Annons

Förhandstitt med odds på Rögle - SHL 2023/24

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Rögle

Hela spelschemat

För två säsonger sedan tog sig Rögle till sin första SM-final någonsin, där fick man dock se sig själva besegrade med 4-1 i matcher mot ett starkt Växjö. Trots att Rögle presterade under sin egen förmåga i SHL ifjol är det många som tror på laget SHL 2023/24. I dagsläget är faktiskt Rögle BK favoriter till att vinna guldet, vilket på många sätt känns logiskt. När klubben vann Champions Hockey League förra året fick vi se vilken höjd som finns i laget. Inför den kommande säsongen ser truppen riktigt bra ut och det här kan mycket väl bli en framgångsrik säsong för Rögle.

Odds på Rögle SHL 23/24

Laget siktar mot topplatserna igen så klart, men känslan är att man hellre går till final i år än vinner grundserien. Så vi tror att Rögle kanske inte blir lika dominanta under grundserien i år utan tappar några placeringar där. Även om man utan tvivel kommer vara med och slåss högt upp i tabellen.

Rögle: Odds SHL 2023/24 Högsta odds Spelbolag
Rögle: Att vinna SHL 2023/24 -Inklusive slutspel 8,40
Rögle: Att sluta topp 2 4,80

Rögles styrkor

Förutom att Rögle har ett riktigt bra lagbygge i sin helhet har man även en av seriens bästa offensiv. På forwardssidan kryllar det av klasspelare och vi bör inte bli förvånade om Rögle gör flest mål i SHL den kommande säsongen. Även målvaktssidan med Rifalk och Kvaca håller hög nivå. Men vad som sticker ut allra mest med Rögle är helt klart forwardssidan där man förmodligen är bäst i serien.

Rögles svagheter

Om vi ska hitta några frågetecken hos Rögle, som ju är favoriter till att vinna guldet, är det backsidan. Man har inte på något sätt en dålig defensiv, men man saknar den där offensiva toppbacken som bidrar med många poäng. Förvisso har Rögle tagit in Thomas Gregoire som kommer med två starka säsonger rent poängmässigt i ryggen. Rent defensivt och försvarsmässigt kommer Rögle vara starka, men ett frågetecken i dagsläget är alltså vem som ska vara den offensiva toppbacken som bidrar med poäng.

Fakta om Rögle:
 

Grundad: 1932
Hemmaarena: Catena Arena, kapacitet 6 310
Tränare: Cam Abbot
Titlar: Inga titlar i Sverige, 1 CHL-titel
Placering 2022/23: 9 i grundserien, utslaget i kvartsfinalen

Rögles historia

Rögle BK grundades som en bandyklubb redan 1932. De första åren var Rögle enbart en bandyklubb, men 1950 grundades hockeylaget. Sedan dess har klubben spelat 13 säsonger i Sveriges högsta division. Rögle har aldrig lyckats vinna ett SM-guld och deras största framgång kom säsongen 2022 då man vann Champions Hockey League. Laget spelar sina hemmamatcher på Catena Arena i Ängelholm.

Spelschema, Rögle

Spelschema, Odds SHL 23/24

Kommentarer

Feedback