Det är dags att gå igenom vilka som är de bästa spelarna i Afrikanska Mästerskapet 2024. Betting kommer här lista de största stjärnorna i årets upplaga av AFCON som avgörs under januari och februari i Elfenbenskusten.

Spela på AFCON hos Expekt!

Sadio Mane blev inte helt oväntat framröstad till afrikanska mästerskapet bästa spelare under 2021 när han ledde sitt Senegal till seger för första gången i historien då turneringen avgjordes i Kamerun.

Det har stormat en hel del om spelaren sedan dess som först lämnade Liverpool för Bayern Munchen och sedan hittade till den omtalade Saudi Pro League. Sadio Mane har såklart en betydande roll i AFCON 2024 när han ska försöka försvara titeln med sitt Senegal som faktiskt kliver in i turneringen som en av favoriterna.

Här följer vår topplista med  de största stjärnorna i Afrikanska Mästerskapen. 

Victor Osimhen - Nigeria/Napoli

Den omtalade anfallaren i Napoli hade en fantastisk säsong i fjol där han vann skytteligan på överlägset vis och tog sitt lag till den efterlängtade Scudetton.

Under den nuvarande säsongen har det gått betydligt trögare både för Osimhen och för laget som inte alls är mer i toppen samt bjuder på spelet som stundtals var magnifikt under 2022/23. 

Tillsammans med Leverkusens Victor Boniface bildar Nigeria kanske turneringens vassaste anfallspar idag som bör kunna räcka långt både för nationen och de individuella utmärkelserna när mästerskapet summeras i februari.

Victor Osimhen som så när hamnade topp 10 i Ballon d'or är favorit till att bli utnämnd till Afrikas bästa fotbollsspelare 2023. Det ska bli väldigt spännande att följa Nigeria under AFCON 2024. Vi tippar laget som en liten outsider till att vinna hela mästerskapet.

AFCON 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir skyttekung 8,00

Sadio Mané - Senegal/Al Nassr FC

Stjärnspelaren från Lions of Teranga var bäst i den förra upplagan och kommer återigen att vara mannen att se upp för när han leder sitt lag för att försvara titeln. Trots att ha lämnat Europa för Saudiarabien förra sommaren har Sadio Mané inte tappat något av sin skärpa.

Han är fortfarande ledstjärnan och ledaren för ett senegalesiskt lag vars ambition är att uppnå dubbeln. Sedan 2012 har Mane gjort 87 landskamper där det blivit 39 mål. I förra upplagan av afrikanska mästerskapen hittade han nät 5 gånger vilket inte räckte till guldskon men i år kan det bli revansch och Sadio är en av favoriterna att bli skyttekung hos spelbolagen.

AFCON 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir skyttekung 15,00

Sehrou Guirassy - Guniea/Stuttgart

Mittfältaren har återuppstått i Bundesliga den här säsongen. Han gör mål efter mål och konkurrerar med andra toppanfallare i Tyskland. Guirassy är utan tvekan den anfallare som saknades i Syli de Guinées pussel för att utmärka sig i de afrikanska mästerskapen 2024.

Flera storklubbar ryktas vara på jakt efter anfallaren och kanske kommer han vid ett starkt AFCON belönas med kontrakt hon något av de främsta lagen i Premier League? I skrivande stund står Stuttgart-spelaren på 17 ligamål vilket är fyra mindre än Harry Kane.

AFCON 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir skyttekung 41,00

Mohamed Salah - Egypten/Liverpool

Precis som han har gjort under de senaste tre mästerskapen kommer Mohamed Salah återigen att vara en av attraktionerna vid Ebriélagunens stränder.

Under hans ledning tog sig Egypten helskinnat genom kvalet och Salah blir såklart nyckeln till att Egypten ska kunna utmana om titeln, vilket i så fall skulle bli landets åttonde i ordningen där senaste vinsten kom 2010.

"The Egyptian king" som han kallas i England har prickat formen perfekt inför AFCON. Den stora frågan är hur lagkamraterna håller för dagen då truppen inte alls känns lika stark som för några år sedan.

AFCON 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir skyttekung 9,00

Mohamed Amoura - Algeriet/Royal Union SG

Här har vi en kanske något underskattat och bortglömd spelare som just nu gör succé i den belgiska ligan och i Europa League. Just nu ligger han på delad andraplats i skytteligan med 13 mål på 15 matcher och är en stor anledning till att Royal Union SG just nu toppar ligan.

Tillsammans med de mer berömda äldre i den algeriska truppen (Mahrez, Feghouli, Slimani) så blir laget att räkna med i de afrikanska mästerskapen 2024. Snacka om att man är på jakt efter revansch då den förra upplagan blev ett fiasko.

Mohammed Kudus - Ghana/West Ham

Mohammed Kudus spelar i West Ham United i engelska Premier League och har med sin explosiva snabbhet, skicklighet och målfarlighet satt ett avtryck direkt i världens bästa liga.

Den 23-årige ghananen har fått sju utmärkelser som matchens lirare den här säsongen och kommer att bli en av nyckelspelarna för Black Stars i jakten på en femte AFCON-titel.

Vincent Aboubakar - Kamerun/Besiktas

I flera mästerskap nu har han burit de okuvliga lejonen. Vincent Aboubakar är Kameruns lagkapten och pålitliga målskytt. Hans mentala styrka och ledarskap kommer att vara avgörande för att vägleda sina lagkamrater till en 6:e stjärna för Kamerun.

I den förra upplagan av de afrikanska mästerskapen blev det brons mycket tack vare anfallaren som byttes in i den andra halvleken mot Burkina Faso, där han gjorde två mål och satte en av straffarna i straffläggningen.

AFCON 2024 Högsta odds Spelbolag
Blir skyttekung 12,00

Sébastien Haller - Elfenbenskusten/Dortmund

Anfallaren som till vardags håller till i Tyskland och i Dortmund har haft en strulig karriär med skador och sjukdomar. Formen inför mästerskapet är tveksam men potentialen finns där.

Nu när afrikanska mästerskapen avgörs på hemmaplan inför fansen så får vi en känsla att Sebastien Haller kommer göra ett fint avtryck. Han är numera 29 år och mogen nog för att leda "elefanterna" till slutspel i AFCON 2024. Fråhan är hur långt det kan bära?

Bästa spelbolagen till afrikanska mästerskapen 2024

Här följer några bettingsidor med svensk licens som har bra utbud på AFCON 2024.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Bra välkomstbonus
Stort utbud på sport
Snabb sida
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 6x på sport, minsta odds 1,80

Ytterligare villkor: Bonusen går er att utnyttja om du sedan tidigare tagit del av en bonus hos systerbolaget Speedy Ltd (Speedyspel).
Villkor och krav:  Referera till X3000 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.


100 SEK freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Inget omsättningskrav på vinster. Min insättning 100 kr. Ev. vinster är omsättningsfria & giltiga i 60 dagar. Ev. vinster är riktiga pengar. Erbjudandet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2020-12-22. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt.

FAQ: Bästa spelarna i afrikanska mästerskapen

Här får ni svar på frågorna om de bästa spelarna i Afrika just nu.

Vem har gjort flest mål genom tiderna i afrikanska mästerskapen?

Samuel Etoo är den spelare som just nu har gjort flest mål i afrikanska mästerskapen.

Vem är den bästa fotbollsspelaren i Afrika 2024?

Mycket talar för att Victor Osimhen tar hem priset som den bästa fotbollsspelaren i Afrika 2024.