Annons

Speltips på Timrå - SHL 2022/23

Spelschema, Timrå

Hela spelschemat

Timrå slutade sist i grundserien förra året, men klamrade sig kvar via play out-vinst mot Djurgården. Nu har man inför SHL 2022/23 satsat hårt under sommaren med ett gäng mycket stora värvningar. Dahlén, Lander, Wedin, Pettersson och Paigin. Väldigt stora namn för en liten klubb som Timrå. Nu är det upp till bevis ute på isen att dessa namn kan klara av att förbättra laget.

Odds på Timrå SHL 22/23

Från sist till storsatsning, det händer grejer i Medelpad. Med detta ökar kraven och förväntningarna, Timrå ska vara bättre redan nu i höst och kanske till och med utmana om slutspelsplatser, med tanke på vilka spelare som man hämtat in. 

Timrå: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Timrå: Att åka ur SHL 2022/23 7,00
Timrå: Att gå till kvartsfinal SHL 2022/23 2,25

Timrås styrkor

Det finns massa stora namn i Timrås offensiv. Dahlén kan bli en attraktion i SHL, där han faktiskt inte har spelat innan. Lander är klass rakt igenom och kommer bara lagets spel med sin rutin. Wedin kommer rätt från KHL och kan ösa in bra med poäng. Även Emil Pettersson är en mycket bra spelare på SHL-nivå.

Timrås svagheter

Frågan är hur bra truppbredden står sig bakom stjärnnamnen. Timrå kan få stora problem om lagets nyckelspelare blir skadade eller hamnar i formsvackor. Det är alltid lurigt för ett lite mindre lag att satsa för mycket på några få spelare vilket kan leda till att lagspelet glöms bort och då kan de andra lagen tar fördel av detta och kämpa ner laget relativt enekelt.

Fakta om Timrå:
 

Grundad: 1928
Hemmaarena: NHC Arena, kapacitet 6 000
Tränare: Anders Karlsson
Titlar: Inga titlar.
Placering 2021/22: Sist i grundserien, vann play out mot Djurgården.

Timrås historia

36 säsonger totalt har det blivit för Timrå i den högsta serien. Vilket inte är fy skam. Inga titlar, men väl en finalförlust 1974. Nu gäller det för klubben att försöka etablera sig i SHL igen efter ganska många år i HockeyAllsvenskan.

Kommentarer

Feedback