på 93 internationella framträdanden.

Fyra år i La Liga och Villareal, innan han återvände till Al Sadd, kommer att ha format anfallarens karriär oerhört mycket och markerar den respekt som spelaren hålls med. Afif gjorde mål i Qatars sista träningsmatch inför turneringen, men det räckte inte för att förhindra förlusten med 2-1 mot Jordanien.

8. Waturo Endo - Japan

Endo har redan etablerat sig som en nyckelspelare på mittfältet i ett Liverpool som snabbt förvisar minnena från den chockartade femteplatsen i Premier League förra säsongen. 30-åringen var kanske något av en överraskningsvärvning från Stuttgart, med tanke på hans ålder, förra sommaren men har fullt ut validerat Jurgen Klopps beslut att ta in honom för att förankra mittfältet med sitt lag som ligger tre poäng före i toppen av tabellen när han åkte till Asiatiska Mästerskapen.

Den tidigare Urawa Reds-stjärnan har gjort 55 matcher för Japan, två mål, och kommer att ha pressen på sig för att utgöra kärnan i landslagets uppställning.

9. Lee Kang-in - Sydkorea

Om Sydkorea ska ta hem en tredje Asian Cup-titel och därmed bli tvåa bakom rekordvinnarna Japan, kommer Lee att behöva spela en viktig roll i anfallet tillsammans med Son.

Lee anslöt till Paris St Germain från Real Mallorca förra sommaren men har länge varit etablerad som en stigande stjärna och vann utmärkelsen Asian Young Footballer of the Year 2019. 22-åringen, som har gjort fyra mål på 20 matcher för landslaget, plockades först upp av Valencia vid 10 års ålder för att ansluta till deras ungdomsled.

10. Firas Al-Buraikan: Saudi Arabia

Al-Buraikan är den ledande målskytten av saudiarabisk nationalitet i Saudi Pro League den här säsongen. 23-åringen har nätat 11 gånger på 17 matcher och är ligans fjärde bästa målskytt 2023/24.

Anfallarens förmåga fick Al Ahli att spendera pengar på hans övergång från Al-Fateh i september förra året. Den tidigare Al Nassr-spelaren har också gjort sex mål på 36 framträdanden för landslaget, som han har representerat genom alla led.

Bästa spelbolagen till asiatiska mästerskapen 2024

Här följer några bettingsidor med svensk licens som har bra utbud på Asian Cup 2024.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är riktiga pengar. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2020-12-22. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

FAQ: Bästa spelarna i asiatiska mästerskapen

Här får ni svar på frågorna om de bästa spelarna i Asien just nu.

Vem är den bästa fotbollsspelaren i Asien?

Heung-min Son från Sydkorea är den största stjärnan i asiatisk fotboll 2024.