Annons

Speltips : Slovenien - Danmark: 2

Matchcenter
16 juni 2024 at 18:00 - Fotboll, Europa - EM
Stuttgart Arena (neutral)    Sandro Schärer
Se matchen hos TV4|TV4 Play|Paf
Uppdaterad
6
0
Betting. That's it.
Visa mer
Show less

EM 2024

Chans (1-X-2): 20-20-60%
Spelvärde: 105,00%
Lägsta spelbara odds: 1,67
Units: 4/10
LeoVegas Till LeoVegas
Söndagen den 16 juni klockan 18.00 är det dags för våra danska grannar att göra entre i EM. För motståndet står Slovenien som även spelade i samma kvalgrupp.

Klasskillnad på Stuttgart Arena

Så sent som i November förra året möttes lagen på Parken i Köpenhamn under slutskedet i EM-kvalet. Den gången vann Danmark med 2-1 efter ha dominerat tillställningen totalt. Första mötet i Ljubljana slutade 1-1, även där var danskarna det bättre laget.

Nu möts man alltså igen i EM 2024 grupp C som även består av storfavoriterna England samt Serbien. Här ska vårt nordiska hopp ha goda chanser till avancemang medan slovenerna högst troligt hamnar sist.

Tycker förutsättningarna ser klart bättre ut nu än under kvalspelet där Hjulmands gäng stundtals så tröga ut oc´h inte alls kom upp till den nivå man har potential till. Nyckelspelare i truppen som Rasmus Höjlund, Joakim Maehle, Höjbjerg men även Christian Eriksen har haft stigande formkurvor under säsongens gång och kanske prickar man peak så sent som till EM 2024?

Tre träningslandskamper har avverkats i inför mästerskapet när detta skrivs där man nyligen slog Sverige med 2-1 på Parken, en klart godkänd match där svenskarna hade en liten period men i stort var det dansk dominans.

Schweiz 0-0 och 2-0 seger över Färöarna är de övriga resultaten i genrepen.

Speltips

Mitt fotbolls em tips: Danmark rak seger till 1.75 hos LeoVegas.

Som jag skrev tidigare i texten rådde klasskillnad senast lagen möttes där Slovenien gjorde mål på sin enda chans och där xG skrevs till 2.25 - 0.06.

Truppmässigt skiljer det även mil och jag kan endast se Jan Oblak och Benjamin Sesko som spelare att ta plats i Danmark.

Förra EM minns vi hur danskarna öppnade svagt/nervöst när man bland annat förlorade mot Finland. Nu är den läxan lärd jag räknar med att fokuset är på topp och att klasskillnaden visar sig direkt.

Med tanke på de betydligt tuffare matcherna som väntar krävs 3 poäng. Pressen tycker jag bör gynna danskarna som har otroligt mycket rutin/klass på plan medan slovenerna kanske kan bli tagna av stundens allvar?

Varken Höjlund, Eriksen eller Bah var med senast lagen möttes men nu ser man alltså ut att kunna ställa upp med kanske den bästa möjliga elvan.

Nu kör vi Pölsemän!

  • 500 kr freebet i välkomstbonus!
  • Bäst i mobilen
  • Hög trovärdighet

Är du intresserad av mer? Se alla våra speltips och rekar.

Kommentarer

Feedback