Annons

Fotbolls-VM 2022: Odds, speltips och TV-tider - Senegal - Startelva & Taktik

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less
Football pitch
4-3-3
Senegal
Senegal
K. Koulibaly
P. A. Cissé
N. Mendy
I. G. Gueye
C. Kouyaté
I. Sarr
B. Dia
S. Mané
E. Mendy
F. Ballo
Y. Sabaly

OBS: Denna text kommer att uppdateras regelbundet fram till VM.

Taktik

Senegal ställer vanligtvis upp i en offensiv 4-3-3-formation. I målet har de en klassmålvakt i Édouard Mendy, som även är ordinarie i klubblaget Chelsea. Precis framför honom finns försvararen Kalidou Koulibaly, som är lagkamrat med Mendy i Chelsea efter att han gick dit från Napoli i somras. Koulibaly bildar vanligtvis mittbackspar med Abdou Diallo. På mitten har Senegal tre spelare vars främsta styrka ligger i försvaret. Det är Idrissa Gueye, Cheikhou Kouyaté och Nampalys Mendy. I anfallet är Sadio Mané den stora stjärnan han är tillika den poängmässigt mest målfarliga spelaren i det senegalesiska landslagets historia. Mané har gjort 33 mål för Lions of Teranga.

Straffskytt

Sadio Mané

Frisparksskytt

Sadio Mané

Profiler

Sadio Mané, Édouard Mendy och Kalidou Koulibaly

Sadio Mané är Senegals största profil och förväntas bli landets bäste målskytt i VM. Mané bytte Liverpool mot Bayern München i somras där den 30-årige stjärnan visat att han kan göra mål i tyska Bundesliga.

Édouard Mendy röstades fram till världens tredje bästa målvakt i IFFHS årliga prisutdelning 2021. Gianluigi Donnarumma vann den, medan Manuel Neuer kom på andra plats. Mendy är ordinarie i Chelsea och har varit det sedan han kom till Stamford Bridge 2020 från Rennes. Mendy debuterade för Senegal 2018 och har spelat totalt 25 landskamper.

Kalidou Koulibaly är både lagkamrat med Mendy i Chelsea och i landslaget, och den relationen kan visa sig viktig för Senegal. Alla tre av Senegals framhävda profiler tillhör världseliten, och spelare av den kalibern behövs om de ska gå långt i ett slutspel.

Stjärnskott

22-årige Bamba Dieng är en spännande spelare som redan har visat vad han kan göra i franska Marseille, för vilka han debuterade i februari 2021. Han debuterade även för Senegals landslag 2021, vilket han gjorde i en VM-kvalmatch mot Namibia i oktober förra året.

Frånvarande och tveksamma till spel

Kommentarer

Feedback