Annons

Speltips på Örebro HK - SHL 2022/23

Spelschema, Örebro HK

Hela spelschemat

Stadskollegan ÖSK i fotboll var länge känt som mittenlagens mittenlag i Allsvenskan. Nu verkar det som ÖHK tyvärr går samma öde till mötes i SHL. Frågan är vad som krävs för Örebro för att man ska ta nästa steg och blicka mot toppen, eller ska man vara nöjda med sin etablering i SHL? Kovacs kan bli ett tungt tapp, men man har även värvat rätt etablerat under sommaren. In med Palmu, Brome, Berglund och Holm när SHL 2022/23 drar igång.

Odds på Örebro SHL 22/23

Örebro ser ut att bli ett mittenlag i år igen, men rankas ändå relativt högt bland potentiella vinnare efter de självklara topplagen. Det ser ut som att Eriksson kan ha något på gång i Närke och om alla bitar faller på plats så är man lite av en outsider i ett eventuellt SM-slutspel.

Örebro: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Örebro: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 14,00
Örebro: Att vinna grundserien SHL 2022/23 26,00

Örebros styrkor

Enroth var grym mellan stolparna och fick priset som SHL.s bästa målvakt, där har Örebro ett guldkorn som kan vara nyckeln till att gå långt i ett slutspel. Ett lag som har en målvakt som kan spika igen kassen blir alltid farliga när det vankas täta och hårda slutspelsmatcher.

Örebros svagheter

Det ser relativt tunt ut offensivt för Örebro och vi ställer frågan till vem som ska bära lagets offensiv? Det finns egentligen ingen klasspelare där av allra högsta nivå. Speciellt inte när många av de andra SHL-lagen har värvat in stora offensiva namn från andra ligor inför årets säsong. En bra defensiv är bra att ha men den måste kompletteras med en skarp offensiv om det ska leda längre än till exempel en kvartsfinal.

Fakta om Örebro HK:
 

Grundad: 1990
Hemmaarena: Behrn Arena, kapaciet 5 500
Tränare: Niklas Eriksson
Titlar: Inga titlar.
Placering 2021/22:  7:a i grundserien, ut i kvartsfinal

Örebros historia

Man har skrapat ihop till åtta SHL-säsonger genom tiderna, vilket inte är särskillt många jämfört med andra klubbar. Som längst har man tagit sig till semi 2021, då blev det uttåg mot de kommande mästarna Växjö.

Kommentarer

Feedback