Annons

Speltips på Linköping - SHL 2022/23

Spelschema, Linköping

Hela spelschemat

Laget har missat slutspel fyra år i rad nu, vilket inte är ett bra facit för ett lag som brukade vara med och ta sig ganska långt i slutspelet under modern tid. Man var dock nära i våras då laget hamnade på samma poäng som Brynäs i kampen om den sista platsen till åttondel. Inför SHL 2022/23 har man dock satsat ganska rejält och fått in meriterande spelare som Hultström, Fantenberg, Rattie, Strandberg och Hännikäinen.

Odds på Linköping SHL 22/23

Laget har verkligen förstärkt i sommar och melodin verkar vara att värva sig tillbaka till slutspel. Tränare Östman går in i sin andra säsong som coach och han gjorde ett uppskattat jobb förra året. Nu gäller det för laget att få ihop alla delar för på pappret så har man en trupp som utan tvekan kan utmana om topp-6-placeringarna. 

Linköping: SHL 2022/23 Högsta odds Spelbolag
Linköping: Att vinna SHL 2022/23 - Inklusive slutspel 30,00
Linköping: Att åka ur SHL 2022/23 12,00

Linköpings styrkor

Här måste Linköpings backar nämnas. Nyförvärven Hultström och Fantenberg spelade båda OS i Peking för SVerige och är två mycket skickliga spelare på SHL-nivå. Hultströms offensiv är av allra högsta klass och Fantenberg är en mycket allround-kunnig back som antagligen kommer att bilda ett fruktat backpar med Hultström. Hävelid är också en mycket spännande backtalang.

Linköpings svagheter

Laget gjorde minst antal mål i SHL förra säsongen och vi ser inte riktigt vem som ska axla rollen som målskytt i denna trupp. Nye Rattie kommer ha stor press på sig att leverera mål och frågan är om han klarar av detta? Bristen av målskyttar kan definitivt bli lagets stora fall under säsongen.
 

Fakta om Linköping:
 

Grundad: 1976
Hemmaarena: Saab Arena, 8 190
Tränare: Klas Östman
Titlar: Inga titlar
Placering 2021/22: 11:a i grundserien.

Linköpings historia

Klubben är en relativt stor fisk i SHL genom tiderna med sina 24 säsonger i högsta serien. Man är dock utan titlar. Som bäst har man nått final två gånger, nämligen åren 2007 och 2008.
 

Kommentarer

Feedback